|
Bastian
|
|
« Válasz #316 Dátum: 13 jan 28, 23:10:33 » |
|
Én voltam mindkét lelettel. A Sturdys teknős nem volt rossz, de engem a lassú pokémonok elvből idegesítenek. A lassúságát jól ellensúlyozza a Sturdy. A másik lehetséges képessége a Solid Rock se rossz. 25%-kal kevesebb sebzést kap az ellene kétszeresen vagy négyszeresen sebző típusoktól. A négyszeresből háromszoros, a kétszeresből másfélszeres sebzés lesz csak. A Sturdy így is ajánlottabb. A Sturdy, amúgy az ötödik generáció előtt, csak az 1 ütéses K.O mozdulatokat védte ki(Horn Drill, Fissure, Guillotine, Sheer Cold), vagyis lényegében haszontalan volt. A mostani Sturynél mindenképpen 1 életed marad bármilyen támadás is fektetné ki a szörnyedet, amikor 100% életen van. Nagyon hasznos. A madárka tud ütni rendesen az tény, és a sebessége is alkalmas hozzá. Ha semmilyen tárgyat nem hord és Akrobatikázik egyet, akkor rögtön nyom egy 130-s sebzést +50% típus bónusz= hatalmas pusztítás. A képességét valószínű a hatalmas ereje miatt kapta. A Teknőst részesítem előnyben így is, mert a madárkának elég egy támadást bekapnia, és eléggé valószínű, hogy 50% alá kerül az életével, ami beindítja a képességét. A Fly, amúgy tényleg vicces tud lenni. Egy Pidove is tudja alkalmazni emberszállításra . Emlékszem Goldban a Zubat családból csak Crobat tudta használni, bezzeg egy Pidgeynek ez adott volt.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 28, 23:18:53 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
Yamael
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #317 Dátum: 13 jan 28, 23:21:20 » |
|
Mesélhetnél a charizard shiny cheatről, mivel ha neki állok újra fire rednek akkor megadom a módját. Nem vonz az hogy 4000-8000x újra betöltsem a mentést hogy épp pickelek Nekem nem lételemem a gyorsaság alapjáraton, elvégre ha solo pokemont húzok az ha lassú is de ráver az ellenfélre 30 szintet és így biztosan gyorsabb. De ha választanom kéne melyik stat a legfontosabb a 6ból, akkor a két attack nyerne. (amelyikben jobb a használó egyértelműen) A sturdyról már kifejtettem, hogy egyszer ezzel tudtam legyőzni gethist ha ráérsz lapozz vissza Amúgy haszontalannak tartom, "Mert az üt először, aki igazán nagyot üt, és először!"
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 28, 23:23:29 írta Yamael »
|
Naplózva
|
Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája. A reményhal meg utoljára
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #318 Dátum: 13 jan 28, 23:27:24 » |
|
A Charizard Shiny cheatem Diamondban volt. A gépemen pedig csak Platinum van. Egyébként egy Level 99-s Charizardot dobott be Pokémon Vírussal, azaz Pokérussal. Ez valami olyan "vírus", amit nem tudsz meggyógyítani, viszont megduplázza minden szintlépés után kapott statodat. Ha jól emlékszem ennek a Charizardnak minden statja legalább 300 felett volt.
|
|
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
laci1005
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #319 Dátum: 13 jan 29, 18:43:54 » |
|
Végül Archeops lett a választásom. Jól értem, hogy sokkal nagyobb lesz a sebzése a Acrobatics-nak ha nincs nála item? Lucky Egg is beletartozik? Nekem már csak egy Haxorus kell. Így nézne ki a végső csapat: Archeops, Samurott, Sawk, Krookodile, Zebstrika, Haxorus
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #320 Dátum: 13 jan 29, 18:46:48 » |
|
Jól érted. A Lucky Egg is beletartozik az itemek közé. Semmit nem hordhat Archeops ahhoz, hogy megduplázódjon az Acrobatics. A csapatod, amúgy király.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 29, 18:47:50 írta Bastian »
|
Naplózva
|
|
|
|
laci1005
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #321 Dátum: 13 jan 29, 18:52:36 » |
|
Össze-vissza módolt GBA játékok után állítottam össze Gondoltam, ha ott bevált itt is befog Ahhoz képest, akkor elég szépen sebez a kicsike... Ha leveszem róla a tojást még jobb lesz... Ez tetszik Ice Beam-et merre lehet találni? Vagy csak venni lehet és elsiklottam volna fölötte? Szerk.: ez a Boldore a Sturdy-val milyen szemét tud lenni... Majdnem kinyírta a Samurott-omat, mert rám critelt...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 29, 19:03:04 írta laci1005 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #322 Dátum: 13 jan 29, 19:21:17 » |
|
Ice Beamet a Giant Chasmnál szerezhetsz, ahol elvileg Kyurem(level 75) is megtalálható. Az a baj, hogy mintha az rémlene, hogy csak a Pokémon Liga legyőzése után juthatsz el oda. A Repülős teremvezető városában van egy csávó egy házban, aki egy Boldorért adna egy Emolgát. Black 2 White 2-ben már fordítva történik a dolog, így egy Emolgáért lehet Gigalithod, ugyanis az Boldorból cseréléssel fejlődik. A Sturdys pokémonok többsége szemét :smirksweat A Sawkod Sturdys?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
laci1005
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #323 Dátum: 13 jan 29, 19:28:15 » |
|
Pedig a Liga előtt jól jönne... Talán valahol tudok majd venni. Sajnos nem Sturdy-s... Amikor fogtam nem igazán tudtam, hogy van ilyen képessége is... Eddig még amúgy sem csapták le 1 ütésből.
Van egy Expert Belt-em. Ez mit is csinál pontosan?
Szerk.: vettem Blizzard-ot. Jó lesz az Beam helyett
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 29, 19:40:15 írta laci1005 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #324 Dátum: 13 jan 29, 19:42:53 » |
|
Expert Belt: 20%-al megnöveli a szuper effektív támadások erejét. Pl: Ha Harci támadással megcsapsz egy Jég, Sötét, Szikla, Normál, Acél típusú szörnyet, akkor jár a 20%-os növelés. Ha Víz támadással megcsapsz egy Tűz, Föld, Szikla típust akkor is. Ice Beamet sajnos nem lehet venni. Ha jól emlékszem a hetedik teremvezető városában a Blizzardot meglehet venni 70000-t.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 29, 19:49:03 írta Bastian »
|
Naplózva
|
|
|
|
laci1005
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #325 Dátum: 13 jan 29, 20:35:28 » |
|
Végig mentem Sawk-al a jég edzőtermen. Abba a Draginspiral toronyba is voltam, aztán meguntam... Majd holnap folytatom. Addig is Axew-et merre lehet fogni? Most nincs sok kedvem utána nézni... Vennem kéne egy DS-t és nem lennék helyhez kötve
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #326 Dátum: 13 jan 29, 20:50:49 » |
|
Axew: A barlang, ahol a Föld teremvezető leszedte a pókhálót, azelőtt fordulj vissza. Nem sokkal előtte van egy ház a folyó mellett. A folyón kell jobbra menned, majd lefelé, amíg nem látsz egy barlangot jobbra. Ha bemész a barlangba, akkor ott lehet Axewt szerezni. A barlangban megtalálható továbbá a legendás Muskétás Pokémon, Cobalion.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 29, 20:54:23 írta Bastian »
|
Naplózva
|
|
|
|
laci1005
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #327 Dátum: 13 jan 30, 17:25:29 » |
|
Köszönöm az eddigi segítséget Ha jól tudom Axew-nek két ab-ja van. Melyiket érdemes elkapni? Sawk-ot érdemes lecserélni Cobalion-ra? Van még valami hasonló elfogható legendás a Liga előtt?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 30, 17:50:13 írta laci1005 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Yamael
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #328 Dátum: 13 jan 30, 18:50:50 » |
|
A mold breaker indokolatlanul eltöröl kb 30 képességet, többek között a sturdyt is. (vagyis hasznos nagyon) A rivalry meg növeli az alap sebzést egy skillnél 25%al ha azonos a nemük. Mondjuk a legtöbb pokemon hímnemű, meggondolandó egy ilyen axew, de a mold breaker kb nulláz 5 hasznosat a 25 béna mellé itt a listája: http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Mold_Breaker_(Ability)
|
|
|
Naplózva
|
Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája. A reményhal meg utoljára
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #329 Dátum: 13 jan 30, 19:20:31 » |
|
A Mold Breaker egyértelműen a jobb képesség. Ahogy Yamael kifejtette, megszünteti legalább 30 képesség hatását. Pl: A Sturdy hatása érvénytelenítődik, a Levitates szörnyeket lehet Föld típussal támadni stb... A Rivalry függ a nemtől, amire nem lehet építeni nagyon. Cobalion lévén legendás, mindenképpen Sawk felett áll ha a statokat nézzük, azonban az Acél/Harci típus miatt a Harci, Föld és Tűz típustól is dupla sebzést kap. Ez az Earthquakek miatt lehet igazán fájó. A Védelme a legnagyobb. Cobalion mellett ott van vég Virizion és Terrakion. Virizion Fű/Harci típusú főleg speciális védelmi pokémon, Giga Drainnel. Terrakion Szikla/Harci típusú, így mindent legalább semleges sebzéssel tud ütni. Abszolút támadó pokémon, hatalmas erővel. A Trió speciális támadása a Sacred Sword úgy sebez, hogy a védelem és elkerülés statok növelése nem hat ki rá. Rajtad áll melyik muskétást választod. Cobaliont mindenképpen meg kell szerezned ahhoz, hogy a többi elérhetővé valljon. Legutolsó sorban van még Tornadus, az egyetlen sima Flying típusú. Ő rá kell a Master Ballt tartogatni, mert változtatja a helyét. Ahol feltűnik, ott vihar van. Mindegyiket a Liga előtt meglehet szerezni. Terrakiont a Victory Roadon mondjuk. Én soha nem használtam legendást a Ligában, szóval nélkülük is meglehet csinálni. Ezek közül mindegyik hasznos, szóval rajtad áll melyiket választod. Ha érdekelne valamelyik részletesebben, akkor írj.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 30, 19:21:56 írta Bastian »
|
Naplózva
|
|
|
|
|