Aki még nem nézte a DW-t, annak mondom, hogy Matt regenerálódását újra kell lehetőleg nézni hozzá!
Mi nővéremmel amíg lejött a rész torrentről, megnéztük nosztalgiából Tennanat meg Matt első részét is, ugye arra számítva hogy majd most is meglesz benne az az awesome frissesség meg lendület mint azoknál. Hát, elég nagyot koppantunk.
Ugye én nagyon-nagyon szeretem Peter Capaldit mint színészt, szóval legalább az ő szereplésének a ténye fel kellett volna lelkesítsen, de sajnos itt még ez se segített...
Egyszerűen nem volt eleget képernyőn, konkrétan alig láttunk belőle valamit, pedig az első résznek ugye pont arról kéne szólnia, hogy ki ő meg hogy viszonyul a helyzethez meg a világhoz, lásd 'big threthening button/so basically run'-típusú dolgok, de nem volt semmi ilyesmi. De cserébe akkor legalább még maga a sztori sem volt pörgős meg akciódús, a rész is lassú meg helyenként kifejezetten unalmas lett. A másik két ilyenben meg pont ő volt a középpontban, arról szólt hogy ki ő, és még az akció is pörgött ezerrel, főleg Mattnél ugye, egyszerűen megvolt bennük az a lendület ami a sorozatot jellemzi/jellemezte valaha. Maga a sztori is 7. évados színvonalon volt, ilyen Tim Burton-szerű stílusban egy kicsit, egyszerűen nem érződött az a váltás ami kellett volna a Doctorcsere után.
Na de hogy ne csak rosszat mondjak, persze volt benne pá jó jelenet, lásd az ajtó vs. ablak, meg mondjuk a végén a telefonbeszélgetés... ja, de várj, ott is csak Matt miatt... tudjátok mit, nem mondtam semmit!Meg mondjuk az is jó ötlet volt, hogy az öreg kinézetéről is beszéltek, mert ugye az ál-fanok morgolódtak miatta, bár mondjuk ez is hülyén lett tálalva szerintem. Ja meg arról is, hogy majd meg lesz magyarázva, miért volt már Capaldi a sorozatban Pompeii-ben.
Szóval összességében eddig nagyon nem nyert meg a dolog, eddig úgy terveztem nézni hogy beérem és egybe ledarálom, de ezt csak hetente vagyok hajlandó, nem egyben. Persze hátha a többi rész jobb lesz, de ahol az első ilyen fáradtra sikerült arra nem sok remény van szerintem
Moffat inkáb Sherlockozna, Russel T-nek kéne visszaadni a sorozatot...