The Walking Dead S4E5Szerintem is nagyon jól sikerült epizódot kaptunk a héten. Ez most az apák része volt. Hershel végre igazi orvosként volt jelen, aki mindenkin segít. Még ő is fejlődött jellemben ezalatt a rész alatt. A rész végén, mikor Michonne kérdi, hogy vele megy erre ő: Hell Yeah!
Elég menő lett a végére. Mikor a kezébe vette a sörétest tudtam, hogy már nem lesz baja, hisz neki van infinite ammo perk-je, amit jól demonstrált a második évad utolsó részében. Szerencséjére most nem voltak olyan sokat a járókelők.^^ Eddig is kedveltem az öreget de most már megmutatta, hogy bad ass is tud lenni, ha akar.
Rick végre elismeri, hogy a fia felnőtt és már bármilyen területen lehet rá számítani. Szép apa-fia pillanat volt, mikor együtt verték vissza a hordát, meg persze az összes jelenetük jó volt.
Nagyon bölcs döntés volt, hogy beküldte Magie-t a betegeknek fenntartott részbe. Egyrészt, már így is nagyon beakart oda menni, hogy segíthessen az apjának és ápolja Glennt, más részt ő elég erős erősítés volt Hershelnek. Először én is arra gondoltam, hogy Maggie is sáros a gyilkosságokban, de ő szerintem nem olyan, aki csak úgy öldösné a betegeket, főleg nem egy orvos apa mellet. Magie és Carol között az a különbség, hogy Carol az eredeti csapatban is ott volt már, míg Maggie csupán a második évadban lett az. Hű, belegondolva alig maradtak már az eredeti bandából: Rick, Carl, Daryll, Glenn. Azért Glennek most nem kellet sok, hogy lekerüljön erről a listáról. Helyes döntést hozott, hogy Hershelt küldte maga helyet a szokásos találkájára.
Lizzy(?) ügyesen elcsalta Glenntől a járkálót. Szépen kezelte a helyzetet. Először megijedtem, hogy beszorul a fal és a zombi közé, de Hershel ott van mindenhol és segít mindenkinek.
Az évad elején azt hittem, hogy kevés szerepet fog kapni de ezek szerint van a karakterében potenciál.
Tyreese egyrészt megnyugodhat, hogy a húga életben maradt, viszont ideges lehet, hogy Carol szabadlábon van. xD Szép kis vihar lesz a lelkében a következő részben, már ha nem csak a Kormányzó lesz a fénypontban.
A rész végére befutott a felmentő sereg, mikor már minden veszélyt elhárítottak. Mivel Glenn már jobban van, így sikeresen legyőzték a járványt. Az utolsó 3 másodperc nagyon ütős lett. Nem számítottam rá, hogy már is visszatér.
Az előzetes: The Governor returns!
Milyen lenne a sorozat, ha ő is benne lenne a csapatban?
Ami még érdekes, az az, hogy vajon Daryl mit fog szólni a Carol-témához. De ez már a jövő hét zenéje. Azt hiszem izgatott lesz a várakozás most.
Tyreesenek azt mondta, hogy kést állítana a tettes fejébe. Majd meglátjuk, hogy ez az állítás mennyire igaz.