24 nov 19, 07:20:51 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 727 728 [729] 730 731 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1232393 alkalommal)
0 Felhasználó és 32 vendég van a témában
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #10920 Dátum: 13 dec 23, 17:20:51 »

Mikor kapta meg a fajfenntartást ezt az ideológiai hátterét?

Körülbelül 4 milliárd évvel ezelőtt.

Trollfoci mindenhol. Egyeseknek milyen nagy rejtély volt, miért térdel mindenki az út közepén. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 23, 17:28:35 írta Saphira » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10921 Dátum: 13 dec 23, 17:40:03 »

Ildikó rádgyújtotta volna a házadat, ha azt mondtad volna rá, hogy terhes.

Nem akarok belemenni egy, a nyilvánvalóról szóló ideológiai vitába, de gman, a nejed most nagyot nőtt a szememben. Mosolyog
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10922 Dátum: 13 dec 23, 17:47:35 »

Vigyázz vele, ha nagyobb nálad, eltapos!

Mikor kapta meg a fajfenntartást ezt az ideológiai hátterét?

Körülbelül 4 milliárd évvel ezelőtt.
3,8
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10923 Dátum: 13 dec 23, 17:52:43 »

Nem akarok belemenni egy, a nyilvánvalóról szóló ideológiai vitába, de gman, a nejed most nagyot nőtt a szememben. Mosolyog

Az én szememben már akkor nagyra nőtt, mikor feljött a gyerekvállalós téma, és nem nyomatta a "nem tudunk neki megadni mindent, minek még ilyen korán gyerek, ha nem tudjuk a legújabb XBOX360-t a segge alá nyomni, meg a gyerek csak teher" stb. Nevet
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10924 Dátum: 13 dec 23, 17:55:07 »

Pont ide illő kép, nem kell komolyan venni teszem hozzá, illetve igen, de nem flame komolyan.  Nevet

Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10925 Dátum: 13 dec 23, 17:58:43 »

Az én szememben már akkor nagyra nőtt, mikor feljött a gyerekvállalós téma, és nem nyomatta a "nem tudunk neki megadni mindent, minek még ilyen korán gyerek, ha nem tudjuk a legújabb XBOX360-t a segge alá nyomni, meg a gyerek csak teher" stb. Nevet

Hogy én hány embertől hallottam már, hogy ugyan minek egy gyerek is, ha nem tudom rendesen felnevelni. xD Mondjuk nem vicces, mert ez a kihalásunk tulajdonképpen, de valahogy mégis mindig csak mosolyogni tudtam ezen.
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #10926 Dátum: 13 dec 23, 18:01:51 »

Aes 7 milliárd ember hol kihalás?

Gondolom az európai fehér emberre gondoltál itt.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10927 Dátum: 13 dec 23, 18:04:12 »

Igen, pontosan arra gondoltam. Emiatt és még sok más miatt is.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10928 Dátum: 13 dec 23, 18:14:55 »

Az egyik professzor (már 75-80 éves egyébként) mesélte, hogy még fiatalkorában kijutott Svájcba, ahol egy neves kutató szárnyai alatt dolgozhatott. Ez nagy szó volt a szocializmusban.
Aztán eltelt pár év, és a proff úgy döntött, hogy hazajön. Amikor megmondta a kutatónak, hogy inkább visszamegy a Magyarországra a családjához, ahelyett, hogy maradna Svájcban, ahol rengeteg pénzt keresett, a kutató csak annyit mondott rá, hogy "te sem vagy épeszű".

Évtizedek múlva, mikor neki már boldog családja volt itthon, visszatért Svájcba, és meglátogatta a kutatót, aki öregkorát egyedül töltötte egy öregotthonban. Az összes gyereke szétszóródott a világban, különböző földrészeken dolgoztak, egyiknek sem volt rá ideje.
Amikor újra találkoztak, az öreg csak annyit mondott neki: "Jól tetted, fiam, hogy hazamentél".
(Remélem az évfolyamról páran még felismerik a történetet.  Pojén)

Mindenki vonja le magának a tanulságot. Noha főképp az országokról szól, azért a családra is van benne utalás. Ha nincs gyereked, meg sem adod magadnak a lehetőséget, hogy ne egy öregotthonba rohadj meg egyedül.

És hagyjuk már ezt a "hétmilliárd ember él" történetet. Mert engem hol izgat, hogy hány umbalakunga ugrál a tűz körül a Szavannán? Hogy viszik tovább ők az én génjeimet, az én kultúrámat, hogy élek tovább bennük? Egyik állat sem mond le az utódról azért, mert valahol nagyon messze egy rá nem is hasonlító fajtársa sorra potyogtatja a kölyköket. A biológiában/genetikában él is a mondás: akinek nincs utóda, az genetikailag halottnak, nem is létezőnek tekinthető.  Mosolyog
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10929 Dátum: 13 dec 23, 18:20:08 »

Jó ez a professzoros történet. Egyébként nagy igazság van benne. Bár sajnos, ma már sokszor a gyerekek, unokák se tisztelik az idős rokonaikat. Pedig régen milyen nagy becsben tartották az öregeket.

"Nem csak országokra, hanem családokra van benne utalás". Igazából országokra nincs is ebben utalás. De hát miből is áll egy ország valójában? Családokból, jobbik esetben. A kettő itt fonódik össze. (Isten, haza, család, ugye. Nevet És ez nem rangsor szerintem, mindkét irányból igaz.)

Az a baj, hogy az említettek nem csak, hogy nem viszik tovább a kultúrát, hanem kicserélik azt a sajátjukra.

Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #10930 Dátum: 13 dec 23, 18:25:01 »

Saphi ha azt mondod hagyjuk hogy 7 milliárd ember, akkor azt mondom hagyjuk ezt a öregekotthon, meg egyedül halás meg dolgot, ugyanolyan rossz érv mint az enyém.  Nevet

Attól még egyedül halnak meg az öregek, nem hinném hogy idilli családkép lenne a meghatározó manapság.

Egyébként ne értsétek félre, egyet értek veletek, ettől független még fel hozhatok dolgokat, hogy lássam mik leszneka  reakciók, research purposes.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 23, 18:35:29 írta Syzygy » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10931 Dátum: 13 dec 23, 18:33:33 »

Miért rossz érv? Mindenki egyedül hal meg, ez nem is kérdés. De nem mindegy, hogyan élsz, hogyan öregszel meg. Nem mindegy, hogy egyedül maradsz-e utolsó napjaidra, vagy sem. Tudom, nyálas szöveg, és én sem gondolkodtam rajta, amíg nem kellett a belgyógyászaton dolgoznom, de ott annyira durva volt látni a sok öreget, akik közül naponta meghalt legalább kettő. És akkora különbség volt azok között, akiket behoztak a szociális otthonból, és akiket mindennap meglátogatott a család. Meg ott volt a másik véglet, akiknek volt családja, de akkor bukkantak fel először, akkor bőgtek az orvosnak meg panaszkodtak, mikor már az öreget a hullaházba tolták.

A magányos öregek nyújtották a legszomorúbb látványt, elhiheted.

És nem, ez nem arról szól, hogy én annyira sajnálnám az öregeket. Magamat féltem, hogy én is úgy végzem. :DDD
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 23, 18:35:42 írta Saphira » Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10932 Dátum: 13 dec 23, 18:41:01 »

Háhá, rajtam kívül itt mindenki genetikailag halott!!!
Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #10933 Dátum: 13 dec 23, 18:44:02 »

A magány előbb-utóbb mindenkit megtalál... A halál meg főleg...

De nem mindegy, hogy a halálod előtt vagy magányos, vagy igazából egész életedben...
Mert ilyen is van...

Lődd le magad gman! ikszdé
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #10934 Dátum: 13 dec 23, 18:44:28 »

De több milliárd év szempontjából miért fontos, hogy egy ember személy szerint továbbadja a génjeit, amikor valószínűleg nem is fog már létezni a faja?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 727 728 [729] 730 731 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins