24 nov 27, 07:35:31 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 382 383 [384] 385 386 ... 410
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Segítség  (Megtekintve 943101 alkalommal)
0 Felhasználó és 4 vendég van a témában
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #5745 Dátum: 14 jan 30, 23:10:13 »

Először is köszönöm szépen a válaszokat.

Oké, mikor először csinálta én is a túlmelegedésre gyanakodtam, csak régen mikor ez volt a gond és alkatrészt cseréltek, akkor ki is kapcsolt és jó ideig nem lehetett  bekapcsolni. De egy gépszétszedést meg tudok oldani, bár kompresszor csak apunál van, de hátha nem fog kelleni. Az újrarakást, meg inkább megoldatom (uh de csúnya ez a szó, de helyesnek véli a chrome) mással, hogy biztos jó legyen. Majd az IP állítással kapcsolatban viszont lehet lesznek kérdéseim. Egyelőre folyamatban a vírusirtás, már találtam hármat. =/ Utána defragmentálok egyet.

Amúgy, ha már az IP állítás is szóbakerült, azt nem lehetne valahogy megbütykölni, hogy kijátszam a rendszert és újra koliban is tudjak letöleteni egy .cc végű oldalról (itthon ill. bárhol máshol tudok), magukat az ott található fájlokat le tudom tölteni, csak utána nem jön le az amit a fájlnak biztosítania kell nekem. Más olyan jellegű oldalakról, mint az előbb említett minden gond nélkül be tudok szerezni mindent.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Dancsa
Szerver-admin

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #5746 Dátum: 14 jan 30, 23:14:49 »

hp pavilont állítólag egy álom szétszedni... mármint rém.

Igen, rengeteg céges gépen van még XP. Meg is van vele a bajunk.
Igen, több RAMot eszik. Igen, a mai gépekbe több RAM is van. XP idejében 1 max 2 GB memória volt az elterjedt. Ma a gépekben min 4 GB-t tesz az ember. Win7 megeszik mondjuk 1 GB-t, marad 3 a programoknak.
-
Bár nem tudom, hogy a monitornál milyen vasalásra gondolsz, de attól, hogy leszakad a monitor, az alaplap/billentyűzet miért ne menjen?
---

Noémi, ne haragudj, de rólad nem feltételezem, hogy szétkapod a gépet, kiveszed a hűtőventit, prociról lecsavarozod a bordát, van megfelelő hűtőpasztád alá, majd összerakod. (kompresszor nem szükséges a müvelethez)

jah és nem kell p2p hálózatokban fájtcserélni:)  Kolihálóban szokás korlátozni.  Attól függően hogy mit engednek, és hogyan korlátoznak, létezhet mód a kikerülésre.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 30, 23:21:32 írta Dancsa » Naplózva

Animeplanet
Egykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=)
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
kronosz7
ANBU Kapitány
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #5747 Dátum: 14 jan 30, 23:26:05 »

Van egy szervizes cimbim, Ő mutatta, hogy az a lelke a tft-nek egy kis vasalás a közepén ha az sérül, akkor vége, és nem cserélhető, csak egyszer lehet bevasalni.
Nálunk is xp-van ami a gond, hogy a ram is baromi kevés a gépekbe...
Naplózva

Daryl ” One wrong move, and you get an arrow in the ass. Just so you know,”

Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”

Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #5748 Dátum: 14 jan 30, 23:27:54 »

Igen, csináltam már egy párszor, volt mikor apuval szedtem szét és rosszul kötötte be a töltőt érzékelő részt (nem tudom mi a neve), hazahoztam a gépet, nem tölt (első lépésnek persze telefonban siránkoztam egyet), majd neki álltam, így is 2. alkalommal sikerült mindent helyrerakni. Azóta már boldogulok, de inkább minél kevesebbszer szedem szét, szerintem utoljára tavasszal volt takarítva, de az mindig sokat segít. Bár pont most a tavaszi takarításnál rosszhelyre került pár csavar így púpos a drága pár helyen.
Nagyon elegem van sokszor ebből a gépből (de legalább a játékokat jól viszi). Ill. nekem a vistára sem volt eddig panaszom, ha rendben volt tartva. Bár mostanság sajnos sokat rosszalkodik. Múltkor is volt gondom a hanggal, amit csak a frissítés letiltásával tudtam megoldani.

Már egy ideje gondolkozom külső merevlemez vásárláson. Esetleg valaki tudna egy jót "megfizethető" áron ajánlani (olyan 20-as környékén gondolkodom maximum).
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 30, 23:31:58 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Dancsa
Szerver-admin

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #5749 Dátum: 14 jan 30, 23:32:06 »

külső winyó: NE adata márkájút, és ne olyat amibe tudod, hogy Seagate winyó van.
Én a WD és a Toshiba winyókban bízok.

ha szétszeded a géped, akkor a procihűtő alá jóminőségű pasztát VÉKONYAN. Noctua gyártónak van pl jó pasztája, meg másoknak is. 1000 forint alatti paszta ne jusson eszedbe.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 30, 23:33:26 írta Dancsa » Naplózva

Animeplanet
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #5750 Dátum: 14 jan 30, 23:47:41 »

Jó akkor a szétszedés is inkább férfi társaságban, ha már valamit kenegetni is kell.  smirksweat
Naplózva

EdinaBHolmes
Chuunin
*

« Válasz #5751 Dátum: 14 jan 31, 02:08:41 »

Nekem Adata-m van már egy éve, eddig még semmi gondja, igaz nem is nagyon nyúzom, csak biztonsági mentésként szolgál, na meg persze az animék tárhelye. Mosolyog Kb. 20.000 Ft volt. Nekem egy szaki ajánlotta.

Nektek már volt olyan, hogy egy svchost.exe felvitte a gépetek hőmérsékletét? Nálam csak az újratelepítés segített. Valószínűleg vírus volt, de nem vagyok biztos benne.
Naplózva
Dancsa
Szerver-admin

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #5752 Dátum: 14 jan 31, 13:44:47 »

az svchost process felelős egy halom windows szolgáltatás müködésért.  A felesleges szolgáltatásokat letiltva, lejebb vihető az igénye. (persze vírus is beépülhet win szolgáltatásként)
Naplózva

Animeplanet
--
kronosz7
ANBU Kapitány
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #5753 Dátum: 14 jan 31, 16:54:39 »

Na jóó feladom, sehol nem találtam meg a választ, szóval felteszem ide, hátha valaki tud tanácsot adni ^^

VGA vásárlás:

A célom az lenne, hogy úgy 2-3 évig az új VGA-val a legszebb grafikán tudjak játszani a legújabb játékokkal.
Néztem 3db VGA-t is az egyik az  "ASUS R260x-DC2-2GD5" a másik a "SAPPHIRE R7 260X OC 2GB GDDR5 with Boost" a harmadik pedig Asus HD7790-DC2OC-2GD5. Érdekelne ezzel kapcsolatban, hogy melyik kártyával járnék a legjobban, illetve, hogy ilyen 40.000 Ft értékben esetleg van e jobb kártya, ami elkerülte volna a figyelmem.
Továbbá érdekelne, hogy a fent felsorolt kártyák kompatibilisek e a jelenlegi asztali számítógépemhez, melybe ideiglenesen, de körülbelül fél évig még ebbe kerülne:
Alaplap: MSI h61m p31 g3
Processzor: Intel Core i3-2100 3,10ghz
RAM: 8Gb ddr3 1333 mhz
Táp: 650W Akyga

A későbbiekben még szeretnék majd, ahogy tanácsoltátok egy Intel i5 3000-es szériás processzort is venni, de azt majd csak kb. fél év múlva. Segítsetek léci, mert ma de legkésőbb holnap meg kéne rendelnem :F
Naplózva

Daryl ” One wrong move, and you get an arrow in the ass. Just so you know,”

Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”

Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
laci1005
ANBU Kapitány
*

« Válasz #5754 Dátum: 14 jan 31, 17:38:05 »

Ha csak 40k a keret, akkor valamelyik 260X-et vedd. Asus elvileg kicsit hűvösebb és halkabb, de általában (sokkal) drágább a többi gyártónál. 3k különbség fölött, inkább az olcsóbb Sapphire-t venném.

Ha tudsz hozzá rakni még egy pár ezrest, akkor pár hete 44-ért láttam (talán a pcx-en) MSI Gaming GTX 660 kártyát. Sokkal időtállóbb lenne, mint a felsorolt 3.

GTX 650 Ti Boost 1-2 ezressel a 260X ára fölött van akkor megéri, amúgy nem.

Fontos még, hogy felesleges a 2GB VRAM. A 660 az a szint, ahol talán már kell. Alatta hamarabb fogy el a kártya ereje, mint maga a ram.

Összegezve: 260X 1GB GDDR5, 1-2 ezer plusszal (<= 40k) GTX 650 Ti Boost 1GB GDDR5. Több kerettel MSI Gaming GTX 660 2GB GDDR5.

A tápodat nem ismerem, de én inkább (ha lesz rá pénzed) FSP Raider 550W-ra cserélném. Az i5 3470 pedig tökéletes választás, össze-vissza jelzőset (S, T, meg a többit) nem vennék. Ezek mind butítottak (csökkentett órajel, boost, IGP, stb).

Vinyó: ahogy Dancsa ajánlotta, WD vagy Toshiba legyen.
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #5755 Dátum: 14 jan 31, 18:10:14 »

Egy ilyen jöhetne nagyon a gépembe:

http://www.pcx.hu/termek/intel-core-i5-4570-processzor-38863

Kommentekben szarrá dicsérik, ami meglepő, mert általában a fikázás a divat azért.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #5756 Dátum: 14 jan 31, 18:34:14 »

Noémi, ne haragudj, de rólad nem feltételezem, hogy szétkapod a gépet, kiveszed a hűtőventit, prociról lecsavarozod a bordát, van megfelelő hűtőpasztád alá, majd összerakod. (kompresszor nem szükséges a müvelethez)

jah és nem kell p2p hálózatokban fájtcserélni:)  Kolihálóban szokás korlátozni.  Attól függően hogy mit engednek, és hogyan korlátoznak, létezhet mód a kikerülésre.

Nah ezt csak ma olvastam. Nem haragszom, bár kicsit sértőnek találtam a gondolatod, de meg kell hagyni, hogy reális, ezért is mondtam, hogy ha már hűtőpasztát is kell használni akkor kell férfi segítség. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az egyetemen szórakoztattak minket 2 féléven át olyan tárgyakkal, ahol, bizonyos elektromos kapcsolásokat kellett kiépíteni, ezután nem vélem nehéznek a csavarozást és az olyan kábelek ki húzgálását, bedugogatását amiknek a helyét még el sem lehet véteni)
Viszont sajnos meg kell vallanom, most sem sikerült megbirkózni teljesen a szétszedéssel. A monitort tartó csavarokat nem bírtam kicsavarni, így aztán hagytam az egészet (kompresszort szoktunk használni azért, hogy ne keljen szétszedni a gépet teljesen, csak  nagy nyomással kifújatni a lerakódott port. Így elkerülhető pár művelet ezek közül).
Amúgy a gép összerakását mindig bonyolultabbnak tartom, mint a szétszedést (most is kimaradt 2 csavar T_T). Maga a szétszedés, ha nem lenne idegesítő, még szórakoztató is lenne. (Sajnos apámnak csak lányai vannak, és én mint az idősebb valami, perverz oknál fogva megtanultam élvezni, ha egy gépbe beleláthatok).

Am ősz végéig minden ment gond nélkül, most lakom ott 2. éve. Most csak ha a .cc végű oldalról töltenék, akkor megáll a dolog a peerek keresésénél. =/
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 31, 18:39:56 írta noemimi-chan » Naplózva

CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #5757 Dátum: 14 jan 31, 22:03:45 »

Újabban észrevettem, hogyha berakok egy hátteret, akkor az valamiért nagyon szét van húzva. Próbáltam jobb klikk -> Testreszabás opciónál állítgatni, de még amikor "mozaikot" állítottam be, akkor is széthúzva maradt. Valakinek van tippje erre, hogy miért lehet ez? (Win7 64bit)
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 31, 22:04:27 írta CrazyCat » Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #5758 Dátum: 14 jan 31, 23:38:15 »

Az asztalon -> Jobb klikk -> Testreszabás opció majd ahol betudod állítani, hogy "Mozaik", ott állítsd be, hogy Center (Közép) s akkor elvileg nem fogja széthúzni, ha fura lesz akkor meg, a kép túl kicsi.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 31, 23:41:18 írta Minagi » Naplózva

CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #5759 Dátum: 14 feb 01, 00:13:11 »

Az a baj, hogy mindig nyújtja a képet, ha kicsi, bármire is van állítva. Tehát ha én berakom arra, hogy "középre", akkor se fogja azt csinálni. Nagy felbontású képekkel nincs baj ilyen téren (bár annak meg csak a közepe látszik... no mindegy), de ha egy ilyet akarnék beállítani, nem működik. :/ Pedig ezzel nem volt baj.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 382 383 [384] 385 386 ... 410
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins