Micsudi
|
 |
« Válasz #5940 Dátum: 12 szep 12, 21:11:34 » |
|
Én a kendoban gondolkozok, jó lenne megtanulni hogyankell karddal bánni  de valami olyan is kéne ami reális önvédelmi helyzetben kihúzza az embert a bajból.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn. 
|
|
|
Lilus
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #5941 Dátum: 12 szep 12, 22:31:07 » |
|
Én nem tudom, de szerintem ha tudnék valami önvédelmi sportot sem tudnám megvédeni magam  hétfő este is mikor a boráros téren szembe jött velünk egy koma és cigit kért tökre megijedtem hogy úristen mit akarhat ez O_O Főleg hogy kb 3x mondtuk el neki hogy nem dohányzunk 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
 |
« Válasz #5942 Dátum: 12 szep 12, 22:38:34 » |
|
A Kendo nekem is tetszik, igazán érdekes, hogy naphosszat és lassítva gyakorlod azokat a mozdulatokat, amelyeket a lehető legrövidebb ideig akarsz használni éles helyzetben. Az acél kardtól kissé félnék, mindegy milyen képzett lennék. Habár, állítólag minden mester fél tőle, hogy ember ellen kelljen használnia. Érdekes olvasmány a Hagakure.  Lew, holnap biztos nem, mert 8-tól 7-ig órám van, utána meg meló...  De pénteken simán, vagy valamikor a kövi héten. (Épp kellően bolond vagy, hogy ne legyen ilyen probléma.  )
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan  > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Lew
|
 |
« Válasz #5943 Dátum: 12 szep 13, 06:35:41 » |
|
Ha másnem tényleg sportnapon nézz be hozzánk  Főzünk finom babgulyást és iszogatunk =)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
 |
« Válasz #5944 Dátum: 12 szep 13, 07:59:35 » |
|
ma már túl vagyok az edzésen király volt am még bár a szó könnyen összekeverhető de mégeis telejesen más a jelentése (ez már nem csak harcművészet, inkább küzdősport) a kempo tetszik  de kétlem hogy beválalnám xD
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
gman
|
 |
« Válasz #5945 Dátum: 12 szep 13, 08:20:19 » |
|
Okama kenpo.  A női kecsesség és a férfi erő kombinálása. Létezik hasonló harcművészet a valóságban? Szerintem simán ki lehetne alakítani és még hatásos is lenne, csak senki sem művelné, mert túl égő. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
 |
« Válasz #5946 Dátum: 12 szep 13, 08:25:01 » |
|
Szerintem ezeknek a sportoknak a lényegét Gdat foglalta össze helyesen. Itt igazából nem az önvédelemről van szó, hanem a harcról, a versenyről, a győzelemről, az erőről. Önvédelemre ezek csak áttételesen alkalmasak. Alkalmasak rá, mert a gyakorlásuk közben megedződsz, erősebb, gyorsabb leszel, valamint jelentős önbizalomra teszel szert. Ezek mind nagyon fontosak az önvédelem szempontjából. Ugyanakkor maguk az elsajátított mozdulatok jóval kevesébe számítanak. Egyszerűen azért mert a támadódban nincs semmi sportszerűség. Ő nem versenyezni akar, hanem kirabolni, megölni, megerőszakolni stb. Egyszerűen mondva, mondjuk egy kocsmai verekedésben hiába tudsz karatézni, mert az ellenfeled nem karatézni fog veled, hanem fejbe vág széklábbal vagy söröskorsóval. Magyarán nem tartja be a játékszabályokat. noe, mindig jó oylan embert látni, aki tudja, hogy a küzdősport és a harcművészet nem ugyanaz.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 13, 08:25:58 írta Aes Sedai »
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
 |
« Válasz #5947 Dátum: 12 szep 13, 08:36:25 » |
|
Az első bekezdésről jutott eszembe (bár már nagyon nem aktuális hír): http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/04/10/19/Holtan_talaltak_Toth_Laszlo_szlovakiai_kick_box_bajnokot.aspx Aes lehet én vagyok a naiv, de szerintem nehéz összekeverni a 2-t
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
gman
|
 |
« Válasz #5948 Dátum: 12 szep 13, 08:44:28 » |
|
Lányoknak mondom: Ha el akarjátok kerülni, hogy megerőszakoljanak titekek, akkor legyetek ápolatlanok és büdösek, ez a legbiztosabb módszer.  A másik lehetőség, hogy találtok valakit, aki beleveri a fejetekbe, hogy sötétedés után egyedül csámborogni TILOS!!! Am lehet részegen karatézni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
 |
« Válasz #5949 Dátum: 12 szep 13, 08:46:21 » |
|
Arról az esetről én is hallottam.  Hát nem tudom, azért szokták keverni az emberek a kettőt. Elég sokan ráadásul, legalábbis akiket én ismerek. gman, az első tipped lol.  Amúgy nem biztos, hogy ez mindig segít. Egyébként a legjobb önvédelmi eszköz a lőfegyver, persze csak ha tudod használni. (A használat alatt nem a puszta elsütését értem persze.) Csak ugye, ez manapság nem igazán legális dolog.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
 |
« Válasz #5950 Dátum: 12 szep 13, 08:55:18 » |
|
Önvédelemhez egy magabiztos kisugárzás a legjobb. Ha látnak rajtad egy "ne kötekedj, mert összetörlek"-attitűdöt (testbeszédből, mozgásból, tekintetből, arckifejezésből), akkor elkerülnek a balhés alakok. Persze ehhez a legkönnyebb, ha valaki tényleg járatos valamilyen küzdősportban, de enélkül is meg lehet csinálni. Ezért is van az, hogy vannak, akiket folyton betalálnak, másoknak meg sosincs ilyen gondja.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
 |
« Válasz #5951 Dátum: 12 szep 13, 10:15:18 » |
|
mondjuk a bors spray se egy utolsó önvédelmi eszköz, ha valaki meg akarja magát védeni hasznosabb mint egy harcművészet gyakorlása, ugyanis a harcművészet a te tartásod fejlesztésére való leginkább... testmozgás... 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
 |
« Válasz #5952 Dátum: 12 szep 13, 10:55:39 » |
|
Spray és öngyújtó. Tökéletes önvédelem és még vicces is. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dreamfolow
Elit Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5953 Dátum: 12 szep 13, 15:08:18 » |
|
Az a legjobb módszer,ha van nálad valami fegyver ,ami azért mégsem halálos...Am most olvastam hogy a mosómedvék jönnek magyarországra xd
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
 Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
 |
« Válasz #5954 Dátum: 12 szep 13, 15:58:06 » |
|
A sprayt meg az öngyújtót ne is emlegesd. Egyszer elég volt arra hazaérni, hogy az egész lépcsőház dezodor szagú. Először azt hittem, hogy csak kint tett a szentem egy diadalkört, de amikor megint elővette a sprayt és vígan játszott a tűzzel, szó szerint, leesett, hogy tévedtem. Mondom, ügyi vagy drága... :'D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|