Figyelem az alábbiakban olvasható a Conqueror of Shamballa kritikám. Spoliert tartalmaz, valamint igen kemény megfogalmazást. Csak erős idegzetűeknek!Nah
végignéztem végigszenvedtem az FMA movie-t. Nem akarom megbántani a filmváltozat rajongóit, de ilyen agysorvasztó, szánalmas baromságot régen láttam már.
Az első fél óra kínszenvedés volt. :S Az a
rajoskodás a teherautóban... utána meg a sok szent szöveg. Komolyan, mintha az egyik tucattermék gagyiwoodi holo-filmet láttam volna. :S Legalábbis a dialógusok néha erősen arra emlékeztettek. (Jajjj nekünk nincs hazánk.... besírok... jajjj utálnak minket.... besz*rok jajjj Egyiptomból származunk... jajjj a nevünk "embert jelent".........
ezt már nem bírom ébren, hííííívják az aneszteziológust!!!) Komolyan pont azért nézek japán animét, hogy ne kelljen ezt a szánalmas sírást hallgatnom, ami az amcsi filmekből dől!!! Tényleg, orvosi ellátásra van szükségem ez után, mert még kárt teszek magamba. Hallgatnom kellett volna rád, kedves Szaff, te tényleg a javamat akartad, amikor azt mondtad, hogy tartsam távol magamat ettől az... izétól.
Nah és ez eddig csak az első fél óra élménye. Utána jött a többi. A nemzetiszocializmus és okkultizmus kapcsolatáról rengeteg remek könyv, cikk íródott, ezek közűl én sokat olvastam is. Hááát ilyen háttérismeretekkel ez az irdatlan baromság a Shamballával, a Thule Társasággal, meg a többiekkel.... áhhhhhhhhhh hagyjuk. Ha elkezdem leírni a véleményemet a Pokolra jutok, ami abból áll, hogy 7/24ben ezt a filmet kell néznem.
Basszus a film készítői, ha már egy ilyen témához nyúltak, akkor legalább nem a Kurt Reider könyvek színvonalán lévő helyekről szedték volna az ismereteiket. Már a wikipediával is jobban jártak volna, pedig az is hemzseg a hülyeségtől. :F
Komolyan nem hiszem el! Miii a mentők száma?? Jah 104 ugye??
Nah ami jó volt, az a harcjelenetek, meg egyáltalán, hogy láthattam a szereplőket. Ezek tényleg jó dolgok voltak. Illetve Scar igenis a kedvenc szereplőm, Bh alapján, és ő ishbali, nem pedig sajóvárkonyi! Még fillerben sem az!
Nah most jól kiadtam magamból az élményeimet. Természetesen a fenti egy filmkritika, egy alapvetően kitalált elemekre építő történet kritikája, szal senki ne képzeljen bele semmit, ami a való világgal (történelemmel, ideológiával, népekkel, stb.) kapcsolatos. Akinek nem inge, ne vegye magára.
(Megyek öltözködni. xD)