24 nov 17, 13:27:16 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 686 687 [688] 689 690 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1228912 alkalommal)
0 Felhasználó és 40 vendég van a témában
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #10305 Dátum: 13 dec 10, 21:22:53 »

Jó az avatárod Noe. Tetszik, hogy az a sziámi ikerpár a nehézségei ellenére is ilyen boldog. Nevet
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #10306 Dátum: 13 dec 10, 21:26:10 »

Hát tudod vannak akik oda se figyelnek a fogyatékosságukra Nevet

De azóta már szerencsére megvolt a műtét és szétválasztottak minket, csak sajna már nem érzem így olyan teljesnek az életem Szomorú
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #10307 Dátum: 13 dec 10, 21:30:41 »

Mi lett a másik Noéval? Nevet
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #10308 Dátum: 13 dec 10, 21:34:17 »

Most eljátsszuk egymást sokszor, vicces szokott lenni... ő sajnos bunkóbb mint én Nevet
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #10309 Dátum: 13 dec 10, 21:34:43 »

Számomra az eddig egyébként ismeretlen Uharsko kifejezés jelentette a legnagyobb ellentmondást. Több ember is említette, de senki sem definiálta konkrétan, hogy mi is az. Az elejtett információkból pedig az derül ki, hogy egyébként ellentmondás is.

Gondolok itt arra, hogy a szlovák nyilatkozók az úgymond történelmi Magyarországra használják, mert, ha kimondják, a magyar szót, akkor azt a magyar etnikumra értik. Aztán elmondják, hogy Trianon előtt, sőt, azelőtt egy bő 50 évvel nem is volt olyan, hogy nemzettudat, mert mindenki egy országban élt, közösen, békében. Mindezek után jön az ezer éves elnyomás és hogy slovenska, már az 1600-as években is létező kifejezés volt.
Most akkor mi a franc van? Mikor hazudtak a videóban?

Lehet, hogy semmikor, csak nem értem pontosan, hogy mit jelent ez a kifejezés. Ahogyan azt sem értem, hogy mi szükség van rá.
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #10310 Dátum: 13 dec 10, 21:44:03 »

Az "Uhorszko" a történelmi Magyarországra használt kifejezés úgy mint  itt a Nagy Magyarország (ami szintén helytelen kifejezés)

A szlovák nemzet különítette el magát már az 1600-as évektől álmodozva pl. egy nagy szláv birodalomról, mely Oroszország irányítása alatt egyesül a délszláv területekkel, amik akkor szintén a történelmi Magyarország részei voltak. Ekkortájt jelentek meg az első törekvések az irodalmi szlovák nyelv létrehozására (Bernolák).

Nem hallottam sehol olyat, hogy nem volt nemzettudat, igaz én nem olvastam a feliratot, kérlek mond meg hányadik percnél hangzott ez el.

Elnyomásról sem volt szó arról volt szó, hogy a jelen Szlovákia területén történt elmagyarosítás, mint ahogy a magyarokat is próbálták elnémetesíteni az osztrákok.

Jaj és még valami ami eszembe jutott, az átlag embereknél a nemzeti öntudat úgy nyilvánult meg, hogy nem foglalkoztak azzal, hogy mi a neve az országnak ahol élnek. (hangsúlyozom itt nem ilyen Štúrékról beszélek, hanem az átlagról) Olyan volt ez elképzeléseim szerint, mint hogy mondjuk a székelyek sem tartják magukat a szó szoros értelmében magyarnak, de sokkal jobb példa, hogy a morvák egyenesen megsértődnek, ha azt mondja rájuk valaki, hogy csehek, pedig Csehországban élnek.

Az én kedvenc szlovák íróm Janko Kráľ (aki pl. 1848 március 15-én Pesten tartózkodott, ügyvéd vagy jogász volt itt a jelen Magyarország területén) a kedvenc versemben így fogalmaz a fordítás szerint:

...
Horvát, Magyar testvéreink
had legyen mindenkié ami illeti
az uralkodás a másik felett csak a jogot sérti
mind egyenlőek vagyunk
fel a szlovák nemzet
becsületéért, szabadságáért
...

A vers eléggé a Nemzeti dalra hajaz, egyébként Petőfivel haverok voltak, és szegény Kráľ sokat raboskodott Ságon mert Štúrnak nem tetszett, hogy össze akar fogni a magyarokkal.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 10, 21:58:33 írta noemimi-chan » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10311 Dátum: 13 dec 10, 21:54:46 »

Az Uhorskot a történelmi Magyarországra használják, és belefoglaltatik az összes nemzetiség, ami a Magyar Királyság területén élt.

De egyébként az uhor egy régi népnév a magyarra (részben a madar [?]) szinonimája), amely ugyanabból a szóból ered, mint a magyarok nyugat-európai elnevezései.
Szóval ja, elég ellentmondásos a dolog, kellett találniuk valamit, amivel Magyarország jogfolytonosságát alááshatják. Nyelvesít

És még egy adalék a történethez, hogy a középkorban és újkorban a szlovák olejkárok egész Európában vengerszki doktornak hívták magukat, amely kifejezés se nem magyar, se nem szlovák, talán valamilyen lengyel keverék, de azt jelenti, hogy magyar orvos.  Nevet

Noe, és azt elfelejtik Szlovákiában tanítani, hogy a szlovákok még Trianonkor sem igazán akartak elszakadni? Ha nem lettek volna a csehek, bizony őket nem érdekelte volna a dolog. Mosolyog Komolyan, talán a szlovákok voltak a leghűségesebbek az összes idegen nemzetiség közül a Magyar Királysághoz, kíváncsi vagyok a történelmi dokumentumokra, hogy mekkora hatása volt az átlag szlovák parasztnépre az oroszok pánszláv eszméje.

Ezt az elmagyarosítás dolgot hagyjuk már, ennyire felfújni valami hülyeséget még nem láttam. Tényleg hatalmas elmagyarosítás folyhatott, amikor Magyarországon több román nyelvű iskola működött, mint Havasalföldön és Moldvában együttvéve.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 10, 21:55:20 írta Saphira » Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #10312 Dátum: 13 dec 10, 22:02:46 »

Noe, és azt elfelejtik Szlovákiában tanítani, hogy a szlovákok még Trianonkor sem igazán akartak elszakadni? Ha nem lettek volna a csehek, bizony őket nem érdekelte volna a dolog. Mosolyog Komolyan, talán a szlovákok voltak a leghűségesebbek az összes idegen nemzetiség közül a Magyar Királysághoz, kíváncsi vagyok a történelmi dokumentumokra, hogy mekkora hatása volt az átlag szlovák parasztnépre az oroszok pánszláv eszméje.

Az a szomorú szerintem, hogy ezt a szlovákiai magyar iskolákban sem tanítják.

Az elmagyarosítás megtorlásként folyt a Štúrék miatt, csak utánuk volt (pl. Tajovský esett ennek áldozatául, tanárként).

Hviesdoslav még előtte pl. az első verseit magyarul írta, minden kényszer nélkül Miskolcon, csak mikor hazament és az anyja azt mondta, hogy biztos szép fiam, de nem értem tért át a szlovák versírásra.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 10, 22:05:28 írta noemimi-chan » Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10313 Dátum: 13 dec 10, 22:06:07 »

венгерский - vengerszki ez így orosz.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #10314 Dátum: 13 dec 10, 22:16:11 »

Saphi még mindig nem írtál szerintem a Báthoryról Szomorú
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10315 Dátum: 13 dec 10, 22:19:31 »

Inkább nézzetek az új godzilla trélert.

http://www.youtube.com/watch?v=kQeILlfdR-s
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10316 Dátum: 13 dec 10, 22:20:00 »

Érdekes ez a téma.  Nevet most nem reagálok rá, mert más elfoglaltságom van, de a hszeket olvasom. Nevet
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10317 Dátum: 13 dec 10, 22:21:55 »

Idézet
Jaj és még valami ami eszembe jutott, az átlag embereknél a nemzeti öntudat úgy nyilvánult meg, hogy nem foglalkoztak azzal, hogy mi a neve az országnak ahol élnek. (hangsúlyozom itt nem ilyen ©túrékról beszélek, hanem az átlagról) Olyan volt ez elképzeléseim szerint, mint hogy mondjuk a székelyek sem tartják magukat a szó szoros értelmében magyarnak, de sokkal jobb példa, hogy a morvák egyenesen megsértődnek, ha azt mondja rájuk valaki, hogy csehek, pedig Csehországban élnek.

Ma sem az ország nevével kéne foglalkozni, csak ez sokaknak nem jut el a tudatáig. Ha Magyarországot átkeresztelik Nagy Lapos Földre, akkor mi már nem magyarok leszünk, hanem nagy lapos földiek? Csak hát vannak emberek, akik azt hiszik, hogyha egy országnak az a neve, hogy Románia, akkor mindenki, aki ott él, román.
Az akkori embereket ugyanakkor nagyon is összekötötte valami, és az a Király, illetve Magyarország mindenkori uralkodója volt. Egy magyarországi románt a középkorban egyáltalán nem érdekeltek a havaslföldi románok, és sokkal kevésbé tartotta őket magához közelebbinek, mint egy magyar hegyi pásztort, akivel mindketten ugyanannak a földesúrnak tartoztak szolgálattal, és akivel ugyanannak a királynak voltak alattvalói.

Magyarország - illetve magyar fejedelemségek - az elsők között volt, aki vallásszabadságot hirdetett, aki szeretettel fogadott bármely idegen népet, aki megalkotta az akkori Európa legmodernebb és legemberibb nemzetiségi törvényeit, erre mi vagyunk a szarok és elmagyarosítók, amikor például Svájc 1971-ben adta meg a szavazati jogot a nőknek. Őket még sem fikázza senki. Mosolyog

A Szent Korona-tan meg mindent elmond az akkori gondolkozásmódról, illene mindenkinek ismerni, de hát ezt sem tanítják. Mosolyog
Pedig ezzel a szlovákok is csak saját történelmüket tagadják meg, és ugyan (sz)építhetnek maguknak újat, akkor is hátat fordítanak annak a ténynek, hogy az őseik a magyar királyokat és a Szent Koronát szolgálták hűen, és nem azon törték folyton a fejüket, hogy hogyan szakadjanak el a hazájuktól, ami egyébiránt létezésük oka volt, hiszen a szlovák nép soha nem vált volna ki a szláv tömbből, ha nem választotta volna el őket egy határ a lengyelektől és a morváktól.
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #10318 Dátum: 13 dec 10, 22:27:42 »

Szép hozzászólás, nem tudok belekötni, csak egyetérthetek.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10319 Dátum: 13 dec 10, 22:29:59 »

Az lehetetlen, Noe. Mi nem érthetünk egyet ebben a témában. Köss bele. Nevet
Naplózva

Oldalak: 1 ... 686 687 [688] 689 690 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins