Csütörtökön dél környékén Debrecenben épp csak volt egy kis harmatos eső.
Azt eleve belekalkuláltam, hogy Komáromban a 8-órási buszt nem érem el, csak a fél 11-est így annyira nem zavart, hogy Tatabányán állt a vonat vagy fél órát.
Aztán első utam is a teszkó felé ment, hogy vegyek két kiló jégkrémet. (optimizmus foreva)
Aztán mikor úgy esete 10-kor befutott a 1 órási busz már kicsit gyanús kezdett lenni a dolog.
Csatlakoztam a busz utasaihoz, és lettünk annyian minta gonoszok mentünk a régi tűzoltósági épületbe éjszakázni.
A sofőr optimizmusával élve elment szunyálni, mert ugye neki reggel vezetnie küll.
Én meg optimistán majd alszok otthon az éjszakát Trónok harca Red Alert 2 és Latin zh-ra készülés triójával töltöttem.
Másnap délelőtt kikísértem egy nénit az állomásra, ő fel is szállt az ott lévő egyetlen vonatra, ami a Keleti felé kívánkozott menni.
Visszatérve megvittem a hírt, hogy egy közeli bolt délig nyitva. Az ott lévők tucatjával keltek útra.
Aztán olyan fél kettő felé már úgy legalább 30 órája ébren voltam, elindultam 3 nagy táskával hazafelé gondolván legyaloglom én azt a 15 kilómétert.
Hát mivel a város határában rendőrök állták az őrséget, kis balos kerülővel a földutakon és szántóföldeken gyüttem.
Legtöbb helyen simán elbírták a 100 kilómat a méteres hóbuckák. de azért egyszer kétszer volt hogy elsüllyedtem.
Gyerekek, az országút az pont olyan volt mint valami zombi apokalipszisos filmben elhagyatott autók, sehol egy lélek.
Na jó azért láttam hókotrókat is. Egy kicsit, ami próbálkozott. Két nagyot ami serénykedett. Egyet amit már eltemetett a hó. Egyet ami beékelődött két kamion közé. meg még egy párat az árokba fordulva.
Végül úgy fél 6-ra hazaértem. Fürdés aztán még megnéztem az Indián Jánosos filmet, majd uzsgyi szunya.
ma reggel 7-kor keltenek, hogy csöpög a plafon a nappaliban.
Megyünk föl a padlásra, há' mit látunk ott?
Há' fél méteres hó. A vicces, hogy a tető kívülről patyolat száraz és hómentes volt.
Szóval így máma egész nap dobáltuk lé a havat.
Az egészet január közepén valahogy megértettem volna, de hogy az időjárás csináljon forradalmat helyettünk.