25 júl 10, 06:10:11 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 863 864 [865] 866 867 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1534533 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #12960 Dátum: 14 jan 14, 23:57:02 »

Verandát persze, és a vájling, meg a hokedli?  Nevet

Na jó ez soha nem fog véget érni.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #12961 Dátum: 14 jan 14, 23:58:22 »

Mind a 2-t persze itt is. Vízpad? Szilon zsacskó? Szilon harisnya?

(utsó 2-t vaszleg nem, mert peti mindig kiakad, ha hülyének nézem, hogy mi az, hogy nem tudja mit adjon oda -.- én magyarul mondtam)
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 00:00:27 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12962 Dátum: 14 jan 15, 00:07:02 »

Foncsik?  Nyelvesít

Ha már itt tartunk, ki milyen népcsoportba tartozik? Ti például tényleg hajdúk vagytok, vagy csak odakeveredtetek a vidékre? Nevet
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #12963 Dátum: 14 jan 15, 00:10:58 »

Csak félvér, anyai ág böszörményi, apai ág meg pestről való, szóval nem tiszta az identitás.

Ez a foncsik azért érdekes, mert nálunk meg csuri.  Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 00:12:23 írta Syzygy » Naplózva
kronosz7
ANBU Kapitány
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #12964 Dátum: 14 jan 15, 00:16:37 »

A jösztöknek semmi köze miskolchoz. Ott inkább a kisebbségi duma a jellemző azért is utáltam meg suli alatt az egész várost épp olyan vacak mint pest Nevet Nem akarok vitát kiváltani, de egyszerűen nem bírom az ilyen városokat, aminek a 90%-a koszos, büdös, füstös és beton.

Am egész kicsi korom óta használom azt h jösztök. Amit bani mond az meg szent igaz. Mi nem civisek vagyunk mi a "hajdú fővárosban" lakunk nem akarok nagy baromságot mondani, de nálunk kábé a város területének 60%-a termőföld és ez majdnem teljes egészében magyar kézben is van, elég régimódi emberek lakják ezért szeretem a városomat. Nálunk is van baj a kisebbséggel, mint mindenhol az országban, de nem burjánzottak el, össz-vissz 1 utcában laknak kannibálok, a többiben mezei rézműves erdő kapáló szabad szellemi foglalkozású (a köztulajdon szabadon öncélra felhasználó jogokat gyakorló foglalkozás) "magyar" segédmunkások.

Nahh szal jó kis hely ez én, ha tehetném sose költöznék el, tényleg szeretem ^^

Na ha már beírtál elém sapi: Jepp tősgyökeres hajdúk! A levéltárban a jofféle lovasokig meg ez picit vicces de hajdúsági tehénpásztorokig vagy meddig tudták visszavezetni a családfámat xD... Pl. Dédnagyapám volt a hajdúsági vadásztársaság megalapítója, amit igazolni tudok az se most volt. Imádtam az öreget, isten nyugasztalja, megjárta a háborúkat is sérülés nélkül viszonylag, de a vadászat már nem volt olyan sikeres végül fél láb fél fül fél szemmel élte élete utolsó éveit egy kézzel tekerős 3 kerekű járgányba de még 90 évesen is egy kézzel az ölébe ültetett! Az egyik legszebb gyerekkori emlékem ő maga, és a történetei <3 ^^

De bancsy te attól még az vagy, mert ide születtél és legalább az egyik szülő az! Ennyi erővel akkor én meg félig hortobágyi vagyok :Đ
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 00:20:18 írta kronosz7 » Naplózva

Daryl ” One wrong move, and you get an arrow in the ass. Just so you know,”

Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”

Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #12965 Dátum: 14 jan 15, 00:17:01 »

Én mondjuk részben tényleg ilyen "Fele magyar, fele tót, nyisd ki babám az ajtót." típusú ember vagyok. A Peczen/Petzen biztos nem magyar eredetű név. xD Valószínűleg szláv (egyes elméletek szerint lengyel vagy ukrán, de már kérdezték azt is nem-e sváb). Származnak felmenőim árváról (Tuchyna néven - na ők biztos nem voltak magyarok xD). A Hutay viszont egy szép magyar név szerintem, no meg a Bálint (utóbbi régi nagysallai kulák család) is ez a kettő is folyik az ereimben. Meg valami snassz békési Mészáros vér. ikszdé  Persze valamennyi jó palóc vér is csörgedezik bennem, muszáj neki. Durci 
Volt nálunk am kulák, elvileg nemes is, huszár meg grófi erdész is.

Szerintem mondjuk Kroni a Tóth vezetéknévvel nemigazán 100%-os hajdú (akik délszlávok voltak) Durci
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 00:22:22 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #12966 Dátum: 14 jan 15, 00:24:25 »

Elméletileg a név alapján nem lehetnék az, de valami eszméletlen régen keveredtek akkor ide az őseim, szal tekinthető vagyok annak (:
Naplózva

Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”

Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #12967 Dátum: 14 jan 15, 00:28:23 »

Google kiderítette, hogy egy petzen nevű település fekszik az osztrák szlovén határon *-*

debutavagyok ez csak egy hegy vagy mi, de olyan van hogy Petzenkirchen és tekintve, hogy tudom hogy éltek felmenőim nagyszombaton lehet osztrák név, de én azt hittem szláv lesz.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 00:35:10 írta noemimi-chan » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #12968 Dátum: 14 jan 15, 00:34:58 »

Noe, a vezetéknévből nem lehet kiindulni, például a "Magyar" vezetéknevű személyek általában nem magyarok voltak, hanem névváltoztatás útján szerezték-e nevet, illetve elmagyarosodott nemzetiséghez tartoztak. A többség például mindig az "idegen"nemzetiséget jelölte más névvel, ezért magyar etnikumú környéken nem is neveztek senkit Magyarnak (ezen alapszik a magyar törzsek szállásterületeinek felkutatása is. Azokon a helyeken, ahol nem bukkan fel valamelyik törzs neve, például Tarján, az ahhoz a törzshöz tartozott. Ahol felbukkan, pl. Gyöngyöstarján, azt egy másik törzs birtokolta).
A "Tóth" név is nagyon gyakran felvidéki magyarokra ragadt rá, olyanokra, akik kevert nyelvű területeken éltek, vagy egyszerűen a felvidékről települtek vissza a török hódoltság után (mikor a nemzetiségi viszonyok sokkal másabbak voltak, és a szlovákok által lakott területek sokkal északibb földeken feküdtek). Az Oláh nevet meg általában a Havasalföldről/Erdélyből betelepülő cigányok kapták.

Én Erdőhátsági/Hegyháti/barkó vagyok, 4-5 nemzedékre visszavezetve apai és anyai ágon is az. Ez mondjuk elég belterjes vidék volt, ezért is haragszom, mikor jönnek a "senki sem magyar, tuti benned is van szláv, német, román vér!" típusú szöveggel. Nevet

(http://www.barkosagunnepnapja.eoldal.hu/cikkek/barko-rovid-ismerteto.html
http://magyar-historia.blogspot.hu/2011/12/magyarsag-neprajzi-terkepe.html)

Mert biza:
A barkók lakta vidék a honfoglalás óta folyamatosan magyar népességű terület. Házasodási szokásaik endogám jellegűek voltak, vagyis jellemzően a házasságok a barkó népességen belül köttettek és nem a környező palóc lakossággal (a katolikus és református falvak találkozásánál a felekezeti különbségek meggátolták az exogám jellegű házasságot).

Ilyen is van Magyarországon, ha hiszik, ha nem.  Nyelvesít Bár sajnos mára kihaltunk, mindent elleptek a cigányok, szóval eddig tartott a "honfoglalás óta folyamatosan magyar népességű terület". Nevet

A hajdúk a kedvenc nemnemesi kiváltáságos magyar népcsoportom. Nevet Menő történetük van, meg ők maguk is menők.  Pirul
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #12969 Dátum: 14 jan 15, 00:36:52 »

Kronosz. Ekkora ostobaságot egy punci sem ér és nem szoktak ilyen kétségbeesett gondolatok kavarogni a fejemben, mint amit írtál, tarkón is lőném magam, ha ilyenek lennének ott bent. Nevet
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #12970 Dátum: 14 jan 15, 00:44:04 »

Szaphi persze, de kiindulópontot biztosít a név, ilyesmi névkutatás témával foglalkozott anno (nemkedvelt) esztétika tanárnőm is (aki Gubík Ági anyukája). Szerinte igen is összeköthető a név a származással, sokat mesélt anno gomiben. és amit mondasz  a Tóth névről igaz, de akkor is megállapítható, a felvidéki származás illetve, gyakori vérbeli magyar - tót keveredés is az ilyen vezetéknevűeknél.

Na ezért nem lettem történész.

Szerintem is menők a hajdúk. 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Petzen_Bergmassiv_VoelkermarkterStausee.jpg ezen hegy nevét viselem (majdnem xD)
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 00:48:59 írta noemimi-chan » Naplózva

kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #12971 Dátum: 14 jan 15, 00:51:44 »

Köszi sapi, anyai ágon Oláh is van bennem xD.... bár ez mindig is érdekelt emiatt is kereste nővérem vissza, hogy most akkor honnan jött ezaz oláh és valamiért az egyik ősömet elnevezték annak aki am Rózsa vezeték névvel büszkélkedett, a részleteket nem tudom, meg ezt elég régen mesélte nővérkém és szerintem ennél többet nem is nagyon tudott.. mondjuk anyai ágon van még bennem Csiha is illetve apai ágon Barczag. De tényleg nem a név alapján kell, ezt mikor kérdeztem szépen el is magyarázták nekem, nagyon szép mondtaokkal, amiből semmit se jegyeztem meg, de a mondanivaló lényege az volt, hogy nem sok köze volt régen hozzá, mert sokszor beceneveket felvették az emberek vezetéknévnek, afféle divat volt...
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #12972 Dátum: 14 jan 15, 00:54:22 »

Olyan neveket mondtál, mintha valami hobbitok lennének az őseid. Nevet
Naplózva
kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #12973 Dátum: 14 jan 15, 01:14:50 »

Gdat: Egy életre megutáltalak Nevet HOBBITOK?! Remélem nem nekem mondtad, h olyanok a család neveim, vagy valahogy szépítesz  Hmm...

Kedvedért rákeresgélek Barczag: 100% ősmagyar vezetéknév hehe.. Csiha: szintén 100% ősmagyar név. Problem?
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 01:20:10 írta kronosz7 » Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #12974 Dátum: 14 jan 15, 02:21:58 »

Mungó, Pancsi, Pozsga, Csavardi. Ezek hobbit nevek. Pont ilyen érzést keltenek bennem, az általad felsorolt nevek is. Nevet Még magyarnak hangzanak, de már nincs értelmük. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 02:26:59 írta Gdat88 » Naplózva
Oldalak: 1 ... 863 864 [865] 866 867 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins