24 nov 22, 21:50:00 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 923 924 [925] 926 927 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1239781 alkalommal)
0 Felhasználó és 179 vendég van a témában
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #13860 Dátum: 14 jan 25, 23:41:49 »

Micsudi, pont ez a baj. Elborultan rettegsz a jövőtől, és attól, hogy egy senki leszel alacsony beosztásban, aki minimálbérért gürcöl, ahelyett, hogy tennél a jelenedben ez ellen valamit. Mindenki (vagy legalábbis mindenkinek valamelyik őse) a nulláról kezdi, de van benne akarat, tehetség és hajlam az újításra. Még én is ismerek távolról olyan embert, aki a semmiből indult, egy szakadt tornacipőben meg robogóval érkezett a városba, és most kb. milliárdos. És nem, nem azért, mert elvégzett egy egyetemet. Egy papír nem fog neked semmit sem adni, hiába hiszik azt sokan, hogyha van diplomájuk, ők már sínen vannak. Az egyetemen is a megszerzett tudás a fontos, és a leendő munkáltató a tudást tartja szem előtt, nem a papírt (jobb esetben), ezért van az, hogy sok nyomorult panaszkodik, hogy ő diplomás munkanélküli, és kitörölheti a seggét a diplomával. Igen, mert az ilyeneket sokszor ajándékba kapják egy-két szakon, ahol olyan tudást szereznek, amivel semmit sem érnek a világban.

Mérnökök és egyebek között is vannak szerencsétlenek, akiknek alig van munkájuk, és nem azért, mert papírjuk nincs, hanem mert a tudásuk vagy kapcsolataik nincsenek. És bölcsészek között is van, akiknek nagyon jó munkahelye van, csak mert tanulás helyett jó kapcsolatokat épített ki az egyetemen.

Egy életképes ember észreveszi a lehetőségeket és kihasználja, de te (már bocsánat) csak a depressziódba süllyedve panaszkodsz folyton, hogy nincs lehetőséged, nem tudsz semmit sem csinálni, de azért csicska sem akarsz lenni valami utolsó munkahelyen, stb. Lehet én vagyok naiv, de ha ennyire szeretnéd, akkor teremts magadnak lehetőséget. Fogj bele valami olyanba, amit szeretsz, találj ki valamit vagy nem tudom, de hagyd már abba ezt az önsajnálatot, mert sehová sem vezet. Nem is értem, minek akarsz te egyetemre menni. 260 ponttal vagy mennyivel? Ha ennyit értél el gimnáziumban, akkor azt hiszed, hogy normális diplomát kapsz? Azt hiszed, hogy hasznos tudásra teszel majd szert, vagy mi? Tele vannak az egyetemek felesleges szakokkal és egy csomó, nálad tehetségesebb diákkal, akik elvégzik a felesleges szakot, és ugyanúgy nem lesz munkájuk, mert mint mondtam, az ott kapott tudásuk nem ér semmit. Biztos megérné neked is ott elpazarolni az idődet, főleg, hogy még célod sincs, és azt sem tudod, hogy milyen egyetemre/szakra menj, csak annyit akarsz, hogy legyen diplomád.

A helyedben tuti nem erőltetném. Nem is értem, hogy nem jutott eszedbe még, hogy a kétkezi munkához fordulj. Azokat tárt karokkal várják külföldön és eléggé megszedik magukat, abból a pénzből meg vállalkozhatnál vagy bármi, de áá, nem, látom, hogy neked semmi kiút vagy az életeden való változtatás nem jutott még eszedbe, csak a panaszkodás. Gyáva mentalitás ez, vegyél példát Frank Abagnale-ről, arról, hogy honnan indult, és hová jutott el (igaz, megjárt pár börtönt is ikszdé). Ezek az emberek nem siránkoznak, hogy a jövőben nem lesznek semmik, hanem a jelenben élnek, és a jelenben tesznek valamit a jövőért.

Az, hogy mi siránkozunk a vizsgák miatt, teljesen más. Én teszek azért, hogy meglegyen a vizsga, csak néha úgy érzem, hogy az erőfeszítéseim nem érnek semmit. Amikor elmennek arra hónapjaid, hogy este hétkor hazaérsz az egyetemről és éjfélig megállás nélkül tanulsz, hétvégén felkelsz reggel nyolckor és estig tanulsz, nem mész el bulizni sem a szülinapodon, sem szilveszterkor, a karácsony tanulással telik, mint minden nap, meg vizsgaidőszakban egy nap legalább 10-15 óra szintén. Amikor ránézel a 3000 oldalas könyvre, és kétségbe esel, hogy ezt mind tudnod kell két hét múlva, mikor ennyit elolvasni is sok, de az elolvasás persze nem elég, mert soha az életben nem jegyzel meg olyan szavakat egy olvasás után, hogy arteria pancreaticoduodenalis posterior vagy vagina tendinis musculi flexoris hallucis longi.. És szar érzés, hogy nem mehetsz ki a városba, mert elvenne kemény 2 órát az életedből és amiatt már megölne a bűntudat, és hogy gyakorlatilag ki sem mozdulsz a házból, nem sportolsz, egész nap a könyv felett ülsz, ami miatt csak az egészséged megy szarrá, az idegeid meg rég kikészültek. Ezek után tudod, milyen szar megbukni? De a legszebb benne, hogy a saját hibámból buktam meg, mert gyáva voltam és visszaadtam a tételt, szóval csak magamat hibáztathatom. Na, ugyanilyen gyávaság a folytonos panaszkodásod, csak amíg ÉN TESZEK IS a saját hibáim ellen, és leülök a könyv felé századszorra is mégha lassan a pszichiátrián kötök is ki, addig te nem csinálsz semmit. Ugyanolyan vagy, mint a többi élhetetlen ember, állj be a sorba, és fogadd el, hogy nem leszel több egy egyszerű alkalmazottnál, vagy vegyél például például Gdatról, akinek van pofája beállni mások elé a sorban. Na, úgy kell élni is.

Idézet
A vizsgaidőszakban az a különleges, hogy az embereknek nincs idejük, de mégis annyira ráérnek dolgokra. Mosolyog

Mint például mire? Mondd már meg, kérlek! Cseszettül nem érek rá már két éve semmire, és azt hittem, legalább ennek a vizsgaidőszaknak a végén lesz egy kis szabadidőm, de nem, az túl nagy kérés lett volna, megint majd utolsó nap vagy dékáni héten lesz meg a vizsgám, ha egyáltalán meglesz, hogy pár nap múlva kezdődjön a félév, első és második héten jöjjenek is a ZH_k és kezdődjön minden elölről, év végén meg természetesen újabb két szigorlat. És közben csak az jár a fejemben, hogy évek (fiatalkor?  Ohh My God) mennek el a fent vázolt nagyon izgalmas eseményekkel. Nem baj, egyszer tuti fél éves szabadságokat fogok kivenni és bejárom az egész világot.

Idézet
a nők hihetetlenül értenek ahhoz, hogyan kell fájdalmat okozni. Valahogy ösztönösen tudják, hogy hova kell szúrni, hogy az tényleg fájjon

Mikor tapasztaltad?

---------

Olyan hosszú lett a hozzászólás, hogy Micsudi úgysem fogja fel részegen. ikszdé
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 25, 23:45:32 írta Saphira » Naplózva

Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #13861 Dátum: 14 jan 25, 23:52:00 »

Uh nice, viszont most respect neked Saphi.
Micsudi-nak hiába lett leírva minden 100x , ugyan úgy rinyál, mintha elsőnek tenné meg, csodálkozom, hogy az öngyilkosságot nem hozza fel minden egyes alkalommal. Viszont ez a leírás tetszett. S nem, nem fogja elolvasni, vagy ha tényleg kamuzik elolvassa s majd talán holnap válaszol rá, de nem fogja megérteni, ugyan úgy elfelejti egy óra után és ugyan úgy leszarja majd jön megint a hiszti. Pedig amit most leírtál korrekt volt, főleg mert a saját tapasztalatodat írtad le s hogy te mit teszel az életét amíg ő rinyál.

Aes, az igaz, hogy nem kell a nőkre koncentrálni, de nem kel a közelségüket elutasítani.
Naplózva

Kazekage sama
Uchiha Madara
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #13862 Dátum: 14 jan 25, 23:56:56 »

Saphira minden szavával egyet tudok érteni és kezdem hülyén érezni magam a postjai után.  ikszdé
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13863 Dátum: 14 jan 25, 23:58:56 »

Minagi!
Itt nem a koncentrálásról vagy nem koncentrálásról van szó. Egyszerűen el kell kerülni a fájdalmat, amivel ez jár. Mert azzal jár, ahogy azt fentebb is írtam. És nincs értelme, céltalan. Miért akarná valaki, hogy fájdalmat okozzanak neki? Persze ez költői kérdés, hiszen az ember fia újra és újra belegyalogol a késbe, néha már azt hiszem, hogy egy férfinak ezer szíve van, annyira szeretjük ha szíven döfnek minket, akár ezer különböző, akár ezerszer ugyanaz az egy, de nem takarékoskodunk vele valami jól.

Idézet
Mikor tapasztaltad?

Ez gondolom költői kérdés volt, de itt a válasz rá: újra és újra, vagy folyamatosan. (Hol ez, hol az)
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #13864 Dátum: 14 jan 26, 00:01:30 »

Annyi jó téma van itt. Pont most kell felhozni amikor mennem kell tanulni? Ha pár nap múlva válaszolok rá, elvárom, hogy itt folytassuk. Nevet
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #13865 Dátum: 14 jan 26, 00:02:05 »

A fájdalomtól leszel egyre erősebb. Egy harcos miért akarná, hogy folyamatosan tiszta erőből megüssék?
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13866 Dátum: 14 jan 26, 00:02:16 »

Nem, nem költői kérdés volt. Mikor akart egy nő fájdalmat okozni neked?

Idézet
ösztönösen tudják, hogy hova kell szúrni, hogy az tényleg fájjon

Ebből legalábbis az jön le, hogy akaratosan bántani akarnak. Szerintem meg például az elutasítás nem sorolható ebbe a kategóriába, sőt mindkét félnek jobb. Előbb, mint utóbb, ha nincs szerelem, felesleges húzni bármit.
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #13867 Dátum: 14 jan 26, 00:03:29 »

Megint 5 hsz mire megírtam a hozzászólást T_T

Szerintem Aes nem is arra célzott, hogy el kell utasítani a közelségüket. Csak, hogy figyelmen kívül kell, hagyni a hiányukat. Persze ez csak az én meglátásom. Én könnyen figyelmen kívül hagyok dolgokat, amikkel úgy gondolom kár foglalkozni.

Saphi kár volt koptatni a billentyűzetet, persze én nagyon élveztem a leírást. Mondanám, hogy nem irigyellek, és tényleg nem, de felnézek rád a kitartásod miatt, szóval ezt a részed valahol irigylem. Persze a te általad választott pályára, ne is pályázzon olyan akiben ez nincs meg. (Persze valahol haragszom arra, hogy sok orvostan hallgató van aki ok, hogy kitartó, de egyébként, karrierista és nem törődöm. Ez szerintem rossz.) Na megint szépen eltértem a témától, és már azt sem tudom mit akartam kihozni a dologból, azon túl, hogy kár ezt újra meg újra szajkózni, nem érti meg.

Szava szerintem arra gondolt, hogy hiába kell rengeteget tanulni és élni nincs időnk, mégis itt lógunk a fórumon vizsgaidőszakban. De lehet tévedek.
A vizsgaidőszak 4. és 5. hetén voltam olyan kimerült, hogy hiába állítottam naponta 7:40-re órát mindig elaludtam, tény hogy 3 előtt nem is feküdtem le, vizsgák előtti éjjeleken meg volt, hogy 2 órákat aludtam.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #13868 Dátum: 14 jan 26, 00:05:38 »

Mint például mire? Mondd már meg, kérlek! Cseszettül nem érek rá már két éve semmire, és azt hittem, legalább ennek a vizsgaidőszaknak a végén lesz egy kis szabadidőm, de nem, az túl nagy kérés lett volna, megint majd utolsó nap vagy dékáni héten lesz meg a vizsgám, ha egyáltalán meglesz, hogy pár nap múlva kezdődjön a félév, első és második héten jöjjenek is a ZH_k és kezdődjön minden elölről, év végén meg természetesen újabb két szigorlat. És közben csak az jár a fejemben, hogy évek (fiatalkor?  Ohh My God) mennek el a fent vázolt nagyon izgalmas eseményekkel. Nem baj, egyszer tuti fél éves szabadságokat fogok kivenni és bejárom az egész világot.
Mégis volt időd leírni mindezt, meg úgy általában ide írni. Nyilván kell a mentális kikapcsolódás meg egyéb nyalánkságok, de naaa.

A fájdalomtól leszel egyre erősebb. Egy harcos miért akarná, hogy folyamatosan tiszta erőből megüssék?
Egy harcos nem tökéletes.
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #13869 Dátum: 14 jan 26, 00:08:16 »

De egyre tökéletesebb és erősebb, mind testileg, mind lelkileg.
Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #13870 Dátum: 14 jan 26, 00:13:15 »

Saphi, egy finom füstös whiskey-t kérj.

Tudod miért dobtak ki erre a pénzed? Mert nagyon ügyes fiú vagy! Miért nem Tesco gazdaságos vodkát vettél?

Borisov vodka csak pár száz forinttal drágább és még üt is legalább.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 26, 00:20:54 írta Lew » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13871 Dátum: 14 jan 26, 00:13:57 »

Szerintem Aes nem is arra célzott, hogy el kell utasítani a közelségüket. Csak, hogy figyelmen kívül kell, hagyni a hiányukat. Persze ez csak az én meglátásom. Én könnyen figyelmen kívül hagyok dolgokat, amikkel úgy gondolom kár foglalkozni.

Igen noe, nagyjából így. Csak persze leírni ezt könnyű, a valóságban azért jóval nehezebb, mert elméletben, úgy általában "a nőkkel" kapcsolatban lehet ezt, csak a gyakorlatban konkrét személyek állnak a dolog mögött úgy sokkal nehezebb. De akkor is próbálkozni kell.

Ebből legalábbis az jön le, hogy akaratosan bántani akarnak. Szerintem meg például az elutasítás nem sorolható ebbe a kategóriába, sőt mindkét félnek jobb. Előbb, mint utóbb, ha nincs szerelem, felesleges húzni bármit.

Erre gondolom felesleges lenne bármit is reagálni...

Jogos, és én is gondoltam már erre a szempontra. De sajnos belőlem kiölték már a szellemet ezen a fronton.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13872 Dátum: 14 jan 26, 00:16:11 »

Idézet
Mégis volt időd leírni mindezt, meg úgy általában ide írni. Nyilván kell a mentális kikapcsolódás meg egyéb nyalánkságok, de naaa.

Tudtam, hogy valaki ezt felhozza, és legszívesebben megvernélek érte, csak hogy tudd. Nehogy már éjfélkor ne szánhassak 10 percet egy szar hozzászólásra.

Ráadásul nemcsak arról van szó, hogy az embernek nincs ideje, mert mindig tanul. Egyrészt ez a rossz benne, de ami sokkal rosszabb, az a bűntudat, ha nem tanulsz. Bűntudat, ha megnézel egy filmet, ha elmész vásárolni, ha valakivel hosszasan telefonálsz, ha rajzolsz, ha mást olvasol, ha sokat lógsz fórumon. És ez a bűntudat készíti ki teljesen az embert. Tegnap például épp, hogy megtanultam négy tételt, ma meg még egyet sem fejeztem be teljesen, és nagyon ideges vagyok emiatt, mert hülyeségekre ment el az időm.. de hagyjuk ezt a témát, mindig lesz mibe belekötni.

Idézet
Erre gondolom felesleges lenne bármit is reagálni...

Miért?  Mosolyog
Naplózva

Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #13873 Dátum: 14 jan 26, 00:17:10 »

Nem tudom Aes, elhiszem, hogy vannak nők, kik gonoszak tudnak lenni a férfiakkal, akik csak kihasználják őket. (Megjegyzem, a nők is hasonló dolgokat szoktak mondani, ezer és 1 csalódás után. Nevet)
Viszont, nem tudom elhinni, hogy képes valaki mindig úgy választani, hogy hátba szúrják. Rosszak a radarok, nem ismerkednek eleget mielőtt vonzalom alakulnak ki nem csak testileg? Persze, valaki 10év után is úgy képes kilépni egy kapcsolatból, mintha csak egy boltból lépne ki, de ez annyira embertől függ.

Ha a vonzalom viszonzatlan, persze úgy érzed megbántottak. Én sokszor voltam a túloldalon, hogy hiába kérdezték szeretnék-e velük járni, vagy még szerelmet is vallottak, jelet nem adtam, hogy én is így éreznék, mégis azt hitték mert én kedves voltam velük s beszéltem velük. Mikor viszont elutasítottam őket, 99%uk megbántva érezte magát, nem kicsit. Volt aki azt mondta, ne képes velem többet beszélni. Vagyis inkább ilyenek voltak, egy-két kivételével. Ilyenkor amúgy nekem volt rohadt rossz, bűntudatom volt.

Szerintem, az hogy találj végre valakit magadnak, aki olyannak fogad el, mint amilyen vagy, aki szeret sőt, aki harcol érted amíg lehet. Nehéz, de nem lehetetlen.
Neked is hiányzik, hogy legyen valakid, hiába éltél meg fájdalmakat, így is van benned ez a vágy és talán remény, hogy van olyan lány aki ne hátba szúr.
Valaki azt mondja, csak bepottyan, valaki azt mondja, hogy hosszas keresés után megtalálta. Szerintem jön, ahogy jön. Nem kell vele foglalkoznod. Rengeteg mindent elakarsz még érni az életedben szerintem, tudásodat növelni szeretnéd, ezekkel simán tudsz addig foglalkozni, míg hirtelen nem ismered meg azt aki nem vág át. Mert tud meg hogy ne minden nő vágja át a férfiakat, hanem sokan ugyan abban a cipőben vannak, mint te.

Ja igen ezt korábban kezdtem el írni, de azóta sokan beírtatok. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 26, 00:35:30 írta Minagi » Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #13874 Dátum: 14 jan 26, 00:22:24 »

De egyre tökéletesebb és erősebb, mind testileg, mind lelkileg.
Mindazonáltal ez sohasem lehet a végső cél, sőt, bármilyen cél.

De akkor is próbálkozni kell.

Jogos, és én is gondoltam már erre a szempontra. De sajnos belőlem kiölték már a szellemet ezen a fronton.
Mi változott a kettő között? Inkább ott van a baj.

Tudtam, hogy valaki ezt felhozza, és legszívesebben megvernélek érte, csak hogy tudd. Nehogy már éjfélkor ne szánhassak 10 percet egy szar hozzászólásra.
Miért nem tudod ezt szem előtt tartani, amikor beindul a bűntudat folyamata?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Oldalak: 1 ... 923 924 [925] 926 927 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins