The Walking Dead s04e05 spoiler!Senki se olvasson tovább, aki még nem látta. Ezt a részt tényleg kár lenne bárkinek elspoilerezni. Azt a büdösk*rvaéletbe!
Rég volt már ennyire jó rész, talán tavaly ősszel utoljára. Hihetetlen volt az egész. A múlt heti kis belassulás után bőven kárpótolva lettünk azt hiszem. Egyszerűen epic volt az egész!
Kezdjük a végével: a Kormányzó felbukkanása. Erre mennyire vártam már! Komolyan, ha ez egy totál lapos rész lett volna, és csak a vége lett volna ugyanez, már az is jó résszé tette volna. Méltó módon jelent meg őgecisége. Az elmebeteg fej is látom meg van még. És a következő rész tartalmában, amikor ott áll a lángoló ház előtt, hát tényleg nagyon badass, CrazyCat, nem csodálom, hogy neked is ennyire bejött az a rész.
Kíváncsi leszek, hogy mihez kezd most. Rick-éket eléggé letolt gatyával találta meg, most jó lehetőségek lesznek a Kormányzó számára a bosszúra. Aggódok is kicsit, vagy inkább nagyon.
Itt azt hiszem vér fog folyni keményen. Mert amúgy egyáltalán nem kedvelem a Kormányzót, csak
nagyon badass karakternek tartom. Kb. az egész harmadik évadot ő vitte el a vállán, és az a legjobb eddigi évad volt. (Na jó, azért nem csak ő.
) Nagyon kíváncsi leszek, hogy most átmegyünk e a harmadik évad irányzatába, ahol a zombik háttérbe szorulnak, és a Kormányzó a főellenség, vagy valami egyensúly jön létre a két veszélyforrás között. Nikuccia, a kedvedet ne vegye el Philip.
Ha utálod is, az nem baj, legalább láthatod (remélhetőleg) amikor megbűnhődik. (Michonne kardja által. xD)
Azért volt itt sok minden más is még. Nekem Maggie nem volt gyanús, de ma úgyis újra nézem a részt, figyelni fogom azt a jelenetet. Hugom mondta, hogy neki is mintha gyanús lett volna kissé. Remélem Maggie nincsen benne ilyen ügyben. Kedvelem nagyon azt a szereplőt, mert menő, és még jó csaj is. Kicsit necces lenne, ha kiderülne, hogy ő is érintett a gyilkosságokban. Ez teljesen széttéphetné a börtönbeli csapatot. Gondoljuk csak végig, hogy ugye Carol kevés emberhez kötődött, de Maggie az egésznek a kellős közepén van, kapásból vagy 3 ember jut eszembe, akikhez szorosan kötődik (Hershel, Beth, Glenn), de a többiek is kedvelik, ráadásul a harcban is megbízható. Remélem nem derül ki ilyesmi.
Rick és Carl jelenete is nagyon jó volt. A fegyverellenes hippiemózáson túllépve végre volt egy valóban jó közös jelenetük. Menő volt, ahogy kaszálták a zombikat az M4A1-ekkel. (Az egyik kedvenc fegyóm amúgy is.
) Persze jól lett ez időzítve, várható is volt. A harmadik évad vége után Carl-al valóban kellett kezdeni valamit, mert nagyon kezdett a gyerek elfajulni. Nekem nem igazán jöttek be ezek a részek, amikben ezt a témát tárgyalták, meg hogy akkor Carl most használhat-e fegyvereket vagy sem. Nem nagyon jött be, de szükséges volt, szóval nem bánom, ennek egyszerűen benne kellett lennie, hiszen mégiscsak lelőtt egy embert feleslegesen Carl. Igaz, hogy a csata hevében tette, na de akkor is, azért az erős volt. De most remélem ezen tényleg túl leszünk már.
A kerítésen keletkezett rés valóban aggasztó. Mondjuk valamit csak tesznek vele végre, nem értem eddig miért nem csináltak semmi érdemlegeset ezügyben. Emlékezzünk vissza, hogy Woodbery-nek milyen falai voltak, ide is hasonló kéne.
A karanténban játszódó jelenetek is nagyon jók voltak. Hershel tényleg hihetetlenül hősies volt, több ilyen orvost a magyar egészségügybe!
Mondjuk betenne, ha ez után ő is elkapná ezt a betegséget. Bár így, hogy már vannak gyógyszereik, talán nem veszélyes annyira a dolog. Glenn miatt végig aggódtam, igazából több, mint 50%-ra tettem, hogy ebben a részben meg fog halni.
Valahogy volt egy ilyen megérzésem, szerencsére tévesen.
És Lizzy jelenete se volt rossz. xD Végre volt valami haszna is a zombikhoz való eléggé ööö... rendhagyó hozzáállásának. Azért aggódtam érte persze, valakinek le kell erről szoktatnia valamikor a kiscsajt.
Én nem szeretném ha meghalna, mert ugye minden aranyos szőke kislány egy lehetőség arra, hogy pár év múlva szőke jócsaj legyen belőle, ezért az emberiség számára nagy értéket képvisel, főleg ilyen nehéz időkben.
És ami még a karanténos jelenetekben nagyon tetszett, az Maggie megérkezése a végén. Nagyon menő az a csaj. Ahogy berontott oda. És vicces volt, hogy szegény Glenn, Sasha meg Harshel mennyit szenvedtek, hogy a zombikat ne a betegek szeme láttára nyírják ki, hát Maggie nem aggódott ezen ennyit.
Lehet inkább Lauren Cohan-nek kéne játszania Sarah Connort Emilia Clarke helyett.
Neki talán jobban feküdne ez a szerep.
Ami még érdekes, az az, hogy vajon Daryl mit fog szólni a Carol-témához. De ez már a jövő hét zenéje. Azt hiszem izgatott lesz a várakozás most.