24 nov 27, 08:39:08 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 381 382 [383] 384 385 ... 410
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Segítség  (Megtekintve 943117 alkalommal)
0 Felhasználó és 3 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #5730 Dátum: 14 jan 30, 11:01:25 »

Abba a deszkába egy i5 is belemenne szerintem. És az már sokkal jobb. Talán i7 is bár ebben nem vagyok biztos, azokat annyira nem ismerem, mert az nálam már nagyon vágyálom kategória. Szomorú
Naplózva
kronosz7
ANBU Kapitány
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #5731 Dátum: 14 jan 30, 14:18:21 »

Akkor hogy csináljam? Azt hittem azok am jobb procik :S Most akkor mit kell nézni egy procinál, azt hittem a magokat meg a meghertzet :F
Procira igazából nem akartam sokat költeni, az alaplaot végülis akkor nem kell cserélnem, ha intel procit veszek?

Uccsó kérdésem meg a VGA, jó az amit kinéztem, vagy ebbe az ár kategóriába van jobb is? Am én is a spphire meg az asus közt vacilálok, az asus kicsivel jobb, de drágább elég sokkal.
Naplózva

Daryl ” One wrong move, and you get an arrow in the ass. Just so you know,”

Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”

Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #5732 Dátum: 14 jan 30, 14:29:14 »

Nekem elég jónak tűnik ez a videokari, de ezt majd Csiba megmondja ha itt lesz, ő azért jobban ért hozzá. Én csak annyit tudok, hogy mindkettő megbízható márka.

Procinál meg a foglalatot kell nézni ahhoz, hogy tudd kell e deszkát is cserélni mellé. Szóval, ha AMD-set veszel, akkor mindenképp új alaplap kell. Intelnél, akkor kell új, ha az új procidnak más a foglalata. A te alaplapod foglalata S1155. Ugyanilyen procikat nézz, akkor nem kell cserélned. Bár ha igazán jó processzort akarsz venni, azért érdemes mellé egy új alaplap is, ha belefér a költségvetésbe. (Most úgy értem, hogy 40k-50k feletti processzoroknál már nem árt elgondolkodni a cserén, azok alá azért nem árt valami bicósabb.) Bár azért ezen jól lehet spórolni, meg az alaplapot akár később is ki tudod még cserélni alóla. A játékoknál meg a VGA a legfontosabb úgy is. Egy 40k körüli Radeon, akár Asus akár Sapphire vagy más megbízható márka, az szerintem bőven megteszi a legtöbb játéknál, még a mostani i3 procival és deszkával is.
Naplózva
kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #5733 Dátum: 14 jan 30, 14:36:33 »

Na akkor Csibészt megvárom, de szerintem, akkor úgy csinálom, hogy veszek 40 körül egy va-t és majd, ha lesz olyan játék, amit nem hajt meg, jelenlegi procival alaplappal, akkor veszek neki majd egy i5öt, meg ahhoz valami alapot reményeim szerint sokára és akkor még lehet az i7 is belefér majd, ha lejjebb megy az ára, de ha meg új alapot kell vennem, lehet ink amd, az mégiscsak olcsóbb Gondolkozik

De azt azért valaki elmagyarázhatná, mit kell nézni egy procinál, hogy jónak számítson :Đ
Naplózva

Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”

Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
Csibe
Naruto-Kun Csoport
*

Trafalgar D. Water Law

« Válasz #5734 Dátum: 14 jan 30, 17:33:17 »

Hát én mindenképpen a Sapphire-t javaslom, az én kártyám is ugyanettől a gyártótól van és nem csalódtam benne. Mosolyog

Hát a procinál manapság nem sokat ér, ha csak a Mhz-et nézed és a magok számát, az AMD-nél sajna jelenleg nem igaz az, hogy a nagyobb mag és órajel szám, nagyobb teljesítményt jelent, manapság jobban jár az ember, ha teljesítmény teszteket néz. Mosolyog

Ha mindenképpen időálló megoldást akarsz, akkor vegyél egy i5-öt, a 3000-es szériából(a legújabb már nem jó az alaplapodba). Mosolyog

