Már találkoztam olyan női ellenőrrel, aki nálam mosolyogva nézte meg a bérletet, egy üléssel arrébb meg már ordítozva taszigálta le az utast, aki nem lyukasztott jegyet, mert akkor szállt fel.
Pasiból pedig általában az öreg, befásult verzióval szoktam találkozni, aki csak szigorúan, savanyúan néz, és reméli, hogy megbüntethet
Jó, mondjuk nálam szinte mindig van bérlet, mert metrózok nap, mint nap, de ha esetleg egy nappal előbb elfelejtek venni, és épp megyek, hogy megvegyem (vagy csak elfelejtem, hogy lejárt), akkor egyből megtalál egy ellenőr a rosszabbik fajtából. Ez tényleg nem sűrűn fordul elő, de úgy másfél éve például leszállított engem egy ellenőr a buszról, akkor pedig otthon felejtettem valamiért a bérletemet. Mondta, hogy nem akar megbüntetni, mégis csak diák vagyok és érti, hogy nem örülnének se a szüleim, se én egy ilyen kiadásnak, de... nincs nálam egy kis pénz se?
Hát, még ha lett is volna nálam, talán adok neki egy ötszázast, hogy elengedett akárhányezer forint bírságot, de szomorúan fogadta a hírt, hogy nem volt. Még szerencse, hogy nagy bánatában nem büntetett meg mégis
A bkv amúgy nekem se a szívem csücske. Tucatnyi alkalommal késtem már el amiatt, mert kigyulladt a metró, vagy valaki alászédült, stb stb... pedig ezek szerintem megelőzhetőek lennének. A hármas metró kocsijai egyszerűen túl régiek már szerintem, de legalábbis nincsenek rendesen karban tartva. Az ember úgy érzi mindig, mintha szét akarna esni alatta, és borzalmasan hangos ahogy zakatol, meg csikorog... mindig próbálom elnyomni a zajt zenével, de még maxos hangerőn is be hallatszódik.