Deadpool, no spoilers
Na, ma néztem és nagyon élveztem.
Tudtam, hogy kb. mire számítsak, mert én is olvastam a képregényeiből, és nem csalódtam semmiképpen sem, legalábbis nem első körben. A humor csilalgos ötös, én mindig is imádtam a Marvel öniróniáját, de erre a filmre még a PG-13 láncait is sikerült lerázni ugyebár, nem is beszélve hogy a karakter jellegéből adódóan fel kellett még pluszba tuningolni. Konkrétan már az elején lévő krediteknél szakadtam, amiket nem lövök le, de mindenképpen olvassátok el majd őket.
Apropó, angolul néztem persze, felirat nélkül, nem tudom magyarul kiírják-e majd őket, ha valaki úgy nézi, de amúgy se nézzétek magyarul. A plot nem túl agysebész, de itt nem is az volt a lényeg nyilván, tele volt utalásokkal az MCU-ra, X-menékre meg meg persze ott törték a negyedik falat, ahol csak lehetett, szóval hozta a Deadpool comic-ok nagy részének a hangulatát.
Azonban, ugye az elején írtam, hogy 'nem volt csalódás elő körben(=filmben)', szóval ugye Deadpoolról beszélünk, aki persze, vicces, de közben az egyik legnyomorúságosabb karakter is egyben igazából, amit 1-2 jelenet nagyon erősen bemutat a képregényben. Itt ez nem kapott hangsúlyt, legalábbis hangulatilag nem. Persze, voltak benne ép ésszel elgondolva nagyon brutális dolgok, sajnáltad is, de ezek természetesen majdnem mind el lettek viccelve jó kis fekete humorral így az első filmben. Ennek viszont én kifejezetten örültem, hogy őszinte legyek, mert ha tényleg lesz még egy második film Cable-el ahogy a post-credit mondja, hupsz, spoilers, akkor erre lesz lehetőség bőven, meg eleve nem is ez a lényeg. Szóval, aki valami tragikomédiát vár, ahol nem tudod sírj-e vagy nevess, akkor annak így szólok előlegbe, hogy röhögni fog, efelől nincs kérdés.
Hozzáteszem, szerencsére, mert eleve a Deadpool féle tragikum azért olyan erős amilyen, mert amúgy 99%-ban beleszarik mindenbe, szóval nekem nem is tetszett volna, ha ezzel kezdték volna. Úgy is lesz elég sírás-rívás idén a Civil War-on.
Ott is úgy indult az ember, hogy eleve meg se nézte a First Avangert, mert hát az a Captain America de egy béna szarság lehet csak, aztán ez be is bizonyosodott az Avengersbe, ahol ugye háttérsztori meg
ilyen jelenetek kivágása miatt az ember nem értette, hogy mi a fasz baja van ennek a szerencsétlennek, akinek még a ruhája is kurva béna. Aztán jött a Winter Soldier, ami után leesett a népnek, hogy jé, Steve Rogers mégis menő, és egy lendülettel vissza is nézett mindent vele, csak azért, hogy aztán megvilágosodva azért imádkozzon várván a Civil War-t, hogy azért túlzottan mégse kövessék a képregényt, na. Ezt a féle építkezést én nagyon bírom a Marvel-ben, mert intelligens, szóval a Deadpoolra is ez várhat majd szerintem. Azzal a különbséggel, hogy itt az első film is azonnal volt nagyon fasza, nem csak utólag
tl;dr: Nézzétek meg, kurva vicces, imádni fogjátok.