Ekkora túlértékelt animét az életben nem szagoltam még. x'D
Az eleje jól indult, volt pár krimisebb rész az elején, ami dobot a színvonalon. Aztán szépen lassan kezdett semmitmondóvá válni. Az epizód lepörgött, voltak harcok, amik mondjuk elég nehezen lehetett értékelni. Átlagban pár suhintás és kész. SAO fináléja meg mókás volt. Pont kitalálta Kirito, h a SA a Guild Leader. Ohh my god, ez életem legnagyobb fordulata és ahogy visszakövetkeztették azt hitem, hogy hülyének néz minket az anime. Egyértelműnek nem mondanám, hogy tudtam, hogy ez lesz, mert akkor hazudnék. Én azt hittem csak egy moderator lesz az. De jó, Kirito a semmiből kitalálta és hirtelen nyomtak egy élet-halál harcot.(Ami nem volt szintén valami egetrengetően látványos) Aztán az ördögi csavar, hogy Kirito megnyeri a játékot, faxa , de A suna bennragadt az éterben és pont VÉLETLENÜL készül róla egy kandikamera kép az Elf Onlájnban. Hát ezek az érdekes és izgalmas lépések... Na jó, hát mit ad isten, kiderül, hogy Kirito huga, aki nem is a huga, játszik ebben a játékban, és a legnagyobb véletlen, hogy pont összefut a tesóval aki nem a tesója!(Persze a hangját miért ismerné fel egyik-másik...Elvégre csak együtt élnek ezer éve...) Az Elf onlineban sorra következtek a béna harcok, a jelentéktelen spellek, az óriás kutyadémonszarvasmedvedisznóember Kirito és levágja a csúnya embereket, akik érthetetlen módon egy real time formulában körökre osztott módszerrel fightolnak, mintha csak a Heroes 3ban lennének. Jó, rendben... Van egy love affér, ugyanis hugica szerelmes az igazi Kiritoba , de hogy elfelejtse beleszeret pár NAP alatt a virtuális Kiritoba... Milyen szép is a szerelem...
Haladjunk... Kirito és az egész csipet csapat megoldja, h átjussanak a gépi ellenfeleken a toronyban de van egy gubanc. Admin acces kell a továbbmenetelhez. Na itt egy pontra álljunk meg. Én voltam figyelmetlen esetleg? Úgy emlékszem Yui azt mondta a kártyával nem tud mit csinálni, mert konzol kell hozzá. Itt meg hirtelen használni tudja a kártyát? Öhhh... Biztos én értelmeztem valamit itt félre. Na jó feljutunk a kalitkához, Yui eltűnik, Főgenyánk megjelenik, elkezd űberkedni, letépi Asunáról a ruhát és a pillanat hevében a nézőt röhögésre készteti. Esküszöm ez egy karikatúrája volt a Berserk című animének. Ez egy vicc volt. Én végig nevettem a 24. részt. Aztán a valóság... A genyánk lesben áll Rambo késsel a kezében és amikor megjön a hős, megvágja a vállát. Utána Kirito lefegyverzi, és érthető módon megkíméli a főgenya életét. Milyen kedves... Bemegy a kórházba , vesztett vagy 2 deci vért, de ő bemegy A sunájához, nem kell az a sérülést lekezelni... Na itt volt egy pont nálam. Mondtam magamban, ha egy olyan fordulat jön, h Asuna holtan fekszik az ágyában, akkor rádobok az értékelésnél +2 pontot csak ezért! Hát happy end lett, mindenki kockul, lehet már nyomni tört serókon is a virtuális cuccot. Annyi tört serón, h kb mindenki csinálhat sajátot! Hát ezekután értékeljünk!
Történet : Silány!
Karakterek : Szinte mindenki felesleges Kiriton és Asunán kívül. Karakterek gyenge érvekkel "fejlődnek" a sorozat folyamán, egyesek annyira mellékkarakterek , hogy ugyanazok maradtak 2 év után is. Hugica, aki nem is hugica annyira zavaró volt számomra ezzel a nagyon melodramatikus picsogással amit lenyomott, hogy nem tudtam komolyan venni őt. Mindenesetre a sorozat legjobb jelenetét a kis kendozást ő produkálta.
Animáció : Szerintem átlagos volt, nem nyújtott olyan sokat, mint amennyit egy ilyen történet azt hiszem igényelt volna. Karakterdesignok szerintem egyszerűek, hiányoltam a főhős upgradeelését. Kicsit emóztam , h végig fekete köpenyben van. :'D
Zene : Ezzel elégedett voltam teljesen, nekem tetszettek az ost-k, illettek az adott helyzethez.
Seiyuu : Amikor sírni kellett sírtak, amikor nevetni, nevettek! Ők megtettek mindent, nem ők tehetnek róla , hogy egy ilyen béna anime lett a SAO-ból.
5 azaz öt pontocskát! Vaciláltam, h kevesebbet adjak-e rá az érdemtelen hype miatt, de én inkább maradtam objektív és megadtam az 5 pontot. Akinek tetszett az anime annak gratulálok, mert olyan élményben lehetett része, ami nekem sose adatik meg a SAO-val kapcsolatban!