24 nov 18, 03:38:54 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 700 701 [702] 703 704 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1230351 alkalommal)
0 Felhasználó és 52 vendég van a témában
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #10515 Dátum: 13 dec 15, 18:36:33 »

Nem a Tescoba kéne menni tejért és kenyérért, és meg van oldva.
Naplózva

Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #10516 Dátum: 13 dec 15, 18:50:39 »

A Spar, Coop, Penny, Cba, és az összes többi boltban is méteres sor áll úgyhogy mindegy.
Az ilyen garázs aljai kis boltokban meg kb másfélszer annyiba kerülnek a dolgok.
És este fél 11kor amikor jövök haza a délutános műszakból már csak a teszkó van nyitva (mivel éjjelnappali).  smirksweat
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #10517 Dátum: 13 dec 15, 18:58:44 »

Persze, hogy "Mari néni kisboltjában" minden 2x annyiba kerül, ha mindenki inkább a multiban vásárol... ez egy ördögi kör...
Személy szerint szoktam vásárolni a kisboltban itt a közelben, részben mivel lusta vagyok és ez útba esik, de nem ez az egyetlen oka, hanem az is, hogy ott kedvesek és az, hogy 20 forinttal drágább a tej nem csap agyon Mosolyog
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10518 Dátum: 13 dec 15, 19:03:42 »

Pékségről még nem hallottatok?  Faceg

Szoktam használni, főleg hogy most nagy divat lett minden sarkon nyitni egyet.
Naplózva
Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #10519 Dátum: 13 dec 15, 19:05:12 »

Valami megéri ott is persze, kenyér pl nem sokkal drágább, de inkább zsemlét veszek, mert a kilós kenyér nem fogy el.
Pl tegnap finom puha mákos bejglit vettem 550ért (azt a nagyobbat) a legközelebbi kisboltban, meg inkább ásványvizet veszek kisboltban, viszont nagyban nem vásárol az ember úgy hgy kb 500-800 ft-al többe kerül.

De.. hallottam pékségről, és járok is oda, de még mindig csak a teszkó lesz nyitva este 10 után (délelőtt úgy se jutok el boltba  smirksweat csak a közeli pékségbe elvívős kajáért a munkába meg kenyér féleségért mert az este már nem biztos hogy van) .
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 15, 19:09:15 írta Ayumichan » Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10520 Dátum: 13 dec 15, 19:33:59 »

Nekem a legközelebb egy ilyen "közepes méretű" ABC van, szóval ami nem rendes kisbolt, de nem is nagy bevásárlóközpont. Egyébként drágább azért a tuskónál meg ezeknél, de ki lehet bírni, és tényleg baromi közel van, mindjárt itt a ház mellett. Szóval kenyérért oda szoktam menni, tejért nem, mert azt én utálom.
Viszont pl. a világvége-konzerv azért már drágább itt érezhetően, azért érdemes elmenni a Lidl-be, vagy más hasonlóba.

Én régen cigit vettem mindig kisboltban, de ugye az most már átkerült a mutyiboltokba. (balos a böngészőm: ismeri a mutyibolt szót, nem húzza alá. xD)

Idézet
Persze, hogy "Mari néni kisboltjában" minden 2x annyiba kerül, ha mindenki inkább a multiban vásárol... ez egy ördögi kör...

Ebben igazad van, és nem is nagyon tudom mit lehetne ellene tenni. Illetve igen: jól megadóztatni a multikat. De akkor meg ugye azok kirúgnak egy csomó embert, nő a munkanélküliség, stb. szóval nem törik meg a kör igazából, csak más térre kerül át.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #10521 Dátum: 13 dec 15, 19:55:08 »

Én azon gondolkodtam am, hogy meg kéne szüntetni a klasszikus boltokat és épület méretű automatákon kellene kiválasztani a termékeket, mert nem embernek való munka, a pénztáros lét. Undorító dolog embereket arra használni, hogy gépekként működjenek és adják fel az idejüket ilyen hülyeségre.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 15, 19:58:43 írta Gdat88 » Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #10522 Dátum: 13 dec 15, 20:01:22 »

Mondjuk ezzel végleg megfosztanád őket a megélhetésüktől. Nevet

Az a bajom ezzel, hogy Mari néni is az Aro-s tejet árulja, csak 140-ért, hanem 320-ért. MAri néninek is lehetne annyi esze, hogy akkor helyi termelő tejét árulja, de nem így tesz, hanem elmegy és vállalkozóira megveszi nettó áron a 140-es tejet, ami neki így már csak mondjuk 100 forint. Tőlem mégis 320-at kér érte. Ebben az esetben csak annyit mondok, hogy Mari néni kapja be!
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10523 Dátum: 13 dec 15, 20:01:57 »

Már bevezették az önkiszolgáló pénztárat, vagy mit. A pénztárosok nem feltétlenül örültek neki. Meg Watson sem. Nevet
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10524 Dátum: 13 dec 15, 20:04:15 »

Ja, az önkiszolgáló pénztár nem rossz cucc, bár a többség analfabéta hozzá és ugyanúgy kell 1-2 ember, aki koordinálja az egészet.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #10525 Dátum: 13 dec 15, 20:07:41 »

Igen, de az hülyeség. Ott kell lenni mellette mert szar a rendszer és mindenki szerencsétlenkedik. Plusz be lehet menni a boltba és nem is értem mi véd a lopás ellen.

Olyanra gondoltam ami olyasmi mint egy ATM kiválasztod, bedobod a pénzt és kiadja a cuccokat. Ez meg egy filozófiai kérdés, hogy azért élünk, hogy dolgozzunk vagy azért dolgozunk, hogy éljünk.

Szerintem jó lenne ha abba az irányba haladna a világ, hogy automatizáljunk minden fölösleges munkát és az embereknek minél kevesebbet kelljen dolgozni. Csak akkor ugye jönnek azzal, hogy nem lenne munkahely. De ha minimális erőbefektetéssel el lehetne érni a modern technika miatt, hogy megtermelődjenek a szükséges javak, akkor nem is kéne, hogy legyen munkahely.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10526 Dátum: 13 dec 15, 20:08:29 »

Én se nagyon használom, nem azért mert hülye vagyok hozzá, hanem mert sajnálnám, ha a pénztárosok elveszítenék a munkájukat.
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10527 Dátum: 13 dec 15, 20:10:13 »

Meg Watson sem. Nevet

Úgy látszik másnak sem igazán.

Gdat pontosan erre akarnák gazdaságilag fejlettebb!!!!!!!!! országokban bevezetni az alapjövedelmet, illetve a gondolatával játszanak.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #10528 Dátum: 13 dec 15, 20:11:55 »

De ez egy jó dolog. Csak az a baj, hogy arra állt rá a társadalom, hogy aki nem dolgozik ne is egyék. Holott a technika fejlődésével egy idő után fölöslegessé fog válni, rengeteg munkaerő. Ha mondjuk az emberiség 1%-a el tudná látni a 99%-ot akkor is ki kell találni valami munkát a többinek, hogy dolgozzon mert ha nem akkor éhen hal?

Syzy. Én is egyet értek ezzel a jelenséggel.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 15, 20:12:34 írta Gdat88 » Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10529 Dátum: 13 dec 15, 20:12:14 »

Csak azt nem árulják el, miből vezetnék be, és ki menne el dolgozni úgy, hogy a pénze nagy részét mások kapnák meg, ingyen és erőfeszítés nélkül.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 700 701 [702] 703 704 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins