Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #5640 Dátum: 12 aug 30, 19:43:40 » |
|
Tényleg nem akarok támadónak hangzani,de akkor szerinted mit kéne csinálni a felzárkóztatás helyett?
|
|
|
Naplózva
|
Sensei:Miroku
Lányom:boci555
Csapattárs:Riel---chan és pintermate
Tanítvány:ATON14
Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)
NHFK tag
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
 Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
 |
« Válasz #5641 Dátum: 12 aug 30, 19:47:52 » |
|
A nemzet egy kitalált fogalom. Azért létezik, mert hiszünk benne. Meg tud lenni a haszna gazdaságilag, érzelmileg stb. De azért túl komolyan nem érdemes venni. Ha mostantól megszűnne a magyar nemzet valamiért, nem sokat búsulnék, mert élni azt kell tovább. A lényeg, hogy a fejlődés irányába menjünk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
 |
« Válasz #5642 Dátum: 12 aug 30, 19:52:56 » |
|
Jee, megvan a forgalmim! Végre készülhetek a főiskolára normálisan..  Grat!  Ha az egész Föld népe egy nemzet lenne, akkor senki sem gondolkodna el azon, hogy segítsünk az afrikaiaknak. Afrika felzárkóztatása pl. sokkal hatékonyabban menne, mivel az csak egy régiója lenne az emberi birodalomnak, nem pedig egy önálló tartomány.
Ez nem így működik. Az emberiség azért nem lehet egységes, mert nem egységes. Tudom, hogy ez elsőre nagyon hülye érvelésnek hangzik. De meg tudom magyarázni: az embernek, mint társas lénynek szüksége van arra, hogy közösséghez tartozzon. Ez elsősorban a család, és a baráti kör természetesen. Azonban ennél magasabb szintű közösségekre is szükség van, ha nem lenne, nem is jöttek volna létre. A korai államok létrejöttének racionális oka általában a természettel szembeni harcban keresendő. (Öntözéses földműveléshez szükség volt a szervezettségre) Aztán, miközben ez a természettel szembeni harc fennmaradt, újabb és újabb faktorok jelentek meg, melyek az embereket különböző közösségekbe szervezték. (Pl. a nyelv tipikusan ilyen) Ennek a csúcsa lett a mai értelemben vett nemzetfogalom, ami, mint korábban említettem, számtalan aspektusból áll. Ez egy szerves fejlődési folyamat része volt, és mint minden ami emberi, az emberi természetből fakadt, ezt kiegészítve a racionális szükségletekkel, és az érzelmi kötődésekkel. Ezt pedig lerombolni nem lehet teljesen, bár ma erősen dolgoznak rajta. Azonban így is nehéz legyőzni ezt, és nem is látom értelmét, hogy legyőzzük. Afrika felzárkóztatása? Ez szinte lehetetlen lenne, pont a kulturális különbségek miatt. Továbbá, az ilyen felzárkóztatások általában elég sok vérrel szoktak járni, főleg a felzárkóztatandó nép körében. (Vö.: Irak, Afganisztán) Szóval talán nem is kéne erőltetni. Afrikát felzárkóztatni csakis egy új gyarmati rendszer létrehozásával lehetne, de ez meg nem biztos, hogy bárkinek is megérné, és etikailag is erősen megkérdőjelezhető. Tényleg nem akarok támadónak hangzani,de akkor szerinted mit kéne csinálni a felzárkóztatás helyett?
Nem nekem szólt a kérdés, de válaszolhatok: hagyni őket békében. Tök szép, hogy így szereted az országot meg ilyen fontosnak tartod az ilyen nemzeti értékeket, de szerintem az már kevésbé, hogy rá akarod erőltetni ezt másokra is. Nem vagyunk egyformák. Nem erőltetek rá senkire semmit. Nincs nálam puska. Ráerőltetni csak azzal lehet valakire valamit. Amit mondok, önmagában senkire se kötelező. Vagy elfogadja a véleményemet, vagy nem.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 30, 19:55:26 írta Aes Sedai »
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
 |
« Válasz #5643 Dátum: 12 aug 30, 20:04:28 » |
|
Tényleg nem akarok támadónak hangzani,de akkor szerinted mit kéne csinálni a felzárkóztatás helyett?
Esetleg békén hagyni őket? A nyugati társadalmak eltorzult szokása azt hinni, hogy mindenki, aki nem úgy él, mint mi, az csak szenvedhet. Nincs internet, csatornázás, TV? Hát vigyünk! Lehetőleg úgy, hogy időközben szétzüllesztjük az ott fennálló társadalmi rendszert, tönkretegyük a kultúrájukat, abba a kétségbeejtő helyzetbe sodorva őket, hogy elveszítik saját társadalmi felépítésüket, de még nem képesek alkalmazkodni a miénkhez. Lásd: Afrika. Észre kéne venni, hogy más-más kultúrák és civilizációk vannak a földön, más és más fejlettségi szinten. A forradalomszerű fejlődés pedig csak egy mese, ugyanis nemzedékek kellenek az alkalmazkodáshoz és az újjáépítéshez. Szerves fejlődésre van szükség, amely csak úgy lehetséges, ha hagyunk mindent a,aga idejében megtörténni. Ezzel a "felzárkóztatással" viszont csak beleavatkozunk a népek természetes fejlődési folyamatába. Egyébként sem lehetne ilyen szintre felzárkóztatni őket, mivel azt nem bírna el a föld. De ha az emberiség pusztulását kívánod, csakhogy Kongóban mindenkinek legyen internete, akkor gratulálok. Aes, megelőzött. Mindegy, mostanában ő tud fogalmazni, én meg nem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
 |
« Válasz #5644 Dátum: 12 aug 30, 20:14:31 » |
|
Van az úgy.  Egyébként nemrég Libériáról olvasgattam kicsit. Ugye ezt az afrikai országot olyan feketék hozták létre, akik Amerikában rabszolgák voltak, és onnan tértek haza. Hát nehéz elhinni nemrég szabadult rabszolgákról, de pontosan ezt csinálták: A nyugati társadalmak eltorzult szokása azt hinni, hogy mindenki, aki nem úgy él, mint mi, az csak szenvedhet. Nincs internet, csatornázás, TV? Hát vigyünk! Lehetőleg úgy, hogy időközben szétzüllesztjük az ott fennálló társadalmi rendszert, tönkretegyük a kultúrájukat, abba a kétségbeejtő helyzetbe sodorva őket, hogy elveszítik saját társadalmi felépítésüket, de még nem képesek alkalmazkodni a miénkhez. Lásd: Afrika.
Igaz TV akkoriban még nem volt, de helyette vittek nekik szabadságot meg demokráciát. Ott ők voltak az "amerikaiak", és a terület eredeti lakosai (szintén négerek) pedig a "bennszülöttek", és ezek a derék USAból szakasztott négerek mindent meg is tettek, hogy "civilizálják" őket. Ez máig ellentétekhez vezet, az Amerikából elszármazottak örökösei máig fensőbbségesen viselkednek a helyiekkel. Két véres polgárháborút is megéltek már. Szóval ennyire jött be ez a dolog. Ennyire fertőző ez a hülyeség. Felzárkóztatni csak valamilyen nagyon Apartheid-rendszerben lehetne, ahol az afrikaiak közfelkiáltással elfogadják a "nagy fehér főnök" irányítását, aki majd rendet tesz, meg közben jól kibányász mindent. Ezt persze sose fogadnák el, főleg nem mind, és meg is értem miért nem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #5645 Dátum: 12 aug 30, 21:18:06 » |
|
Egyébként sem lehetne ilyen szintre felzárkóztatni őket, mivel azt nem bírna el a föld. De ha az emberiség pusztulását kívánod, csakhogy Kongóban mindenkinek legyen internete, akkor gratulálok.
Mint ahogy említetted az előbb valakinek,nagy ívről teszek rá mi megy Kongóban,csak érdekelt hogy mit gondoltok erről :DDD
|
|
|
Naplózva
|
Sensei:Miroku
Lányom:boci555
Csapattárs:Riel---chan és pintermate
Tanítvány:ATON14
Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)
NHFK tag
|
|
|
Ayumichan
|
 |
« Válasz #5646 Dátum: 12 aug 30, 21:55:40 » |
|
A Földet amúgy se lehetne egyesíteni (túl nagy egység lenne az 1 egész), valami minél nagyobb annál nehezebb irányítani. Gondoljunk csak bele, ha lenne 1 nagy Földi (az egész bolygón) ország, még ha kisebb tartományokra is osztanák, kellene lennie 1 hatalomnak (1 ember v csoport) ami az egészet közigazgatja, a hatalom "1 kézbe" összpontosulna, ráadásul ez a "legfelsőbb hatalom" eléggé sok mindent tartana kézbe. (nem lenne könnyű) "Ha valami túl nagyra növi ki magát az a "súlyánál fogva" roppan össze." 
|
|
|
Naplózva
|
Normális vagyok, a hangok is ezt mondják. 
|
|
|
drszabi
Elit Jounin
Nem elérhető
 Rejtett Eső Falu
Kriminál pszichológus Vallás: mugen
|
 |
« Válasz #5647 Dátum: 12 aug 31, 01:21:44 » |
|
De ha feltesszük, hogy Chuck Norris tartaná kezében a földet, akkor már mindjárt más.
|
|
|
Naplózva
|
Feleségem: hanii ; Gyermekeim: Lina Lisana, AyaseAkami, Neirda; Anyósom: Ritli-hime; Apósom: Hiei-sama; Sógornőm: Minagi-san; Mesterem: heo; Tanítványom: Tsunadehime; Petem: D3VON; Ritli-hime csigusza _@/°°
|
|
|
Ayumichan
|
 |
« Válasz #5648 Dátum: 12 aug 31, 01:24:22 » |
|
Chuck Norris? Mit neki Föld, az egész Tejútrendszert kézben tudná tartani. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
 Rejtett Csillag Falu
|
 |
« Válasz #5649 Dátum: 12 aug 31, 01:40:04 » |
|
Nem a közigazgatás jelentené a legnagyobb problémát, hanem az emberek mentalitása, pszichés jelleme, kb amit Saphi is ecsetelt. De ez a téma most mind semmi ahhoz, hogy én mindjárt fogom magam, és hajnali háromkor elkezdek sütit sütni. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayumichan
|
 |
« Válasz #5650 Dátum: 12 aug 31, 01:49:54 » |
|
Csak nyugodtan. Csináltam már rántott sajtot éjfélkor. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
samat
Vendég
|
 |
« Válasz #5651 Dátum: 12 aug 31, 04:09:19 » |
|
Régen volt olyan hogy húst kellett csinálni és kénytelen volt gyorsba este 11kor a szomszéd örömére ki kloffolni mert másnap reggelre sütve készen kellett lennie az útra De amúgy még Rómát se tudták rendesen sokáig uralni anélkül hogy káosz lenne és a földet meg nem lehet diktatúrikusan sem uralni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
 |
« Válasz #5652 Dátum: 12 aug 31, 06:34:01 » |
|
Félre lettem értve. Nem arról beszéltem, ami van, vagy lesz, hanem arról, ami lehetne. Megvalósíthatatlan utópiagondolatom a következő: Kifejlődtünk valahol Kelet-Afrikában, onnan pedig elvándorolva benépesítettük a földet. A környezetünkhöz alkalmazkodva, sokféle kúltúrát hoztunk létre. Mások lettünk? Kicsit sem. Mindenhol játszunk, zenélünk, dolgozonk, gyászolunk, hiszünk, mindezt különböző módon, de ugyanazon célból tesszük, tehát más-más úton jutottunk el ugyanoda, csak valamiért a különbségeket hamarabb észrevesszük egymáson, mint a hasonlóságokat. Mára a kommunikáció olyan szintre fejlődött, hogy két ember között nem kellene, hogy létezzen távolság a Földön és a Föld körül. Szükségtelen volna izolálódnunk, hisz újra egy sátor alá került az egész emberiség. Nem lenne szép odaülni a tábortűz köré, megosztani egymással a tudásunkat, összeolvasztani a kúltúránkat és létrehozni egy végső civilizációt? Csakhogy az ember kitudja miért, ragaszkodik a maga kis hagyományaihoz és semmi pénzért nem ülne oda ahoz a tábortűzhöz, nehogy valakit meg kelljen kínálni a saját uzsonnájával, amit ostoba módon jobbnak vél a többinél.
Ilyen megfontolásból mondom azt, hogy nem magyar vagyok, hanem ember és nem Magyarország a hazám, hanem a Föld.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
 |
« Válasz #5653 Dátum: 12 aug 31, 08:20:15 » |
|
Kifejlődtünk valahol Kelet-Afrikában, onnan pedig elvándorolva benépesítettük a földet. A környezetünkhöz alkalmazkodva, sokféle kúltúrát hoztunk létre. Mások lettünk? Kicsit sem. Mindenhol játszunk, zenélünk, dolgozonk, gyászolunk, hiszünk, mindezt különböző módon, de ugyanazon célból tesszük, tehát más-más úton jutottunk el ugyanoda, csak valamiért a különbségeket hamarabb észrevesszük egymáson, mint a hasonlóságokat.
Mások lettünk? Nagyon is. Egyesek feltalálták a földművelést, az állattartást, városokat építtek, birodalmakat alapítottak, hódítottak, eljutottak a Holdra, gyógyíthatatlannak hitt betegségeket gyógyítanak, stb. Míg másoknak éppenséggel a kereket se sikerült maguktól feltalálni, de talán a melegvizet sem. Szóval egyáltalán nem jutottunk el "ugyanoda". (pl. a Holdra). Be kell látni, nagyon is mások vagyunk. A különbségeket pedig azért vesszük hamarabb észre, mert egy kissé (nagyon) feltűnőek. Nem lenne szép odaülni a tábortűz köré, megosztani egymással a tudásunkat, összeolvasztani a kúltúránkat és létrehozni egy végső civilizációt? Nem, egyáltalán nem lenne szép. Hiszen így elveszne minden, amit eddig a népek külön-külön elértek. Hiába mondaná azt bárki, hogy nem, mert mindaz része lenne a nagy egésznek, hát nem, mert a fejlett civilizációk népessége jóval alacsonyabb, így az oldódna bele a nagy tömegbe. Továbbá, hogy a tábortűznél üldögélős példádat vegyem elő, ez már csak azért sem működhetne, mert a nagy üldögélés közben sok olyan lenne, aki egyből legéppuskázna, csak mert nem az ő törzséhez tartozol. Mielőtt valaki ziccert érezne, csak szólok, hogy nem a "gonosz nácifasisztákra" gondolok, sokkal inkább az elmaradott afrikai és (egyes) ázsiai térségre, ahol az emberek többségének még mindig a saját törzse az egész emberiség, és a szomszéd falu határa a világ vége. Ők akarnák az ilyesmit a legkevésbé, nekik ugyanis az ilyen gondolat annyira idegen, mint amennyire nekünk mondjuk egy földönkívüli invázió lenne. Ilyen megfontolásból mondom azt, hogy nem magyar vagyok, hanem ember és nem Magyarország a hazám, hanem a Föld. Ezt a kozmopolita szöveget meg lehet mondogatni végtelen ciklusban, de attól se lesz igaz. Lehet te így gondolod, csak utazz el bárhová a világban, minél több helyre, és a nagyon is idegenként fognak kezelni. Nem a hazádban leszel, hiába vagy a Földön, és ezt érezni is fogod, jobb esetben barátságosan fogadnak, mint turistát, rosszabb esetben koszos bevándorlónak látnak majd. Lehet te úgy gondolod, hogy neked az egész Föld a hazád, csak ezzel nem sokan vagytok. És ugye tudod nagyon jól, hogy ha az autópályán vezetve azt látod, hogy minden egyes autó szembe jön a sávodban, akkor azért érdemes elgondolkodni, hogy ki a bolond? Az a sokezer autós, aki szembe jön, vagy te magad, aki egyedül hajtasz a rossz sávban?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
 |
« Válasz #5654 Dátum: 12 aug 31, 08:39:19 » |
|
Mint mondtam valóban megvalósíthatatlan a dolog, ezt én is tudom. Akkor jönne létre ez a civilizáció, ha mindenki megvilágosodna és rájönne, hogy tudnánk együttműködni, ha nagyon akarnánk. Ezért mondtam, hogy utópia. Azt meg nem értem, hogy miért baj, ha egy kultúra feledésbe merül, vagy megváltozik? Ez nekem nem tűnik a fajunk létét fenyegető katasztrófának, sőt, az egyéni boldogságot sem korlátozná különöseben. Semmi sem örök, az szétjárt cipőt eldobjuk és újat veszünk, a régi, mára értelmét vesztett hagyományokkal ezt miért nem lehet megtenni? Olyat meg úgysem tudsz mondani, amitől büszke leszek a magyarságomra, vagy egyáltalán belegondoljak, mert nincs rá szükségem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|