Csak tudod az a különbség, hogy ez két teljesen különböző tudomány. Oszthatod az észt biológiából meg génsebészetből, ha még azt sem tudod, mi az a generalizált transzdukció. Biológiához azért nem tud mindenki hozzászólni, mert nem ismeri a folyamatokat, a szakszavakat, nem tanulta, nincs képzettsége.
Filozófiához viszont részben nem kell képzettség, hiába nincs nekem diplomám belőle, Aesnek meg van, azért jól el tudunk filozofálgatni, még úgy is, hogy nem ismerem az ókori filozófusok minden jelentős tézisét. Márpedig ezekhez a kérdésekhez szerintem nem kell ismerni, hogy Platón mit gondolt a világról.
Ráadásul ezek tipikus nézőpont-kérdések, amikre nincs olyan konkrét válasz, mint pl. a matematikai kérdésekre.
Ha Peti és Jani elvégzi a 2+2-t, Peti hármat kap, Jani meg négyet, akkor tanácsot kérnek, elvégzik újra, többen átbeszélik, és mikor kiderül, hogy 2+2 tényleg 4, akkor Peti beismeri, hogy rosszul számolt.
Ezzel szemben a középkori politológus-pszichológusok sohasem fogják beismerni, hogy egyikük hibázott, mert sosem kapnak teljesen megbízható eredményt (ami nincs is), így mindenki teljes meggyőződéssel hiszi, hogy az övé a jó.
Ez de béna. A ghanai csaj szerintem csak polkorrektségből került be a legjobb háromba, nagyon bányarém a többihez képest, de hát ő volt az egyedüli fekete. Vicc, hogy nála sokkal szebb néger lányok utaznak reggelente a buszokon. :DD