24 nov 26, 00:04:55 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 125 126 [127] 128 129 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1251359 alkalommal)
0 Felhasználó és 43 vendég van a témában
dreamfolow
Elit Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #1890 Dátum: 13 máj 07, 16:48:43 »

Na ja,régen engem 13 évesen bácsizott le egy kisgyerek,na mondom...xD Ez egy kicsit hülyeség hogy arra nevelik a gyereket ,hogy aki már megnőtt azt lekell csókolomozni,bár mikor még kicsik, nem tudják felismerni hogy ki milyen idős.
Kutyát normális dolog venni szerintem,mivel egy állat nem egy ember.Nevet Vannak túlzások, néha már gyereket helyettesít.De attól én még macskás maradok.Mosolyog
Naplózva

Eszter4
Chuunin
*

Akatsuki Akatsuki

Sajt.

« Válasz #1891 Dátum: 13 máj 07, 16:55:35 »

Lehet dobálni, de én is a macskákat szeretem jobban, pedig kutyánt van. smirksweat Régebben volt macskánk...
Amúgy én még most se tudok valakiről hiteles, vagy csak megközelítőleges kort mondani. ikszdé
Naplózva

"Csak a kisember tart rendet. A zseni átlátja a káoszt!"
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1892 Dátum: 13 máj 07, 16:56:50 »

A kutyák köztudottan értelmesebb és emberibb lények, mint az emberek 70%-a.
Mindegy, azért kíváncsi lennék, hogy egy kutyatenyésztő zokszó nélkül tűrné e, ha eladnák rabszolgának, és a kapott pénzből részint a családját tartanák el, amíg el nem tudják adni őket is?

Macskák, fujj...
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 07, 17:04:11 írta gman » Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #1893 Dátum: 13 máj 07, 17:12:31 »

A kutyák köztudottan értelmesebb és emberibb lények, mint az emberek 70%-a.

Azért ez ilyen formában nem igaz, az emberben számtalanszor több lehetőség van, hogy jót cselekedjen, max. nem él vele. Meg ugye, mivel bonyolultabb lény, ezért sajnos nagyobb is a hibalehetőség.  Nyelvesít

Hogy lehet utálni a macskákat???  Gondolkozik
Naplózva

dreamfolow
Elit Jounin
*

« Válasz #1894 Dátum: 13 máj 07, 17:19:38 »

Hogy lehet utálni a macskákat?
-Ők azok akik nem tudják felfogni az aranyossága szintjét.Nevet Sajnos nekem tavaly ilyenkor veszett el a macsekom,a legjobb macs volt a világon.(R.I.P) Csak ebben az a szar hogy nem tudom mi lelte,mert ha láttam volna hogy elütötte az autó vagy ilyesmi szépen eltemetem és tudom hogy meghalt,de így hogy azt sem tudom mi történt vele...Talán egy kutya intézte el ...Büdös rasszisták (Am nőstény macs volt,szval nem hiszem hogy másik macs.)
Igen,értelmesebbek pár embernél ,de azért sok az a 70%.Mosolyog
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1895 Dátum: 13 máj 07, 17:25:19 »

Mindegy, azért kíváncsi lennék, hogy egy kutyatenyésztő zokszó nélkül tűrné e, ha eladnák rabszolgának, és a kapott pénzből részint a családját tartanák el, amíg el nem tudják adni őket is?

Azért az emberkereskedelmet és egy kutya eladását nem venném egy kalap alá. Nem tudom mennyire vagy tisztában azzal, hogy mennyibe kerül egy fajtiszta, tenyésztésre szánt kutya tartása, de baromi sok.  És itt még nem is arról beszélek, hogy egy egész tenyészetet van a hátsókertedbe, hanem, egyetlen kutya.

Teljesen rendben van, hogy pénzt kérnek érte.
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1896 Dátum: 13 máj 07, 17:30:53 »

... míg egy okosabb és hűségesebb keveréket, aki nem finnyákol, ha moslékkal etetik ingyen is megkaphatsz.
Naplózva
dreamfolow
Elit Jounin
*

« Válasz #1897 Dátum: 13 máj 07, 17:36:29 »

Na igen,attól még hogy nincs ára egy keverék kutyának,lehet hogy sokkal többet ér.
Naplózva

A-chan
Elit Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

(†ㅍ_ㅍ)૭°

« Válasz #1898 Dátum: 13 máj 07, 18:18:52 »

Kösz szépen, engem nem csak a kölykök néniznek, de nálam öregebbek is már le 'asszonyom'-oztak jó párszor. -__-

Egy keverék mitől okosabb és hűségesebb, mint egy fajtatiszta? Szerintem ez hülyeség, bocs.
Amúgy én is inkább macskás vagyok, tök hasznos állatok: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AGVAR1m8gf8 ikszdé

Na, megint elkezdődik a macska/kutya háború? ^-^
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1899 Dátum: 13 máj 07, 18:22:59 »

Én leginkább tapasztalatból mondtam, amit mondtam. Nálunk a legértelmesebb és legbarátságosabb kutyák mindig keverékek voltak, pedig sok kutyánk volt már!
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 07, 18:24:23 írta gman » Naplózva
dreamfolow
Elit Jounin
*

« Válasz #1900 Dátum: 13 máj 07, 18:30:47 »

Ugyanaz- amit gman írt.Most ami van nekünk ,egy éves border collie ,igaz fajtiszta,de nem fizettünk érte.Elég bolond egy kutya mit ne mondjak,de szerencsére nem az egyém.Minden fajtának megvan a természete...
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1901 Dátum: 13 máj 07, 18:34:47 »

Több oka is van, hogy pénzért adják a kutyákat. Az egyik, és legnyilvánvalóbb, hogy a tenyésztés rengeteg pénzt emészt fel. Itt nem arról van szó, hogy a fajtatiszta kutyának van egy törzskönyve, és az a "papír"ér annyit. Részben ez is közrejátszik, hiszen az bizonyítja, hogy fajtatiszta a kutya (hivatalosan csak azok a kutyák fajtatiszták, melyeknek van törzskönyve, mindegyik más - hiába néz ki fajtakutyának - keveréknek minősül), másrészt viszont a törzskönyv kiadását és az alom felvételét rengeteg más procedúra is megelőzi: a kutyákat háromszor oltatni kell, diszpláziára szűrni kell, nem beszélve a terhes anyakutya kivizsgálásáról - és gondolom ti is tudjátok, mennyibe kerül egy látogatás az állatorvosnál.
Emellett, amit már Morita is említett, a kutyákat etetni is kell. Sok fajtánál pedig kötelező munkavizsgát tenni a tenyésztéshez, ami szintén pénzt és időt emészt fel. Ahhoz, hogy valaki elismert tenyésztő legyen és bebizonyítja, hogy minőségi, jó kutyákat enged ki a kezei közül, kiállítások is szükségesek, a nevezés szintén pénz.
Te is beláthatod, hogy ez durván veszteséges munka lenne, magyarán fizetség nélkül nem sokáig lenne életképes.

A másik ok, hogy ez bizonyos szempontból szűrőként funkcionál. Ezeket a kutyákat a tenyésztő szeretné minél jobb gazdákhoz juttatni, és az áruk valamilyen szinten ezt el is éri. Csak az áldoz olykor 100 ezer forintnál is több pénzt egy kutyára, aki rajong érte, szereti az állatokat, meg tud neki adni mindent, vagy fontos számára egy jó kutya és további tervei vannak vele. Szerintem ritkán hallasz olyanról, hogy törzskönyves fajtakutyákat kínoztak, halálra éheztettek, vagy láncra verve tartottak a hátsó udvaron.
Ezzel szemben a lakosság nagy része ezt teszi. Falun a legtöbb ember úgy néz a kutyára, hogy az azért van, hogy legyen. Éljen egy kutya az udvaron és kész. Nem játszanak vele, nem nevelik, nem ápolják, csak dobnak neki enni. A mi községünkben a kutyák 98%-át nem láttam még sétálni a gazdájával. Sok egész életében - kölyökkora óta - láncra van verve. Gondolom neked is leesett, hogy ha minden kutyának ilyen borsos ára lenne, ezek az emberek nem vennének.

És még meg sem említettem a többit: ha nem lenne a kutyának ára, és ingyen adnák boldog-boldogtalannak, gyakorlatilag minden alja népség hozzájuk jutna. És ami olcsó, azt az ember értéktelennek tekinti. Lehet, hogy te tisztelnéd, szeretnéd és becsülnéd, de hidd el, nagyon sok ember semmibe sem nézi a kutyát, és az sem érdekelné, ha elpusztul, majd "szerez másikat ingyen". Emellett Ózdon a cigányok az itt dívó kutyaviadalok miatt az udvarokból lopják el a kutyákat (!), vagy az utcán szedik őket össze, hogy elvigyék "próbakutyának". Vagy olyat is láthatsz sok hirdetésben, hogy "10-12 leonbergit olcsón felvásárolnék".Szerinted minek annak annyi kutya? Azért, mert rengeteg kutyát importálnak külföldre szőrmének, és nagyon sokan végzik plüssmaciként, mielőtt megélik a féléves kort.
Nem beszélve arról, hogy ha itt ingyen lenne azok miatt, akik úgy gondolkodnak, mint te, akkor a sok tisztességtelen ember tömegével vinné ki őket, és eladnák jó pénzért a fajtatiszta, díjnyertes kutyák leszármazottait.

Remélem sikerült meggyőzni. Mosolyog

Idézet
míg egy okosabb és hűségesebb keveréket, aki nem finnyákol, ha moslékkal etetik ingyen is megkaphatsz.
Idézet
Na igen,attól még hogy nincs ára egy keverék kutyának,lehet hogy sokkal többet ér.

Hülyeség.
Az egyik legnagyobb legenda, ami a kutyákhoz nem értők között terjed. Menj már ki egy utcáról összeszedett keverék kutyával vadászni. Vagy azonnal nekiugrik a vadnak és darabokra tépi, vagy elmenekül, vagy az lesz az első tette, hogy szemből nekiugrik a vaddisznónak, ami egy pillanat alatt agyontapossa vagy felökleli. Hidd el, tapasztalatból mondom. A fajtatiszta kutyák nem "túltenyésztett genetikai selejtek", mint ahogy sokan gondolják, hanem szigorú feltételek mellett tenyésztették őket már több ezer, több száz éve, hogy egy bizonyos munkát tökéletesen végezzenek. Soha nem fogsz olyan jól apportírozó kutyát találni a keverékek között, mint a vizslák vagy a szetterek, vagy soha nem fogsz olyan jó hajtókutyát, mint az agarak vagy a kopók. Mert ezeket a kutyákat már évszázadok óta e munkákra szelektálták, és csak a legjobbak maradhattak bent a tenyésztésben, szemben a keverékekkel, amiről ránézésre sosem tudod majd eldönteni, mire van hajlama.
Hangsúlyozom: a fajtatiszta kutyák (legalábbis a munkakutyák) valamiben biztos, hogy jók és kiemelkedők, mert biztos, hogy hordozzák a génjeikben. Ezzel szemben a keverékről nem tudni: lehet mindenben teljesen átlagos, valamiben kiemelkedő, vagy valamiben rossz is az a kutya.

A hűségesebbet sem értem. Hülyeség. Vannak kutyafajták, amelyek nagyon ragaszkodóak, vannak, amelyek nem. Például egy kuvasz nagyon hűséges, a basset hound meg szarik a fejedre, csak hadd aludjon. A keverékeknél meg ugyanaz a helyzet áll fenn: lehet, hogy az a kutya nem domináns, "megadó" géneket örökölt és hűséges, de az is lehet, hogy nem. Attól függ milyen fajták keveréke, és azok is hogy rekombinálódtak benne.
Ráadásul én nagyon sok keverék kutyával is találkoztam már, nekünk is volt, de soha egyik sem volt olyan értelmes és intelligens, mint egy vizsla vagy egy border collie. Nyilván vannak kiemelkedő keverékek, de míg ott ez egy magasabb szint, addig e fajtáknál ez az intelligencia átlagos.

A másik nagy tévhit, hogy a keverékek egészségesebbek. A francokat. Persze vannak bizonyos betegségek, amelyek egy-egy fajtában nagyobb kockázattal felbukkanhatnak, de ez keveréknél is előfordulhat, attól függően, a kutyának mire van hajlama. Ez azért félrevezető, mert lehet, hogy a keverékeknél ritkábban alakul ki bőrdaganat, mint a komondoroknál, de a keverékek genetikailag nagyon változatosak, míg a komondorok egységesek. Azaz kevésbé feltűnő a sok betegség, ami a keverékek között felüti a fejét. És amíg a komondoroknak egy-két betegségre van hajlama általában, addig a keverékedről nem tudod eldönteni, hogy mi baja lesz.
A másik, hogy a fajtatiszta kutyákat szigorúan szűrik: ha valami betegséget hordoznak (például diszplázia), nem tenyészthetők tovább.
Emellett a keverék kutyák tulajdonosai sajnos (nem mindig! csupán az átlagról beszélek! nagyon sok becsületes és jó gazda van, aki imádja és megfelelően gondozza a kutyáját!) nem igazán hordják el szűrővizsgálatokra a kutyákat. Azaz sokkal kisebb az esélye, hogy egy-egy betegséget időben felismerjenek, egyáltalán tudomást szerezzenek róla. Ezek a kutyák egyszerűen "csak úgy" meghalnak, és soha nem derül ki, hogy miért. Szemben a tenyésztett kutyákkal, ahol e betegségekre általában időben fény derül.

