Ha már amerikai filmek/sorozatok. Ezt találtam ma:
Mi a ...... ez?!
Azután a pocsék film után még folytatást csinálnak? Már annak is szinte semmi köze nem volt a könyvhöz, és most meg ez. Röhejes. Ráadásul ha jól láttam ennek még inkább alig lesz köze a második könyvhöz. Meg már most ilyen közeleg a vég hangulat van. MI VAN? Akkor mi lesz majd az ötödiknél, világegyetem pusztulás?
Az meg más hogy még cserélgetik is az eseményeket. Az a hidra a Villámtolvajban pl. a másodikból lett kiemelve, most meg a vidámpark az elsőből. Hát gratula komolyan mondom. Azon már meg sem fogok lepődni, ha kihagynak megint szereplőket.
Még nem is lenne baj a filmekkel, ha legalább lenne oka a sok változtatásra. Nem azt mondom, hogy a könyvek a legjobbak, de én azért szívesen olvastam el azokat és élvezetesek is voltak. Tetszett, hogy miként viselkedtek az istenek a mai világban, hogy miként modernizálódtak stb. meg maga az egész nem volt olyan komoly. Maguk az isteneknél is inkább emberibbek voltak és többször is elmosolyodtam néhányukon.
A filmeknél viszont ez nem sikerült. Vagy rosszul modernizáltak valamit, vagy túl komolyra sikerült. Az istenek Hádészon és Perszephónén kívül olyanok voltak, mint akik most jöttek volna át a Titánok harcából. Jó pár szereplőt és fontosabb jelenetet kihagytak ami megjegyzem nem voltak rosszak, sőt kifejezetten élvezetesek voltak. (
Mr. D, Árész és Percyvel való csatája, Thália megemlítése, vagy maga az utazás nagy része, hol nem gyűjteni kellett a gyöngyöket)
Már most a trailerben is enyhén szólva van néhány nagyon nagy változtatás. Árész lánya megjelent mert most lesz szerepe, de az elsőből teljesen kihagyták, mint ahogy apját is. Most jelent meg a Jósda... jobb később mint soha. Percy szatír barátja vele van... oké bár én másra emlékszem. Kocsis jelenet... no comment. Filler jelenetek/szereplők... ez még mindig ugyanaz a történet? Random karik helyett rakják be a könyvbelieket, így tán még értelme is lenne az egésznek.
Ja bocsánat tévedtem, most raknak be néhányat a történet miatt. Ez valamennyire jó hír, csak az a bajom, hogy vagy szinte semmit nem fogunk róluk megtudni, vagy most tudunk meg róluk mindent egyszerre. A stáblista alapján lesz visszaemlékezés és majd onnan ismerjük meg azt az egy szereplőt így szerencsére nem a semmiből jön elő.
Én nem tudom, hogy ebből most mi lesz, főleg hogy ezek szerint a másik hármat is megakarják filmesíteni. Ha olyanok lesznek, mint az első akkor versenyezhet majd a Twilighttal a legrosszabb franchise díjért nálam.
Bocs kicsit hosszúra sikeredett.
Szerk: Találtam valami jót. Nathan Fillion (Castle) lesz Hermész.
Akkor miatta megnézem majd a filmet.