A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #7950 Dátum: 13 okt 27, 20:56:35 » |
|
Rántott saaaajt! *-* Csak ritkán jutok hozzá, mert itthon nem szokott sikerülni; kifolyik a sajt. T__T Pont tegnap voltunk a halászcsárdában ebédelni. Rákészítettem a számat a rántottsajtra és jól pofára is estem, mert nem volt nekik. Milyen étterem az, ahol nincs rántott sajt? T__T
Lehet azért nem kellett nekik, mert egyáltalán nem olyan a szaga, mint a rendes halaknak. Ezek különben is folyami macskák, előtte csak keszeget meg törpeharcsát kaptak. xD
Akkor nem pörc. xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #7951 Dátum: 13 okt 27, 21:17:27 » |
|
Az öregek a galuskát haluskának hívják, hűek az eredeti változathoz. De gondolom régen a szlovákok sem csak a káposztás sztrapacskát hívták így. Zita, létezik ember, aki nem evett még halat? :O
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #7952 Dátum: 13 okt 27, 21:20:09 » |
|
Esetleg azért haluska, mert pl: az oroszban vagy gondolom akkor a szláv nyelveken sok h-val kezdődő szót g-vel ejtenek?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zitagirl
Legendás Sannin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #7953 Dátum: 13 okt 27, 21:21:27 » |
|
Igen én. Nem tudom miért, de egyszerűen nincs hozzá akaratom, hogy azt egyem. Persze ennem kéne, de nem megy.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #7954 Dátum: 13 okt 27, 21:24:52 » |
|
Szerintem azért haluska, mert a szlovákban halusky. //Igen, jöhetnek a köszönjük, egyértelmű kapitány hozzászólások. //
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 okt 27, 21:25:51 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #7955 Dátum: 13 okt 27, 21:27:53 » |
|
Köszönjük egyértelmű kapitány, olyat mondj amit nem tudunk ... -.- :DDD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #7956 Dátum: 13 okt 27, 21:29:00 » |
|
De ez nem zárja ki azt amit mondtam, vagyis, hogy a szlávoknál sok h-val írott szót g-nek ejtenek, így magyarba már galuskaként jött be, most megismételtem önmagam, de szerintem logikus. Hamis premisszákból is lehet valós konklúzió.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 okt 27, 21:30:19 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #7957 Dátum: 13 okt 27, 21:31:40 » |
|
Nem, mert a magyarba bejött galuskaként és haluskaként is. Annyiszor leírtam ezt a két szót, hogy most már még nevetségesebbnek hangzik, pedig eddig is az volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #7958 Dátum: 13 okt 27, 21:51:28 » |
|
jaj de aranyos ez a beszélgetés... kezd írógörcsöt kapni a kezem és még az anyag felénél se járok am nekem az egyik kedvencem a tonhal, múltkor vettem tonhalkrémet, felkarikáztam a kiflit, megkentem, olyan volt mintha valami fini sütit ennék... mi több boldog vagyok mert most szobatársnőm is szereti a tonhalat és már barátom is elfogatta ezt a szerinte"rossz tulajdonságom", hogy odavagyok érte hmm valaki kibeszél, lett egy "pattanás" a nyelvemen xD
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #7959 Dátum: 13 okt 27, 21:57:37 » |
|
Elfogatni a bűnözőket szokták. Amit te keresel az az elfogadta.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #7960 Dátum: 13 okt 27, 22:04:47 » |
|
Jól van köss belém, rosszul javította ki a fájós kezemmel a helyesírás ellenőrző
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #7961 Dátum: 13 okt 27, 22:10:54 » |
|
Tudod, hogy csak törődésből csináltam. Inkább tanulj zh-ra.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #7962 Dátum: 13 okt 27, 22:40:35 » |
|
Ugyan mondják, hogy a 2012 szar film, de mindenképpen meg fogom nézni, miután az egyik trailer alatt rendkívül motiváló kommentet fedeztem fel: " When I grow up I'll show this to my kids and tell them I survived all that shit..." Azt hiszem ezt a gyakorlatba is át fogom ültetni, ha egyszer oda jutok. Macska-helyzet: a gyerek még mindig elég tartózkodó. xD Remélem hamarosan azért emberbarátibbá válik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
K ichigo
Uchiha Madara
Nem elérhető
Akatsuki
Shinigami Daiko Partner's: Tensa Zangetsu & Rukia
|
|
« Válasz #7963 Dátum: 13 okt 27, 23:45:45 » |
|
Már láttam párszor a 2012őt.Szerintem nyugodtan nézd meg.Amennyire emlékszem belőle az alapján nem olyan rossz a film. Látom kihagytam egy hosszú kaja topikot,helyette inkább ettem pörköltet,többször is. Nem tudom olvasgatás közben hogy jutottam el a kullancsokig,de egyiknél érdekes részt szűrtem ki. Azt írta hogy mielőtt erdőre mész,igyál meg legalább egy korsó sört,az segít valamennyire elriasztani. Bár ki tudja lehet jó.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayumichan
|
|
« Válasz #7964 Dátum: 13 okt 28, 00:03:52 » |
|
Ha rájön a macska hogy "jééé ezek a nagy két lábon járó lények kedvesek és mindenféle finomat adnak" akkor előbb-utóbb csak megnyílik. Lecseréltem az avámat. Juvia Loxar. Víz elemű (mint én horoszkóp szerint) és viszonzatlan szerelmet érez egy pasas iránt aki ezt le se sz*rja.
|
|
|
Naplózva
|
Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
|
|
|
|