Én is hajlok afelé, hogy ez már el volt tervezve. Szerintem egész egyszerűen nem akarta beletenni, pontosan azért, mert eredetileg nem tervezte ennyire hosszúra a történetet. Valamint ha már az elején bekavart volna a quincy szállal, akkor muszáj lett volna már az elején részletesebben kidolgozni, aminek három következménye lett volna:
1. túl hosszú történet (nem tudta volna tartani magát a kerethez)
2. egész egyszerűen megzavarta volna a történetszálat, mert nem illett akkor bele a quincy rész
3. ha mégis behozza, de nem szán rá elég időt a korlátozás miatt, akkor rossz befejezést kapunk, ami erős hiányérzetet hagyott volna maga után.
Elvégre ha Soul City vagy Aizen után vége lett volna a történetnek, akkor mindkét esetben egy kerek egész sztorit kaptunk volna. Persze akkor is maradtak volna kérdések (rengeteg
), de mégis reálisnak éreztük volna a lezárást.
Szerintem bárhogy is nézzük egy alapot meg kellett alkotnia a legelején, amit végül meg kellett rövidítenie, hogy beleférjen a kezdeti keretbe. Később pedig egész egyszerűen ezt bővítgette.
Amit
Tilon említett számomra is elég furcsa. Ezt pedig kapásból megmagyarázza az, amit az előbb legépeltem. Az az elszólása Aizennek azonnal rengeteg kérdést vetett fel, elindultak a találgatások, elterelte a figyelmet a történésekről. Vagyis azért rendesen belekavart a sztoriba (második pontom életbe lépett
), pedig csak egy fél mondat volt
. Aztán következő héten módosították "biztosan csak elírták" címen, így megspórolta Kubo a magyarázatot, és le tudta zárni rendesen a történetet (elvégre itt is vége lett volna a Bleachnek), tarthatta magát az eredeti terveihez.
Valamint még egy dolog:
maguk a quincyk. Én sok értelmét sosem láttam annak, hogy behoz egy igen érdekes fajt (quincyk), aztán majdnem, hogy nem is foglalkozik velük. Ki van irtva két kivétellel az összes, és ennyi.
Jó, kellett valami, amivel be lehet bizonyítani, hogy azért a shinigamik se teljesen szentek, de erre más, sokkal mezeibb kitaláció is megfelelt volna. Már régen is úgy gondoltam, hogy a quincyk túlságosan is ötletesek, jól kitaláltak, hogy csak ennyi szerepük legyen a történetben. Nagyon is hiányos volt a quincy oldal, ráadásul egyre inkább háttérbe szorultak, éppen ezért érezni lehetett, hogy lesz még szerepük a cselekményszálban. Röviden: túl jók ahhoz, hogy csak ennyi szerepük legyen.
Aztán ugye jött a quincy arc, ami amolyan pótlás szerintem az egész Bleachben. Lényegében most pótol be mindent, amit már rég be lehetett volna vezetni, csak nem tehette meg, mivel rövidre tervezte a történetet. Most viszont biztos élvezkedik Kubo ezen egy nagyot.
Te jó ég, milyen kis novellát írtam itt, bocsánat.
Nem terveztem én sem ilyen hosszúra. xD Persze ez CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, senkinek se kell ezzel egyetérteni.