És még a hozzászólásodra reagálva: úgy beszélsz, mintha a fajtatiszta kutyának a génjeiben lenne, hogy nem eszik "moslékot". Minden kutya azt eszik, amit adsz neki és amire rászoktatod.

Ha meg nem akarsz fizetni a kutyáért, fogadj örökbe. Ezernyi gyönyörű kutya vár a menhelyeken szeretett gazdára, és egy fillért sem kell letenni. Mosolyog

Bocs, hogy ennyit írtam, de muszáj volt kijavítanom a hülyeségeket. Megjegyezném, én nem azt próbáltam bizonygatni, hogy a fajtatiszta kutya értékesebb, csupán el akartam oszlatni azt a tévhitet, hogy "sokkal kevesebbet ér, betegesebb, butább, nem hűséges". Ez nem igaz, minden kutya ugyanolyan értékes, és minden gazdának a sajátja a legértékesebb függetlenül attól, hogy fajtatiszta vagy keverék-e. Mosolyog
Munka tekintetében meg, bármennyire is meglep titeket, gman és dreamfolow, a fajtakutyák értékesebbek abból a szempontból, hogy biztos, hogy megvan a genetikai adottságuk az adott munkához.

Idézet
Most ami van nekünk ,egy éves border collie ,igaz fajtiszta,de nem fizettünk érte

Az nem fajtatiszta. Gman "fajtatiszta" kutyáira ugyanezt tudom mondani. Higgyétek el, nem az.
Én is láttam állítólagos "fajtatiszta" vizslákat, természetüket és kinézetüket tekintve sincsenek a közelében sem az igazi vizsláknak. Igaz, csak az veszi észre a különbségeket, aki tudja, mit kell nézni. És már előbb is említettem: a kutya, akinek nincs törzskönyve, nem fajtatiszta, vagy legalábbis nem tekinthető annak!
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 07, 18:37:49 írta Saphira » Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1902 Dátum: 13 máj 07, 18:55:05 »

Sok kutyánknak volt törzskönyve, pl. a segghülye bessetunknak és a mostani újfullandinknak, akiről nem tudok hirtelen rosszat mondani. Hmm... rég láttam már őket.
Mondjuk álszent vagyok, csak apám kapcsolatai révén kaptuk őket ingyen.
Természetesen Saphi igazat szólt, de a korcsoknak azért van két kiváló tulajdonságuk:
1. Tanulékonyak. Fene se tudja, hogy mi van a vérükben és hogy mikor derül ki a tehetségük, vagy tehetségeik, mert kitudja, ány ősüktől örököltek valamit.
2. Egyéniségek. Tapasztalatból tudom, hogy a tacskók mind ingerlékenyek és sértődősek. Lehetnek apró jellembeli külömségek, de az alap mindig ugyanaz.
Naplózva
A-chan
Elit Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

(†ㅍ_ㅍ)૭°

« Válasz #1903 Dátum: 13 máj 07, 18:59:07 »

Tök feleslegesen pötyögtem eddig; Saphira megelőzött és kicsivel jobban leírta, amit én is akartam. ikszdé

Mindegy, ezt itt hagyom... dreamfolow meg a Collie...
Azt a fajtát tudni is kell kezelni, nem csak hazavinni és ellenni vele. Ha nem adsz neki valami munkát, akkor keres ő magának; a fejedre nő. Azért "bolond", ahogy te mondtad.

Persze fajtán belül is vannak eltérések; lásd szegény, megboldogult kutyusom. Basset létére úgy viselkedett, mint egy terrier. Oké, nem volt annyira hiperaktív, mint egy Jack Russel, de olyan sem, mint Columbo kutyája. Állandóan működött valamit vagy szórakozott a macskákkal, ha meg látta, hogy megyek a pórázért, meg volt őrülve. Csak olyankor szart a fejemre, ha megérzett valami szagot és azt kezdte el követni, amiért meg megint nem mondhatok semmit, mert a nyomkövetés a génjeiben volt.
Naplózva

Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #1904 Dátum: 13 máj 07, 19:00:09 »

Idézet
Természetesen Saphi igazat szólt, de a korcsoknak azért van két kiváló tulajdonságuk:
Egy szóval se mondta hogy nincs nekik kiváló tulajdonságuk csak nem tudod olyan könnyen megállapítani mint egy fajtisztánál.  Nevet
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
Oldalak: 1 ... 125 126 [127] 128 129 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins