24 nov 22, 15:10:02 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 41
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Magi: Labyrinth of Magic  (Megtekintve 162251 alkalommal)
0 Felhasználó és 26 vendég van a témában
Bastian
Moderátor - Csevegő részleg
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #345 Dátum: 14 feb 12, 19:46:59 »

Kingdom of Magic 19. rész: Ez az epizód valóban sokkal jobb lett, mint az előző, de lehetett volna még jobb is.
Aladdin nagy pillanatát gyönyörűen megcsinálták, nem csalódtam. Az Erő Mágiának is tetszik a sötétkék színe, amit választottak hozzá. A negatívum már megint a Fanalis Alakulatnál áll fenn. Nem tudják őket ijesztőnek megcsinálni egyszerűen. Kis túlzással már az aranyosság határát súrolják. Javaslom az anime nézőinek, hogy fussák át a 170-175. fejezeteket, hogy érezzék a különbséget. Nem biztos, de azt olvastam, hogy a héten szünetelni fog az anime. Ha ez igaz, akkor remélem a lehető legjobbjaikat állítják rá a készítők a 20. részre, mert arra vártam már az új szezon kezdete óta. 1 perc is elég ahhoz, hogy felboruljon az erőegyensúly a háborúban.

214. fejezet: Az a típusú olvasó vagyok, aki rühelli, megveti a visszaemlékezéseket, mégis az Alma Toran történetszálat tűkön ülve várom. Végre kiderül Salamon és a Magik története. Kúl
« Utoljára szerkesztve: 14 feb 12, 19:51:37 írta Bastian » Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Tilon
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #346 Dátum: 14 feb 13, 20:31:55 »

Nem tudom, hogy a háborús részekből kicenzúrázták, azt, hogy a mágikus fegyverekkel irtják a katonák a Reim-eseket, vagy csak a következő részben lesz. Gondolkozik bár ha jól emlékszem az a Dzsin előtt kellet volna lennie. Jó érzés, hogy még az animében is Scheherazadénak szurkolok.

214.fejezet: Ez kezd nagyon érdekes lenni. A különböző inteligens fajokról rögtön a Fanaliszok jutottak eszembe a farkas formájukkal. Arra tippelek, hogy ők is onnan származnak és a sötét kontinens talán maga Alma Toran része. Esetleg a nagy sötétségben valahol ott van egy átjáró abba a világba. Ez teljesen megmagyarázná azokat a dolgokat.
Naplózva

"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat)
"Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
Bastian

« Válasz #347 Dátum: 14 feb 15, 17:20:25 »

Amit említettél Tilon annak a 18. részben kellett volna lennie, mielőtt Mogamett tüzelt volna a mágikus ágyújával.
Biztos úgy voltak vele, hogy felesleges meganimálni ahogy Magnostadt katonái irtják a Reimeseket hiszen 1 perc múlva ugyanaz lesz a végeredmény csak jóval nagyobb hatósugárban, hála a mágikus ágyúnak.

Ha hinni lehet a Mangahelpersnek, a héten nem várható új epizód és új fejezet sem.
Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Bastian

« Válasz #348 Dátum: 14 feb 28, 21:37:31 »

Kingdom of Magic 20. rész: Megkockáztatom, hogy Muu nagy pillanatát lehetetlenség lett volna jobban elrontani.
Barbatos rajzolásával nem volt szinte semmi probléma, de mi történt az erődemonstrációval? Miért vágták azt ki, ahogy Muu felszántja a csatamezőt és vele letarolja az útba eső mágusokat? Gondolok itt erre, erre, vagy éppen erre.
A Bard Romh meganimálása iszonyatosan nem tetszett. A Bard Longineus név, mint Extrém Mágia nem is szerepelt a mangában. Azt is mondhatnám, hogy az animátorok letudták Muu-t 4 percben, hogy koncentrálhassanak Aladdinra és Alibabára. Tény és való, onnantól kezdve felfelé ívelt a rész. Seherezádé nagyon aranyos volt és a főhőseinknek is voltak jó pillanatai. A végszóra megérkezett a Kou Császárság és Mogamett is rejteget még valamit. Félek, hogy iszonyatosan sietni fognak a hátralévő részekben.

215. fejezet: Szóval az Alma Torant a Médiumhoz hasonló valami hozta létre, ami fehér és Ilahnak nevezték.
Ilah megosztotta a végtelen hatalmának egy részét az emberekkel és ebből jött létre a mágia és vele együtt a mágusok. Az Alma Toran legerősebb mágusa Salamon volt, aki egyesítette a világot, aminek ő lett a királya. Focalor tiszta olyan, mint Szindbád. Így már érthető, hogy Leraje miért nem választotta Kouent. A múltbeli sérelme a nőcsábászok iránt megmaradt. Paimon nem túl válogatós. Nem bánja a nőket sem. Vineától lehidaltam először, de utólag nagyon logikus, hogy így néz ki. Az Aladdin hasonmás Gyokuen lenne? Ugo pedig tiszta Alibaba. Még Ithnan barátom is ott van.
Kíváncsian várom a folytatást.
« Utoljára szerkesztve: 14 feb 28, 21:44:04 írta Bastian » Naplózva

Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #349 Dátum: 14 márc 01, 20:55:21 »

Letöltöttem mind a 25 részét mp4ben magyar hardsubbal.  Nevet
Majd elkezdem megnézni és meglátom milyen mert hallottam róla jókat.  Nyelvesít
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
Tilon
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #350 Dátum: 14 márc 02, 12:01:38 »

Szépen kis összefoglalót írtál Bastian. De mondjuk ki nyíltan: Isten hozta létre Alma Toran világát és osztotta meg az ereje egy darabkáját az emberekkel a mágia formájában. Legalább van valamilyen magyarázat a mágia eredetére. Azok az animék közül amik a varázslat körül forognak még egy sem magyarázta meg, hogy honnan is ered.
Én meglepődtem, hogy Vinea egy vizikígyó és nem ember. Akkor a Dzsinn alakja is egy kígyó? Leraje nagyon helyes az elf füleivel. A szerelem és a káósz dzsinnétől nem is vártam kevesebbet. Nevet Viszont mikor dzsinn alakban láttuk, akkor világos színű volt a haja és nem sötét. Ithnan mellet ki lehet az a rosszalló tekintetű? Mellbőségben nagyon el van eresztve.^^
Gyerünk Aladdin! Azt még csapd hozzá, hogy a Fanalisz nép is Alma Toranból származik, vagy, hogy miért van ekkora fizikai erejük.
Naplózva

Bastian

« Válasz #351 Dátum: 14 márc 06, 20:19:10 »

Kingdom of Magic 21. rész: Mogamett jelenete nagyon tetszett, ahogy párhuzamosan mutatták a múltbeli énjével, majd megtört a kép és átváltott fekete rukhra. Kirázott tőle a hideg. A szavaiból ítélve akármi is lesz a háború kimenetele, neki már befellegzett. A kérdés csupán az, hogy hány embert tud magával vinni. Leraje debütálása nem is lehetett volna aktuálisabb. Ahogy elnéztem még mindig a mellek > vér szabály van érvényben. Az előző résszel ellentétben, itt jól voltak kivitelezve az akciójelenetek, viszont a rajzolás nem volt egyenértékű vele. Kouha alakja a Dzsinn Felszerelés után még azt mondom rendben volt, de Alibabáé nem közelítette meg a mangás színvonalat. Egyszer van tűz körülötte, egyszer nincs. Kouen csapatának megjelenésével elégedett vagyok. Amikor mutatták azt a nagy sárkányszerűt, akkor az jutott eszembe, hogy megjött Godzilla. Az endigben pedig mindenki szépen átöltözött, új dolgot kapott vagy hajat növesztett.

216. fejezet: Belefutottam egy érdekes elméletbe a fejezet után. Az előző fejezetben láttuk Ithnant és Salamon emberei közül még párat, akik nem tűntek boldognak. Salamon néhány embere számok után lett elnevezve. Az Ithnan például azt jelenti "kettő". Ithnan ugyebár tagja volt az Al-Thamennak, aminek a jelentése "A nyolcak" vagy "nyolc". Szerintem nem légből kapott a feltételezés, hogy közük volt az Al-Thamen létrehozásához vagy szimplán csak tagok voltak . Sheba személyében pedig lehet, hogy a későbbi Gyokuent láthattuk?
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 06, 20:21:23 írta Bastian » Naplózva

CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #352 Dátum: 14 márc 06, 23:48:34 »

Beértem az animét és a mangát.

Egy dolog foglalkoztat nagyon: hogy a mostani világban fennmaradt Torran népnek és nyelvnek mennyire van köze Alma Torranhoz? Ugye az ő nyelvükön kívül csak egy van, amit az egész világon beszélnek, és hát olyan "elmaradottan" élnek, törzsiesen, ehhez képest lehet, hogy többet tudnak, mint bárki más. Ami még furcsa volt számomra, hogy ugyanolyan jel van a homlokukon, mint azoknak, akik Salamon udvartarásához tartoztak.
http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20130314012926/magi/images/thumb/c/c8/Taire_Profile.png/270px-Taire_Profile.png
http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20140306224146/magi/images/9/9d/Ithnan_Alma_Torran.png
Naplózva
Bastian

« Válasz #353 Dátum: 14 márc 07, 15:54:12 »

A labirintusokban található írások mind Torran nyelven vannak, ami utalhat a kapcsolatra az Alma Torrannal.
A Torran nép homlokán lévő jel csak hasonlít a Salamon udvartartásában levőkéhez. Ha jobban megnézed a két képet, akkor észrevehető a különbség. ^^
Naplózva

CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #354 Dátum: 14 márc 10, 22:11:25 »

Valóban van különbség, de elég hasonlóak. Nevet

http://www.mangahere.com/manga/magi/v12/c217/
A mai fejezetről: nekem nagyon tetszett. Mosolyog Kikapcsolódás volt, és megtudtunk a mantikórokról is dolgokat, nekem tetszik, hogy itt ennyiféle civilizált faj van felsorakoztatva. Ugo pedig mekkora nerd volt, jóisten ikszdé
Abban, hogy Sheba lenne Gyokuen, én teljesen biztos vagyok most már, bár való igaz, csak a botja miatt.
http://www.mangahere.com/manga/magi/v12/c217/17.html és http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20130823195117/magi/images/4/45/Gyokuen_true_identity.png
De a botot csak nem vette el tőle senki. Nevet Később pedig milyen meghitten beszélgetnek már: http://www.mangareader.net/magi/152/12 Kár, hogy Gyokuen aztán áruló lesz...
Így viszont még mindig kérdéses a harmadik Magi személye, aki ugye nő és vélhetően szoros kapcsolatban van Ugoval.
Naplózva
Bastian

« Válasz #355 Dátum: 14 márc 14, 18:30:26 »

Kingdom of Magic 22. rész: Sokat gondolkodtam rajta, de nem nagyon találtam hibát a résszel kapcsolatban.
Annyit változtattak a mangához képest, hogy Alibaba és Kouen beszélgetését a rész elején lezavarták, holott Kouen udvartartásának tombolása után kellett volna átváltanunk Titusékra, majd a beszélgetést a rész végén megejteni.
Talán még jobb is volt ez a változtatás. A fekete paca érkezése jobban ütött Titus és Mogamett halála után, mintha a beszélgetést láttuk volna. Titus végső perceihez jó választás volt a zongoraszó. Gyokuen szinkronszínésznője kimagasló munkát végzett. Taps, taps. Ezzel el is értünk a történetszál utolsó fázisába.
12 fejezet maradt hátra, 4 fejezetet szoktak feldolgozni egy részben, szóval 3 rész maradt.
Kimaradt gondolat: A Medvedisznóembernek szépen kifehéredtek a fekete fogai, amikor óriás formára váltott.

217. fejezet: Hát igen, Ugo egy nerd. ikszdé Az előző fejezetnél elfelejtettem mondani, hogy milyen ironikus, hogy az animében Szindbád megkínálta a Bararaq Saiqa-val, Ithnant, akiről megtudtuk, hogy Villám Mágiát használt.
Az ilyen esetek miatt nem kellett volna változtatásokat eszközölni kedves A-1 Pictures. Nem tartom kizártnak, hogy a mantikórokból lesznek a Fanalisok. Sheba = Gyokuen pipa, a harmadik Magi pedig Arba lesz a bot alapján.

A Sinbad no Bouken mangában is feltűnt egy Falan nevű nő, aki megemlítette Salamon nevét. Most vagy félrefordították a nevet, vagy tényleg megegyezik a két Falan? Külsőre nem igazán hasonlítanak, de Ithnan sem nézett ki teljesen úgy, ahogyan az Alma Toranban.

Ezt a cikket pedig már régóta linkelni akartam, de mindig elfelejtettem:
http://www.animenewsnetwork.com/interest/2014-02-27/magi-manga-creator-teases-death-of-characters

« Utoljára szerkesztve: 14 ápr 07, 19:45:24 írta Bastian » Naplózva

Bastian

« Válasz #356 Dátum: 14 márc 21, 12:18:57 »

Kingdom of Magic 23. rész: Hát ez eléggé felemásra sikerült. Alibaba továbbra is kifejezetten gagyin néz ki Dzsinn Felszerelésben az animében, legalábbis számomra. Kouha is ezt a kört erősíti sajnos. A többiek viszont kifejezetten jól festenek. Érdekesség, hogy Agares alakjában Kouennek, az animében és a mangában is eltűnt a szakálla.
Az Alibaba-chan ütött Kougyokutól. Koumei képessége határozottan király. Talán Fény Mágia lehet. Kouen pedig... Kouen.
A tudásért mindenre képes. Szépen, lazán beletaposta Alibabát a lávába. A végső csapás a burokra nem lett túl jó, annak ellenére, hogy ígéretesen nézett ki az Extrém Mágia meganimálása. A változatosság kedvéért most cenzúrázva lettek a mellek.

218. fejezet: Gyakorlatilag, Salamon és társai ugyanolyanok, mint Sheba. Ők is egy toronynak adták az erejüket, amivel a környező fajok elméjét pusztították. Mindannyian hatalmas bűnösöknek számítanak. Ez a kép pedig nagyon bűntet: http://www.mangabird.com/magi-218?page=16
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 21, 12:20:23 írta Bastian » Naplózva

Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #357 Dátum: 14 márc 21, 19:07:31 »

Nem rossz a Magi, egész jó.  Nevet
Végignéztem a Labirint of magic-ot (már több hete)
Elég sok érdekes szereplő van benne.  Gondolkozik Igazából ez az alternatív középkori fantasys arab világ jobban tetszik mint az "igazi" arab világ.  ikszdé
Alibaba eléggé szerethető figura, megsajnáltam amikor elvesztette Kashimot, de ez a Kashim sem volt éppen normális.  smirksweat
Alladdin engem Yohra emlékeztet a Shaman kingből (az anime) belsőben persze.  Morgiana pedig olyan  Erzás.  Gondolkozik
Majd a Kindom of magicnak is nekikezdek csak most mást nézek.  Hümm-hümm
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
Tilon
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #358 Dátum: 14 márc 25, 20:45:12 »

Szinbád kalandjai Trailer!
https://www.youtube.com/watch?v=CLSrGq3BWqo
Az elejéről hiányoltam a többi erős szereplőt, akik megérezték Yunan-on kívül Szinbád születését.

Majd valamikor írok egy összefoglalót az Alma Toran-os fejezetekből.
Naplózva

Bastian

« Válasz #359 Dátum: 14 márc 26, 11:53:35 »

Kingdom of Magic 24. rész: Elég tűrhetően, már-már jól oldották meg a sok akciójelenetet, de azért érezhető volt néhány helyen a rohanás. Most gondoltam először azt, hogy Alibaba Dzsinn Felszerelése nem is néz ki olyan rosszul a mangához képest, szóval a rajzolás nagyjából a helyén volt. Kougyoku nagy jelenetét megkurtították picit és a gyilkos nézéséből is visszavettek, így nem ütött annyira. Azt is mondhatnám, hogy Muu sorsára jutott. Koumei és a képessége továbbra is nagyon tetszik. A kombinált támadásnál Kouha Extrém Mágiája kifejezetten rossz volt. Egy rózsaszínes sugár lett az egészből. Hakuei forgószelére viszont nem lehetett panasz. A Médium is összességében rendben volt. Amikor úgy nézett ki, hogy mindennek vége jött a zene, aminél tudod, hogy valami király dolog fog történni. Szindbád és a Hét Tenger Szövetségének belépője nagyon jól sikerült. Azt mondjuk nem vették észre a kedves animátorok, hogy helyenként nem mozgott a szájuk, amikor beszélgettek. A telepátia kizárva. Yunan és Morgiana megkoronázta a rész végét. A cenzúra ezúttal elmaradt és beláthattunk az emberek bőre alá.

219. fejezet: Megtudtuk Ugo és Salamon teljes nevét és azt is, hogy Salamon apja, Dávid az ellenség vezetője. Szép, kis bibliai utalás. Salamon embereit jó volt látni akció közben. Lassacskán kiderül, hogy mindegyikük milyen mágiában jártas. Salamon pedig... brutális. Még csak meg sem kell erőltetnie magát. Kíváncsi vagyok, hogy az említett Dávid nem-e lesz az Al-Thamen "apja", akit visszaakartak hozni.

A Sinbad no Bouken nagyon várós! Azt azért leszögezem, hogy várhattak volna addig, amíg elég tartalom gyűlik össze egy legalább 13 részes animére. Jövőre nem valószínű, hogy lesz Magi, most pedig már arról beszélnek, hogy augusztusban jöhet a második Sinbad no Bouken OVA.
« Utoljára szerkesztve: 14 ápr 07, 19:46:05 írta Bastian » Naplózva

Oldalak: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 41
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins