24 nov 18, 03:43:44 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 701 702 [703] 704 705 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1230370 alkalommal)
0 Felhasználó és 41 vendég van a témában
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #10530 Dátum: 13 dec 15, 20:13:17 »

Hát. Kapnának az emberek alapjáraton annyi fizetést, amiből szegényen meg tudnak élni. És ha jobb körülményeket akar, akkor elmegy dolgozni.

De már csak azért is jó lenne mert megérné "veszteséges" üzleteket csinálni. Sokan lennének pl. önkéntesek állatmenhelyeken, csak nincs rá idejük és pénzük.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 15, 20:14:57 írta Gdat88 » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10531 Dátum: 13 dec 15, 20:15:06 »

Syzy, ezt nem értem. Nevet

Egyébként most meg azt olvastam a BBC oldalán, hogy mégis lesz karácsonyi miniepizód, szóval... remélem tényleg. Nevet
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10532 Dátum: 13 dec 15, 20:19:32 »

Saiyan te biztos tudod mit jelent a prekariátus osztály, és ennek kapcsán pont az alapjövedelem érveiről ,ellenérveiről beszélgettünk órán.

Karácsonyi epizód jó lenne, mert már arra vetemedtem hogy megnézzem youtubeon a how he faked his death összeállítást.

Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #10533 Dátum: 13 dec 15, 20:20:46 »

Az a baj, hogy kitaláltak az emberek ilyen eszméket, hogy a munka nemes dolog. Az olyan munka aminek a végzése közben nem épül az ember, hanem hanyatlik nem nemes, hanem egy szükséges rossz amit még el kell tűrni. De azon kellene legyenek az emberek, hogy az ilyen munkákat felszámolják.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 15, 20:23:24 írta Gdat88 » Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10534 Dátum: 13 dec 15, 20:21:33 »

Szerintem jó lenne ha abba az irányba haladna a világ, hogy automatizáljunk minden fölösleges munkát és az embereknek minél kevesebbet kelljen dolgozni. Csak akkor ugye jönnek azzal, hogy nem lenne munkahely. De ha minimális erőbefektetéssel el lehetne érni a modern technika miatt, hogy megtermelődjenek a szükséges javak, akkor nem is kéne, hogy legyen munkahely.

Szerintem te olvasd el Asimov robotos regényeit, hogy lásd, miért van pusztulásra ítélve egy olyan civilizáció, ami ezeket az elveket teszi a magáévá.
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #10535 Dátum: 13 dec 15, 20:22:29 »

Magyarországon is munka alapú társadalom van, csak kár hogy a közmunka nem teremt értéket, teljes foglalkoztatottságot erőltetik , de az teljesen mindegy hogy mit dolgozz, mint az előző rendszerben.  Nevet
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #10536 Dátum: 13 dec 15, 20:24:40 »

Az pl., hogy létezik olyan hogy biztonsági őr. A civilizáció szégyene. Nekem van pénzem ezért adok neked annyit, hogy életben maradj és cserébe egész nap, egy helyben ülve figyeld az én értékeimet, amíg én élek helyetted is.

Aes. Most nem olvasom el vizsgaidőszakban, mert tanulok. De összefoglalhatnád. Mindenesetre az, hogy Asimov megvizsgálta egy nézőpontból szerintem nem jelenti, hogy hibás az egész. Nevet
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10537 Dátum: 13 dec 15, 20:26:59 »

Magyarországon is munka alapú társadalom van, csak kár hogy a közmunka nem teremt értéket, teljes foglalkoztatottságot erőltetik , de az teljesen mindegy hogy mit dolgozz, mint az előző rendszerben.  Nevet

Jó, de most kampány van. Ilyenkor úgyis mindig elszáll a ló velük, ez a rendszer alapvető hibája. Egy év múlva negyed ekkora közfoglalkoztatás se lesz. ikszdé

Gdat! Röviden: egy teljesen robotizált társadalom elveszíti a fejlődőképességét, nincs már igény az innovációra, a kutatásra, hiszen a robotok mindent megadnak az embereknek. Ez egy darabig működik, de egy rivális, robotmentes civilizáció túlszárnyalja őket.
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #10538 Dátum: 13 dec 15, 20:27:54 »

Gdat és a cuki idealista énje feltűnt. Alszol te eleget mostanában?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10539 Dátum: 13 dec 15, 20:29:11 »

Csak napi egy órát, de amikor elalszik, én veszem át az énje feletti irányítást. Nevet

Vicces amúgy, Gdattal négy év alatt az alapjövedelem volt az első olyan dolog, amiben egyáltalán nem értettünk egyet.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 15, 20:30:15 írta MrSaiyan Coelho » Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #10540 Dátum: 13 dec 15, 20:30:34 »

Gdat és a cuki idealista énje feltűnt. Alszol te eleget mostanában?

heo erre van egy egyszerűbb magyarázat : VIZSGAIDŐSZAK bár nem tudom neki kell-e tanulni egyáltalán. xD
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #10541 Dátum: 13 dec 15, 20:32:11 »

Olyan nincs, hogy teljesen robotizált társadalom. Csak arra kéne kiterjednie, hogy az embernek ne kelljen azért dolgoznia, hogy életben maradjon. De attól még fejleszteni kéne állandóan rengeteg mindent. Az energia jobb kihasználását, jobb robotok építését, azok karbantartását, a társadalom megfelelő szervezését, a bűnmegelőzést, bűnüldözést. Szükség lenne orvosokra, szichológusokra, lennének művészek stb. stb. Nagyon sok olyan dolog van amit a gépek sosem oldanának meg helyettünk. Én azt mondtam csak, hogy az olyan munkák amik gépként használják az embert, alapvetően rosszak és méltóságon aluliak.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10542 Dátum: 13 dec 15, 20:34:56 »

Az űrjárók/térutazók/űrutazók/űrászok társadalma is ott kezdte, ahol te. Nevet Csak nem volt megállás, hiszen relatív az, hogy mi méltóságon aluli. És így jutottak el oda, ahová.

Amúgy vicces, hogy kb 30-40 év alatt se sikerült egy egységes, kanonizált fordítást adni a "spacer" szóra. Ahány könyv, annyi féle elnevezés. Nekem a térutazó tetszett a legjobban. Pontatlan, de legalább jól hangzik. xD
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10543 Dátum: 13 dec 15, 20:36:11 »

Az az űrász ugye csak elírás. Ha nem, akkor a magyar nyelv megerőszakolása.
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10544 Dátum: 13 dec 15, 20:39:14 »

Sajnos nem elírás. :/ Hanem maga a katasztrófa. ikszdé Szerencsére a Meztelen Nap bőven volt annyira jó könyv, hogy túléljem azt a kínt, amit ez a szó-szörny okozott.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 701 702 [703] 704 705 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins