Nem mész bele, mert értelmes érveket valószínűleg nem tudsz felhozni.
Az ítéleted ugyanolyan divathülyeség, mint a Bartosizmus, aminek nagy híve vagy, ha jól tudom, mint az összes agyatlan páva. Elég szánalmas szintre süllyedt a világ és a társadalom; inkább éltetnek egy degenerált idiótát, mintsem egy tudóst, professzort, aki valóban a tudást képviseli, szemben a büdös alkoholistával szemben.
Nem beszélve Tibi atyáról, aki aztán tényleg valamire való pap, szép erkölcsökre tanítja a fiatalokat. Valóban ez kell már a világnak?
ööö kockáztatom hogy figyelmeztetni fognak, de erre reagálnom kell...
Szóval az egyház: ( Nem vallás, egyház. Nem tudom hogy ez is tabu téma-e, ha igen töröljétek a hsz-em )
- Kezdésnek tekintsünk a múltjába. Mivel kened-vágod a történelmet, gondolom nem kell sorolnom hány ártatlan "boszorkány" és "eretnek" halt meg iszonyú kínok között, csak azért mert szúrta az egyház szemét.
- Az általad oly nagyra tartott tudományt, számtalanszor hátráltatta. Gondoljunk csak a középkorra. Hány remek tudós vált áldozattá, csak mert rájöttek hogy bizony nem a föld a világegyetem központja. Évszázadokkal vetette vissza a tudományt.
- Tény hogy az embereknek reményt adott, azzal hogy a halál után egy jobb helyre kerülhetnek, de még ezt is csak érdekből tették. pl: Bucsúcédulák árusítása. Ezzel azt sugallva hogy akkor kerülsz a mennybe ha fizetsz jobbágy.
- Tized - Nincs elég dolga szegény jobbágynak, még adózzon az egyháznak is.
És tudom hogy manapság az egyház már nem ilyen, de nem tudok így elsiklani a múlt felett. Arról nem is beszélve hogy nem vagyok ateista =) de ez már tényleg a vallás kategória, ha érdekel a világnézetem szívesen leírom pü-be.
A Bartosizmus nem divat hülyeség, annak az embernek teljesen más az értékrendje mint bármelyik másik embernek. Nem mondtam hogy éltetem de nekem eddig csak vidám perceket okozott. Mellesleg nagyon megbecsülöm a jó tudósokat akik jobbá teszik az életünket.
Tibi atya meg egy kitalált, fiktív karakter. Semmilyen más célja nincs mint a szórakoztatás.