Ha mindenképpen ragaszkodsz az AMD-hez, akkor a Bulldozer procik közül válogass azok lényegesen erősebbek, viszont egy igazán jó változat ára megegyezik az i5-el többé-kevésbé, és kell még hozzá az új alaplap is, szóval mindenképp jobban jársz a fentebbi megoldással. Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 30, 17:36:55 írta Csibe » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #5735 Dátum: 14 jan 30, 18:04:48 »

Azért vicces, hogy még most is reflexből elsőre mindig az órajelet és a magok számát nézem meg. Nevet Ez szerintem valami berögződés. Szóval pl láttam egy olyan AMD procit, aminek 8 magja volt, 4,7es órajellel. Ohh My God Ha jól emlékszem rá. ikszdé Azért az biztos durva lehet még így is, bár ezeket teszteken a Core i7esek néha lealázzák. ikszdé
Naplózva
kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #5736 Dátum: 14 jan 30, 19:18:25 »

Akkor nekem egy Intel Core i5-3570 3.4GHz LGA1155 Processzort kellene vennem ami kb 50 ropi? :S Vagy olcsóbb is van ami ugyanilyen jó? Nevet
Az alaplapomat akkor van értelme cserélni, vagy játék szempontjából teljesen jó az ami jelenleg van?
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #5737 Dátum: 14 jan 30, 19:49:21 »

Most nem néztem direkt ehhez árlistát, de ennél kicsivel gyengébbet kaphatsz már 40-50 között is. És az is bőven megteszi. Én is olyat akarok venni majd ha lesz miből. (Nekem mindenképp kell az új alaplap és memória is hozzá, mert már semmi se kompatibilis.. :S)
Naplózva
kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #5738 Dátum: 14 jan 30, 21:39:41 »

Na akkor csibész! Arra mondj valamit,hogy te milyen vga-t vennél a helyembe ha lenne rá 40 e. Ft kp-d?
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #5739 Dátum: 14 jan 30, 21:57:31 »

Bocsi, hogy közbevágok, de van egy égető problémám. Jelenleg a birtoklok egy 2009. szeptemberében vásárolt HP dv6-1220ec (bevallom, bár szégyellem, még vista operációs rendszerrel), az együtt töltött évek során nem mindig voltam jó gazdája, így megkopott kissé, egy-két dolog le lett benne cserélve. Már mikor megkaptam felléptek túlmelegedési problémák, amik meglettek gyógyítva, vagyis az első év óta nem jelentkeztek (mikor harmadszor volt vele egy kis gondom még abban az időben mikor garanciás volt a gép, visszautasították a bevételét azzal, hogy a probléma minden bizonnyal szoftver eredetű). Még most is sokszor fűteni lehet a gépemmel, ill. elég hangos is, de tudom, hogy ezekre a problémákra egy szétszedés és a lerakódott por kifújatása jó megoldás, szoktuk is alkalmazni. Már egy ideje jócskán belassult a gép, erre is tudom a legegyszerűbb megoldást, csak idő hiányában, mivel a netezéssel koliban a belső ip cím változása problémát okozna és mivel egy éven belül szeretnék beszerezni egy új gépet, nem szívlelem ezen egyszerű megoldást.
Most azonban a fent említetteknél egy komolyabb problémám lépett fel. Méghozzá, hogy időnként mintha kikapcsolna a monitor, maga a gép még búg és világít, de semmi kép nincs, teszem azt, ha ez épp videózás közben történik a hang is leál, azaz gondolom leáll minden ami futott a gépen. Próbálkoztam olyan gombok nyomkodásával, amik egy kis led bekapcsolására képesek (num lock, caps lock) ezek sem funkcionálnak ilyen esetben. Ha lecsukom a monitort, normál esetben elalszik a gépem, ilyenkor nem teszi. Egyetlen megoldás amit eddig találtam, ilyenkor a kényszerleállítás.
Segítsetek kérlek, mi okozhatja a problémámat.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 30, 22:05:50 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #5740 Dátum: 14 jan 30, 22:30:50 »

Szerintem csak öreg és a melegedési probléma az évek során leválasztotta a rávasalt kis részt a monitornál, ami sajnos, ha egyszer leválik kuka, mert az nem javítható. Remélem tévedek, de próbálkozz meg egy rendszer rakással, használattól függően ajánlom neked az xp-t. Még mindig legkisebb gonddal az használható laptopokon, mivel negyedannyi rammal elszalad.

Nálam is van egy kis problem az r7 260x videokari amit megakarok venni KIFUTÓ TERMÉK wátt dö fákk ?_?  szal most ilyenkor mi van tudok 40. e. Ft plafonig valami olyan jó vga-t mint az e7 260x ami azt illeti én nem leltem olyat, de nem is értem, hogy lehet ez kifutó, november óta forgalmazzák kb erre azt látom, tegnap még mindenfele kapható, ma meg már alig alig, még sapphire-be egy oc-s verzio kapható iponon de ahhoz meg helybe kéne mennem, ami meg nehezen megoldható... -.-" veyek 650ti boost-ot? de az annyival gyengébb, hogy összehasonlítani se nagyon érdemes :F
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #5741 Dátum: 14 jan 30, 22:35:35 »

Egy kis plusz információ, hogy kevesebb, mint 1 éve volt cserélve a képernyőm (sajnos ha ráesik a monitorotokra egy üveg parfüm 1,5 m-es magasságból, a parfüm fog nyerni).
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #5742 Dátum: 14 jan 30, 22:37:22 »

Akkor is két esélyes szerintem, vagy rendszer hiba, vagy érintkezés. Laptopnál nincs annyi lehetőség mint asztalinál (:
Naplózva

Dancsa
Szerver-admin

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

_@_/˘˘ Dancsassassin^^

« Válasz #5743 Dátum: 14 jan 30, 22:50:03 »

XP-t ne rakjon már fel senki, könyörgöm...  14 éves rendszer, áprilistól pedig unsupported by M$. (botnet építésre alkalmas ugyanakkor:))  Noémi, az IP cím állítható. újrarakás után egy IP cím beállítása kellően egyszerű feladat, néhány kattintás.  kronoszzel ellentétben én nem tartom valószínűnek, hogy monitor probléma lenne.  ha az lenne, akkor a numlock/caps lock gombokra reagálna. A gép összeomolhat azért mert túlmelegszik, illetve azért mert vista.

gép szétszedés, kitakarítás, windows telepítés.  IMHO ez a megoldás.

SZERK: rágugliztam a tipusra, ebben elvileg már 4G memória van. 4G-re már  nyugodt szívvel telepítek Win7-et.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 30, 22:57:55 írta Dancsa » Naplózva

Animeplanet
Egykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=)
--
Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
kronosz7
ANBU Kapitány
*

« Válasz #5744 Dátum: 14 jan 30, 23:04:29 »

Pedig egy gaggyer gépnél jobban hasít az elvileg, teljesen meg nem fog megszűnni, mert rengeteg munkahelyen xp-t használnak még mindig, de nagyrészt tényleg korlátozni fogják, de azért nem teljesen. Én egyébként csak egy tőlem okosabb embert idéztem, mikor az xp-t tanácsoltam, mert én sem azt használok, de az tény, hogy tényleg jóval több ramot zabál.
Az érintkezési hibánál, nem feltétlen a monitorra gondoltam, a monitornál a vasalásra gondoltam, ha meg az válik, akkor letilt mindent nem? De én is azt mondom továbbra is, hogy rakjon új rendszert, ártani nem fog, az meg tényleg pofon egyszerű az IP cím beállítása, szerintem Petinek menni fog (:

"A gép összeomolhat azért mert vista" ikszdé ez milyen szélsőséges hozzáállás, attól feltétlen igaz Nevet de vicces Nevet
Naplózva

Oldalak: 1 ... 381 382 [383] 384 385 ... 410
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins