Furcsa ezt egy olyan valaki szájából hallani, aki a gép mögül szeretné megváltani a világot, a gép mögül szeretne filozofálni, vagy éppen helyesírást oktatni
Maximum neked furcsa, mert ebben a tévképzetben élsz. Ha néha tudomást vennél a valóságról, akkor hidd el, egyből nem lenne az.
ad#1 Halkan súgom, hogy én a való életben többet foglalkozok ilyen dolgokkal, ha épp helyesírás okítással nem is, és veled ellentétben tisztában vagyok azzal, hogy mik az internetes csatornák korlátai. Ezért is tartom többre a face2face kommunikációt, és röhögök egyébként azon, hogy frusztrált emberkék minimális (nevetséges) hatalommal felruházva zsebhitlert játszanak egy animés fórumon
ad#2 Ha meg tovább gondolom az egészet, akkor meg nem kicsit félelmetessé válik az, hogy mi lenne, ha ezek az emberek a valóságban is valamiféle hatalmat birtokolhatnának, legyen szó bármilyen hatalomról. Szerencsére erről szó sincs, hisz a frusztráltságuk épp abból adódik, hogy a társadalom szélén helyezkednek el, mindenféle valós hatalmi szereppel járó foglalkozás nélkül (pölö kertész).
És akkor visszatérek oda, hogy nem moderátorhoz, sőt tovább megyek, nem ép lelkületű emberhez méltó hozzászólás az, amit Hiei megengedett magának Sabakuval (aki egy 15 éves lány, írjuk le, mert fontos) szemben.
Először is megemlíti, hogy Sabaku miatt lett kitiltva Morause, ami több mint ferdítés. Aki esetleg nem volt jelen, annak itt a print screen, hogy miért is volt bannolva a fiatalúr. (A kép kattintásra nagyobb lesz)
Amint látni, szó sincs arról, hogy Sabaku durván sértegette volna, egyszerűen odaszúrt viccesen, egyébként teljesen jogosan (aki követte az eseményeket tudja).
Mikor Hiei azt állítja, hogy Sabaku miatt lett bannolva Morause, az épp olyan, mikor valaki azt mondja, hogy az erőszakot elszenvedő nők a hibásak az erőszakért, mert kirívóan öltözködtek. Vagy, hogy az emberke a hibás a lopásért, mert olyan helyen hagyta a bezárt kocsijában az értékeit, ahol szem előtt volt. (Sajnos az ehhez hasonló gondolkodásra már eddig is volt példa itt, ugye Gabesz?)
És akkor Hiei, az egyik moderátor, akinek elvileg pártatlannak kéne lennie, illetve az alapvető emberi értékek mellett a fórum értékeit kéne betartatnia, Sabakut vádolja meg, majd - újra hangsúlyozom, egy 15 éves fiatal lányról van szó - olyan kijelentést enged meg magának, hogy idézem:
Ha ő nem is öl meg én kivégezlek egy csepp bűntudat nélkül... tudod miért? Mert megtehetem.
Ha nagyon komolyan venném, akkor azt mondanám, hogy ezzel nyugodtan mehetne Sabaku a bíróságra, de még úgy, hogy nem veszem komolyan, akkor is minimum kiábrándító, hosszú távon meg nagyon félelmetes és sötét lélekre mutat rá.
Mert, hogy mit implikál ez a mondat? Hiei teljes egyetértését abban, hogy Sabakut kívánatos lenne, legalább összeverni, de inkább megölni (halálra verni), de ha már ezt Morause nem tudja megtenni, akkor ő itt a fórumon rituálisan kivégzi (értsd: bannolja, megvonja az íráshoz való jogát).
Ezek után pedig fogja, és törli a hozzászólásom, amiben szóvá teszem ezt, mert hogy őt itt nem szokás megkérdőjelezni. Gratulálok! Kemény srác vagy, egyszerre sikerült online egyetértésed adnod abban, hogy jó lenne megölni egy 15 évest, és keményen megmondani a frankót annak, aki ezt nem tartja emberi gondolkodásnak.
Innentől kezdve jöhet a ban, akár permban is, mert nem szeretnék egy olyan fórumon tartózkodni, ahol a fórum rendfenntartói tizenéves lányok megölését, de minimum megverését elfogadható, sőt kívánatos tevékenységnek ítélik meg.
Viszont! Mivel szinte biztos vagyok benne, hogy sunyi módon ez a hozzászólás is el fog tűnni, ezért bátorkodom egyrészt lementeni a lapot, Hiei-re mutató bizonyítékkal együtt, illetve a print-screent erről a hozzászólásról elküldöm pár embernek, egyrészt Lew-nek, mert neki címeztem a hozzászólásom, másrészt Sabakunak és Morausenak mert őket érinti, harmadrészt pár olyan embernek, akit még érdekelhet.
A továbbiakban más kommunikációs csatornákon vagyok elérhető, pl. tumblr-en, aki erre kiváncsi, az mail-en keresztül megtudakolhatja a címet. (mail:
herpderpherpy@gmail.com)
Sziasztok!