Nemrég megnéztem moziba a
Holtodiglan(Gone Girl) című filmet
Már korábban olvastam a sztorit amit több szempontból is zseniálisnak tartok, és meg kell mondjam, a megfilmesítés is gyakorlatilag hibátlanra sikeredett.
A sztori első hallásra kő egyszerű, feleség eltűnik, szemmel láthatólag megrendezett a crime scene, és a legtöbb jel az igen-igen balfasz(vagy gyanús?) férjre mutat. Több idősík is van megismerkedésükről, nyomozásról meg a házasságuk különböző pontjairól, utóbbi főleg a nő naplóján keresztül, és szép lassan kiderül, hogy nem is feltétlen a nyomozásról szól, hanem a kapcsolatukon belüli drámáról.
A felénél olyan csavar van, hogy ember álla onnantól kezdve rendszeresen leesik nézés közbe
Elég hosszú a film, de mikor néztem nem az volt mint a Hobbit 5000-nél, hogy órámat nézegettem mikor van már vége, hanem szó szerint elröppent az egész. Ajánlom melegen mindenkinek, megért minden fillért, meg szerintem elolvasni is mindenképpen érdekes annak akinek bejött a sztori.
A cím fordításáért meg külön puszi, nem hinném hogy van másik nyelv ahol ennyire jól el lett volna találva a hangulat a címmel. A Breaking Bad = Totál szívás után itt se lepődtem volna meg egy Gone Girl = Mint a Kámfor színvonalú fordításon.
Persze amúgy angolul néztem, felirat nélkül.
Itt van Szirmai Kritikája ha érdekel valakit pluszba, de a Spoiler Alertet tényleg tekerje át, ha nem akarja lelőni magának egész filmet:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meg ami most majd nagyon izgi lesz, az az
Interstellar, főszereplő Matthew McConaughey, rendező Christopher Nolan, és a zeneszerző meg Hans fucking Zimmer *-* Itt is az egyik előzetese, meg egy másiknak a zenéje, ami mondjuk pont Thomas Bergersen, de sebaj, ő jobb is mint Hans.