mugen
Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
gentlenazi
|
|
« Válasz #615 Dátum: 13 márc 16, 11:43:14 » |
|
En a földnek is adtam vért
|
|
|
Naplózva
|
Pet:Hiname(harap,de már szobatiszta)
Olyan nincs,hogy olyan nincs!
Élj úgy,hogy a papnak minnél kevesebbet keljen hazudnia a temetéseden!
"Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet,de elfáradni soha!"
|
|
|
Eszter4
Chuunin
Nem elérhető
Akatsuki
Sajt.
|
|
« Válasz #616 Dátum: 13 márc 16, 11:54:50 » |
|
Én úgy tudtam, hogy azonos vércsoportúnak nem csak azonos vércsoportú adhat, hanem pl egy B+-osnak egy B--os is adhat, de fordítva már nem. A negatív vagy a pozitív meg azt jelöli, hogy a vérsejteken van-e talán valami fehérje, nem emlékszem. Merthogy a negatív vércsoportúak vérébe, ha pozitív kerül, akkor elkezd ellenanyagot termelni a pozitív vér miatt és akkor szegénynek nem lesz túl jó sorsa... De javítsatok ki, ha tévedek.
|
|
|
Naplózva
|
"Csak a kisember tart rendet. A zseni átlátja a káoszt!"
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #617 Dátum: 13 márc 16, 11:56:56 » |
|
Végszükség esetében fordulhat elő ilyen, de nagyrészt figyelnek arra, hogy teljesen ugyanazt a vércsoportot adják
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #618 Dátum: 13 márc 16, 11:58:36 » |
|
Azért kíváncsi vagyok hogy hány emberke dobta fel a csuszit vérmérgezésben, mire rájöttek hogy melyk vércsoport melyknek adhat vért...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dreamfolow
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #619 Dátum: 13 márc 16, 12:00:30 » |
|
Azt hiszem valahogy így van De a legtisztább ha mindenkinek a saját vércsoportjából adják,aztán no para.Nem rég vérvételkor 2 dl-t lecsapoltak,mondom ennyi erővel már véradásra is elmehettem vna. Már semmi sem biztonságos,ki tudja milyen vér ...Lehet valami drogos direkt olyan anyagot használt ,amit nem tud kimutatni a vére (pl:herbi) ,csak mondjuk a vizelete,azt meg azt hiszem nem nézik,de ha tévedek javítsatok ki.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 márc 16, 12:01:14 írta dreamfolow »
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #620 Dátum: 13 márc 16, 12:25:18 » |
|
Azért kíváncsi vagyok hogy hány emberke dobta fel a csuszit vérmérgezésben, mire rájöttek hogy melyk vércsoport melyknek adhat vért...
Elég sok, főleg, hogy először állati vérrel próbálkoztak. Aztán meg a vérszérum tartósítása okozott gondot, így a véradást csak folyamatban tudták megoldani, azaz ott ültek a beteg mellett és közvetlenül vezették át bele a vért a véradóból. Kb. a 2/3-uk elhalálozott. De azok után mit vársz, hogy volt időszak, amikor az orvosok azt hitték, úgy kell az embereket újraéleszteni, hogy nádsípot dugnak a seggébe, és telefújják levegővel. És akkoriban mégis jobban tisztelték az orvosokat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #621 Dátum: 13 márc 16, 13:27:05 » |
|
Visszamehetünk a koponyalékelésig... Nagyon gáz miket csináltunk gyógyítás címén. Tilos volt embert boncolni, ezáltal semmit nem tudtak a test működéséről... Csak a XVIII. századtól kutathatták ezt nagyjából szabadon.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #622 Dátum: 13 márc 16, 13:39:11 » |
|
Nem megfelelő kísérletek nélkül nem lenne fejlesztés sem, ez igaz az élet minden területére...
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #623 Dátum: 13 márc 16, 13:42:32 » |
|
Koponyalékelés nem jó példa, mert az inkább csak a korabeli gyógyítás fejlettségét mutatja. Elég sok ember életét megmentették vele. A magyar táltosok meg mesterei voltak, ahogy a koponyacsont pótlásának is. Bár ez még a keresztény korszak előtti.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #624 Dátum: 13 márc 16, 13:52:45 » |
|
Fenti üzenet moderálása 3... 2... 1... Koponyalékelésről én is olvastam, hogy hatásos volt, rengetegen felépültek utána. Tudhattak valami régen is azért.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #625 Dátum: 13 márc 16, 13:53:37 » |
|
Ja, ezt ismerem. Otthon üléssel, kattintgatásokkal többet keresek, mint az egy havi bérem túlórával együtt. Ja és jön mellé a munkanélküli pótlék. Királyság!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #626 Dátum: 13 márc 16, 14:25:52 » |
|
Piramisjáték szagú, meg mese habbal... Kár hogy nincs már meg a modi jogom.. Ba**nám ki mint macskát sz*rni...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #627 Dátum: 13 márc 16, 14:28:42 » |
|
Első hozzászólásnak ütős De majd valaki földkörüli pályára állítja a jóembert.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
mugen
Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
gentlenazi
|
|
« Válasz #628 Dátum: 13 márc 16, 14:33:04 » |
|
Még mindig megvan ez a hsz?!...Mi a *********************** keres még itt? Gabesz Kár,hogy nem tudod kimoderálni
|
|
|
Naplózva
|
Pet:Hiname(harap,de már szobatiszta)
Olyan nincs,hogy olyan nincs!
Élj úgy,hogy a papnak minnél kevesebbet keljen hazudnia a temetéseden!
"Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet,de elfáradni soha!"
|
|
|
Ayumichan
|
|
« Válasz #629 Dátum: 13 márc 16, 14:47:11 » |
|
Ne aggódj. Ami késik az nem múlik. Jó kedvem van, kisütött a nap, már csak a hónak kéne valahogy eltűnni az útról.
|
|
|
Naplózva
|
Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
|
|
|
|