Nem rég értem be a mangát a Quncys részekkel és írnék egy gyors véleményt.
A Bleach haldoklik pont. Ezen nincs mit szépíteni, hihetetlen unalmas és kiszámítható az egész. Egy csata annyiból áll, hogy lő egy fickó: "húú de erős vagyok!" majd megjelenik az ellenfele, persze ő az erősebb, mert megjelent és a fickó MEGLEPŐDÖTT! Ezután amikor azt hittük legyőzte, nem, nem győzte le, mert pl. a Quncy beveti a képességét, most persze a Shinigami lepődik meg, tehát fordul a kocka. De mikor már tényleg azt hittük, hogy vége, visszakapja a Bankait ( vagy szerez egy újat ) és most ugyebár akkor a Shinigami az erősebb. Ez még ismétlődik párszor...
Tudom, hogy sok shounen harc ilyen minden mangánál/animénél, de ITT MÁR MINDEN CSATA ILYEN! Minden! Az egész Quncy háború erről szól! Rossz látni, hogy mi lett a Bleachel.
Az arrancar saga is ilyen, volt épp ezért nem kéne már ezt tovább folytatni! A Fullbring ív szép feltámadása volt a Bleachnek, mert ez a klisé nagyon kicsit, vagy egyáltalán nem szerepelt általában és VOLT TÖRTÉNET! Ismétlem történet!
Az is felháborító, hogy rengeteg kapitány még mindig nem akaródzik megmutatni a bankai-t... Érezhető az időhúzás az egész mangán. Jól döntöttek az animések, hogy a Fullbringnél abbahagyták, legalábbis felfüggesztették, mert az egy jó befejezés lenne. De ez...
Elnézést kérek az érzelmileg túllángolt és kissé gyengébb fogalmazásért, de én nem ezt vártam volna ettől a mangától! Vannak még persze élvezhető és érdekes történések, de ezek kb 10%-ot tesznek ki az egész saga-ból. A maradék 90% a meglepődés
Viszont Ichigo továbbra is badass vagány, hihetetlen perfektül rajzola őt Kubo, le a kalappal
Elég csak ezt a képet felhoznom példának:
http://www.bleachfan.hu/manga/Bleach_manga/537/13 Milyen vagányul tud már köszönetet mondani, nem is Ichigo lenne
És még ami nagyon tetszik, az a "bizonyos" rejtegetett alak, aki Hueco Mundoban volt Uraharáékkal
Mindenesetre én remélem lassan már kinövi magát Kubo a folyamatos meglepődésekből és a "mutassuk a tájat vagy feketeséget amikor egy bölcs dolgot mondunk" jelenetekből