Remélem a következő részben azért vissza térünk Kakashi-Obito oldalra, mert kíváncsi vagyok, mi lesz velük. De az tuti, valamelyikőjük élve fog távozni, valamelyikőjük meg nem lesz ilyen szerencsés. Vagy hittérítés lesz.
Egyik opció jobb, mint a másik. Én már nem is tudom mit szeretnék
Igazából Kakashi karakterét valahogy emberibbnek és értelmesebbnek érzem, de a jelenlegi realitások igencsak ellene szólnak. Ezzel szemben vajon nem lenne kissé sansz másodszor is megölni?
Hittérítés: lehet, bár a kérdés, hogy mitől térhetne meg Obito? Hogy valaki régen a barátjának tartotta?
De ez a megállapítás is több sebből vérzik, márpedig abból, hogy Kakashi és Obito soha az életben nem voltak kimondottan barátok. Kakashit annyira nem érdekelte a srác, mint engem jelenleg a vizsgáim, Obito pedig enyhén kisebbségi komplexusban szenvedett és mindig hozzá mérte magát, le akarta győzni.
Még csak Naru-Sasuke kapcsolathoz sem feltétlen lehet hasonlítani, mert ott valahogy jobban fel lett építve ez a "kötelék", pl. a közös küldetések, a hülyéskedések, a kölcsönös oltogatások által.
De Obito és Kakashi esetében tényleg csak két lelkitoprongy 13 éves srácot látunk. És ok, Obito részéről tagadhatatlanul megvan, a megértés, az okkeresés, a megismerés utáni vágy - nevezetesen: mitől viselkedik Kakashi úgy,ahogy - de ez iszonyatosan nem volt kölcsönös. A fordulatot nyilván Obito már szállóigévé minősülő mondata okozta, de hogy ebből valami komolyabb is kiforrhasson, idő kellett volna. Ha az a küldetés nem úgy alakul, ahogy, természetesen tuti sokkal jobb viszony alakulhatott volna ki köztünk, de ez sem ment volna az egyik pill-ról a másikra.
Azt hiszem, az emberi kapcsolatok ennél kissé összetettebbek. ****
Na de sebaj, nézzük csak tovább
Felvetődik, hogy Obito miért is él? Mi a célja? Hogy csináljon egy olyan világot, amely nem is létezik? Mint láttuk, nincs semmije, még "szíve sem" = nincs mit veszítenie. Az ilyen hősök eleve bukásra vannak ítélve = előbb-utóbb tuti RIP.
Még esetleg egy olyasmit tudnék elképzelni, hogy Kakashit kinyírja, mert miért ne (bár eddig már kismilliószor megtehette volna), és mikor átjön megsimogatni a kis pokémonja fejét, hirtelen szembe találkozik Minatoval, aki
1, agyonveri 2, tart egy szép hegyi beszéded, hogy csalódtam benned stb-stb.
Egyben azonban szinte biztos vagyok: Kakashi NEM fogja megölni Obitot.
Miért? mert 1. nem képes rá. oké, most lelkes és elhatározta, csak szerintem nincs elég skillje hozzá. Kivéve, ha Kishi kitalálja, hogy pl. a II. Hokage balkézről sikerült unokája és kap valami powerupot. Amúgy eskü nem lepődnék meg egy ilyen fordulaton. 2. Obitonak minimum fel kell élesztenie Madarát, hogy kinyírhassák.
Fejezetről: Szerintem egész elfogadható rész lenne, amennyiben Sakura karaktere nem lenne elintézve ennyivel az elkövetkezendő 40 részre. Ami pedig a reakciókat illeti: Madara igazán lelkendezhetne egy picit Sasukénak., és igen, sokakkal egyetértésben, én is úgy gondolom, hogy a fejezet két csúcspillanata: 1. Madara 2. Juugo.
U.I: én is hokage akarok lenni
Szerk: **** - pl. érdemes megnézni Gai és Kakashi viszonyát és az örökös rivalizálását. Szerintem K. sok tanulságot leszűrt az Obitos kalandból.