Na! Az utóbbi időben elkezdtem a manga folytatását (onnantól, hogy Renji legyőzte Superstart) és elolvastam ~50-60 fejezetet pár hét alatt (napi 2-3at). Így egyben egész
elviselhető volt... Na és ez itt az első nagy problémánk.
A Bleach manga egy ízületes, halálán lévő csiga tempóját is megirigyelné... Szép, sőt, GYÖNYÖRŰ a rajzolása, de minden más bullsh@t. Sajnos, vagy nem sajnos egyet kell értenem Kuro25-el, régen én is imádtam ezt a sorozatot, de már fáj nézni mivé fajult ez az egész. Ez a quincys saga egy az egyben arrancar arc... Semmi újat nem mutatott nekem, ugyanazok a sablon harcok (értem itt a karakterek póker arcát és 1000000000szor mutatott szemeket, jajj de unom már a szemes paneleket, elmagyarázzák a képességeiket, meglepődnek, aztán komolyan veszik, majd megint meglepődnek, de nyugalom, még mindig van 1-2 dolog a tarsolyukban stb-stb), ugyanazok a béna, érdektelen és összecsapott sablon szereplők, ugyanaz a ""történet"" (már ha van olyanja neki).
Másik dolog: az idióta ellenségek kapnak 5-6 fejezetet is, az érdekesebbek harcát meg nem is mutatják... De tényleg! Mask, Pepe, Gigi és még sorolhatnám a hasonló gusztustalan karaktereket. Miért kellett őket annyiszor mutatni??? Az ilyen retardokra 1 fejezetet is pocséklás lenne szánni...
Másik dolog, hogy még rengeteg karakter nem mutatta meg a teljes erejét... Ott folyt a háború Seireteiben és az új főparancsnok csak nézett ki a fejéből... Kyoraku, Ukitake, Urahara de még Yorouchi bankaiát sem láttuk, pedig már 600 fejezet telt el!!! Nem, egyszerűen NEM LEHET értelmes indokot találni ezekre, hogy miért nem fedte még fel őket Kubo. Számtalanszor HATALMAS nagy szükség lett volna ezek bevetésére, de neeeem, ne mutassuk! Kell valami, ami tartsa az érdeklődést az olvasókban... Szánalmas! Az ilyen dolgokat mindig is utáltam a shounenekben. Az esetek 90%-ban full indokolatlan a nagy indok, amiért nem tettek semmit sem az ilyen erős karakterek...
De hogy valami jót is írjak, egy, egyetlen egy dolog miatt "tisztelem" Kubot: nem fanservicel!!! De tényleg! Oké, Byakuyát a fanok miatt nem ölte meg, de ott van Grimmjow és Aizen, akiket már rég szerepeltethetett volna, de még most sem látjuk őket. Grimmjownak még csak az arcát sem mutatta, pedig a napnál is világosabb, hogy ő az (lehet történt valami változás a fején?
), Aizen meg kapott 1 oldalt az elmúlt 100 fejezetben. Ja, és még ott vannak a Fullbringerek is! Ez azért nem semmi! El se merem képzelni, hogy miért nem mutatta még őket, mire tartogatja ezeket a szereplőket.
Az aktuális fejezetekről meg annyit, hogy: WTF?! Bach "A" betűjének jelentésével, hogy ő az "Almighty" egyet kell értsek veletek: baromság. Oké, most elvileg kiderült, hogy ő a Lélekkirály fia, de akkor is basszus... Full hülyeség az egész, Mr. 0-ás Buddha darabokra nyomta elvett tőle minden képességet, ő meg csak a szokásos Bleach féle pókerarccal betolja, hogy ő a "Mindent Látó" (jajj azok a gusztustalan szemek) és csak úgy snassz darabjaira szaggatja Ichibeit, aztán ő meg "összeszedi magát", mert meghallotta a nevét... Fáj nézni mi folyik itt... Támogatom az egyik hozzászólást itt a fórumon, hogy Bachnak már a harc elején használnia kellett volna ezt a képességet, bár ez jellemző a Bleaches gonoszakra, hogy szeretnek játszadozni az ellenfeleikkel... Jaj de jó lenne Istenem, ha egyszer úgy megszívnák emiatt, hogy egy sima shinigami hadnagy kinyírná az adott nagy főellenséget, csak azért, mert ő nem vette komolyan... Asszem valami hasonló volt a zenész Vaizardnál Superstar ellen, ott hatalmasat röhögtem
Kellett neki elmondania a képességét csak úgy, mint minden más karakternek... Ez a nagy baj a Bleachel, hogy az összes karakter full ugyanolyan belsőleg... Még ha látszólag van is néhány különböző jellem, de ha harcra kerül a sor MIND ugyanúgy viselkedik.. Ugyanazok a nézések, ugyanaz a hülyülésből áteső komoly nézés, ugyanaz a baromság, hogy elmondják a saját képességeik lényegét az ellennek... Kubo nem tud jóformán már semmi újat kitalálni. Szépen rajzol és kész. (Bár már új rajzot sem tud kitalálni, hisz sok hasonló arc található meg.) Igazából Kubot csak és kizárólag rajzolónak kéne megtenni, hogy egy gyengébb grafikájú, de történetben gazdag mangakának mangájában segédkezzen és persze itt nem a háttér rajzolására gondolok
Szóval jah, nekem sem tetszik már jó ideje a Bleach... Nem vagyok divathater, de semmi értékelhetőt nem találok benne már jó ideje. Régen imádtam ezt a sorozatot és szerintem is Aizen legyőzésénél kellett volna befejezni, már csak a full megható Rukia búcsúzás miatt is... Ezek után annak teljesen elment a hatása
Egyetértek Asasinoval, a Fullbringer ív tényleg szuper jó volt, ott szó szerint VOLT TÖRTÉNET!!!(Biztos, hogy Kubo találta ki?
) Ichigo reakciói és a nagy csavarok benne szerintem totál élvezhetőek voltak a végén meg az a drámaian depresszív hangulat, amit az anime adott alá szó szerint tapintható volt a levegőben!!! Csak az a baj, hogy azt az ívet is csak animében láttam, ráadásul egyben, nem ilyen 5 perces manga adagokban hétről hétre.
Na és akkor itt fejezném be a kisregényemet. Rengetegen azt írják, hogy oké mangában nem nagy szám, meg tényleg túl "részletes" a harc (szerintem meg pont, hogy nem, a sok egész oldalas panel miatt inkább csak háttérkép és avatár készítésnek jó), ráadásul hétről hétre nem lehet olyan jó, mint együtt az egész... Hülyeség! A Bleachnek, mint mangának önállóan is meg kéne állnia a helyét, nem szabad arra hagyatkozni, hogy ez csak egy vázlat az animéhez. Az anime tényleg szuper ultra nagy power uppot adott a sorozatnak, de azok rendesen ki is tettek magukért érte! Egy rész 3-4, néha 5-6 fejezet dolgozott fel MINŐSÉGI anime stúdiós munkában. Akármelyik manga jobb lenne ilyen kivitelezésben...
Viszont a Bleachet csak a Quincy háború óta olvasom, ami valljuk be, egy az egyben Arrancar saga copy-paste. Ez a tempó hétről hétre bírhatatlan, a történet a béka feneke alatt, a szereplőket meg kicsit sem próbálja meg Kubo jobban megkedveltetni velünk... Egyet kell értsek Kuroval, látszik, hogy a mangaka beleunt a saját munkájába és csak a pénz miatt csinálja, ráadásul lusta rajzolni is, ezért van sok egész oldalas kép és KÜLÖN OLDAL A CÍMNEK... OMG!
Szóval jah, a Bleach továbbra is haldoklik és szeretném azt hinni, hogy még van remény, de sajnos én már nem hiszek benne. Még ha jobb is lesz a manga később, attól még ezt az elmúlt 100 fejezetnyi mocskot nem tudja jobbá tenni...
Egyenlőre folytatom a hétről-hétre való követést, hisz annyira nem vagyok elfoglalt, hogy ne legyen 5 szabad percem minden héten...