Higurashi no naku noro ni:
Az első évad, eléggé ütős hangulattal. Nem volt ugyan túlságosan félelmetes, de a körömletépés már önmagában is durva. A grafika nem túl szép, néhol az őrült fejek elég groteszkek. Az Op hihetetlenül tetszik. Kedvenc fejezetek a utolsó kettő volt.
Higurashi no naku noro ni kai:
A mindent megválaszoló második évad. Minden kérdést megválaszol, de szerintem egy kicsit el lett nyújtva. Satoko megmentését túl sokáig nyúzták, illetve és a főgonosz múltjának bemutatását is sokalltam, eléggé unalmas részek voltak. De az a chapter, ahol kiderül ki a hunyó, és először akarnak szembeszállni a sorssal, az nagyon bejött. A vége már kevéssé, szerintem nem volt olyan izgalmas, de legalább sikerült mindenkinek túlélni.
A grafika sokkal szebb lett, ebben a tekintetben sokkal jobb az 1. évadnál. Az op kicsit más stílusú mint az első, de azért ez is nagyon tetszik.
Higurashi no naku noro ni rei:
Az ova első része nem olyan rossz, jó volt nézni őket
Aztán valakit elcsap egy kamion, és máris komolyabbra fordulnak a dolgok. Szerencsére egy reészen belül megoldódik.
Az opening itt is elég jó lett. A grafika eléggé szokatlan, főleg a szemek nem igazán tetszenek. Nemsoká kijön az utolsó része is, ahol a szerelmi szálra teszik a hangsúlyt, és az előzetes alapján Rena nagyot alakít majd.