Na végre én is meg tudtam nézni a Hobbit 2 trailert.
Mennyire király volt.
Főleg a tündék persze, jó, hogy ennyit fogjuk látni őket.
Szerintem jó trailer volt, jó lesz a film is. Hogy ne csak dicsérjem, az a hordós jelenet nekem kicsit fura volt, nem tudom pontosan mi történik ott, nekem kicsit idétlennek tűnik egy Szent Gellértes akciójelenet.
De majd meglátjuk.
Hajrá tündék!
Jó lesz ez az őszi-téli időszak nekem. Hobbit 2, The Hunger Games 2, közben meg fut a Walking Dead negyedik évada.
Ez már önmagában szép karácsony lesz nekem.
Még néhány meglátást muszáj vagyok tenni a fentebb olvasottakhoz.
1. CGI és társai. A sci-fi és a fantasy műfajok (most filmre értve) mindig is jelentős mértékben a trükkökről szóltak. Jó nem az összes, itt is volt művészkedős hajlam néha, de alapvetően nem ez a jellemző. A trükkök kellenek egy alternatív világ felépítéséhez. Ezért használnak a jó sf/f írok sok leírást a regényeikben is. Hogy megmutassanak nekünk egy másik világot. Az meg, hogy most ezt makettekkel, vagy digitális technikával oldják meg, az teljesen mindegy. Azt válasszák, ami a leginkább megfelel az elképzeléseiknek, amivel a leginkább a vászonra tudják vinni azt, amit a fejükben elképzeltek. Számomra ez még érdekes is: megnézek egy ilyen filmet, és látom, hogy jelenleg hogyan áll a filmes trükk technika.
Ez engem egyszerűen érdekel. Mint ahogy az is jó, amikor egy régi sci-fit nézek, és látom, hogyan oldották meg ezeket mondjuk az 50es vagy 60as stb években. (És sose nevetek a ma már "bénának" tűnő régi megoldásokon. xD)
Hogy csak egy példát mondjak: az Avatar film (a kék ufós, nem a tűz országa stb dolog) nekem igazából nem tetszett, nem tartom jó filmnek, mert a történet nem fogott meg, a színészek játéka se volt túl eredeti. De egy percig se bánom, hogy megnéztem, és főleg, hogy moziban 3D-ben. Mert csak azért megérte, hogy láthattam akkoriban hogy áll a CGI, mit képesek összehozni a modern technikával, ha a pénz nem számít.
Ezért bőven megérte nekem. És utána összevetve a Hobbit első részével még láttam azt is, hogy pár év alatt mennyit fejlődött még a technika. Szóval röviden, szerintem kár egy filmet azért leszólni, mert nagymértékben épít a trükkmegoldásokra. Ez műfaji sajátosság.
2. Most egy kicsit pikírt leszek, de nem bírom megállni. Srácok, értem én, hogy mókás leszólni a népszerű dolgokat. Ez olyan, mint egy tömegpusztító fegyver. Hiszen így egy pár szóval milliós rajongótáborokat lehet vérig sérteni. Lásd az alábbi példát:
"A Star Wars egy gagyi szar. A Gyűrűk Ura is. A Hobbit meg főleg. A Hunger Gamesről nem is beszélve. Harry Potter? Fúj! Dedósoknak való! A Trónok Harca csak egy unalmas lassú sorozat de legalább sok dugás van benne, ennyit ér, többet nem. Avengers? Ki néz ilyen kommersz baromságokat?! Star Trek? Neem!! Az már régi, agyonnyúzott, ezer bőrt lehúztak róla!! hurrdurr!!4!! stbstb."Fenti rövid bekezdéssel sikeresen vérig sértettem legalább 100 millió embert körbe a Földön, mindazokat akik a fenti fandomok közül egyet vagy többet nagyon szeretnek, fontos nekik. Most ettől menő lettem? Most ettől úgy nézek ki, mint aki csak fekete fehér pszichothriller művészfilmeket néz, és a romkocsmában csak ilyenekről beszélget? Hát k*rvára nem. Igazából csak úgy nézek ki, mint egy kötözködő fórumozó, túl sok szabadidővel.
Sry, nem tudtam megállni.