Nah végignéztem az FMA Brotherhood-ot.
Azt hiszem életem egyik legjobb, ah nem a legjobb animéjét láttam.
Talán csak a Code Geass volt ehhez mérhető hatással rám
Innentől spoiler
A vége is nagyon tetszett.
Egészen meglepett, hogy egy ennyire szomorú, helyenként tragikus (Nina
) történetnek ennyire jó vége lett. Nagy volt a megkönnyebbülés.
Pár dolgot fájlalok csak: pl. Ed-nek szerintem használnia kellett volna az apja erejét Al vissza hozatalához. Hiszen, maga az apja ajánlotta fel ezt a lehetőséget neki. Meg akart halni, és nem olyan sokkal később valóban meg is halt. Ezért számomra egy kicsit feleslegesnek tűnik, hogy Ed feláldozta a saját képességeit.
Pont ő, aki mindig is alkimista akart lenni, ez volt a szenvedélye, és valóban nagyon erőssé is vállt. Kicsit furcsa ez nekem. Azt még jobban megértem, hogy a Bölcsek Kövét nem akarta használni, bár akár megtehette volna, hiszen annyi ember életét mentette meg, cserébe ezért kijárt volna neki ennyi szerintem. (Főleg úgy, hogy ő pusztította el azt a gonoszt, aki ezért az egészért felelt végső soron.) Ettől függetlenül, ezt azért még megértem. Sajnálom azt is, hogy nem Mustang lett a Führer, bár szerintem erre a későbbikben még lesz esélye. De azért jobb lett volna látni.
Annak örülök, hogy Scar életben marad. Én az első perctől kedveltem, és ez nem is változott meg. (Akármit is mondtál, Szafi
). És jó, hogy szerepet kaphatott az ishabali kultúra felélesztésében. Sokat harcolt (és sokat ölt) a hazájáért, a népéért, és nekem nagyon igazságtalan lett volna, ha meghal, és nem segíthet az ishabaliaknak az újjászületésben. Hiába, szeretem az ilyen a hazájukért mindent megtevő, fanatikus őrülteket.
Szerencsére Winrynek semmi baja sem esett. Wáhh ettől annyira rettegtem végig... kb. az utolsó részekben már örültem neki, hogy alig szerepelt, pedig az egyik kedvenc szereplőm volt.
De ha csak egy percre is mutatták, azonnal félteni kezdtem.
Hohenheim halála is nagyon szép volt szerintem, valahogy olyan jól mutatta be azt, hogy egy halhatatlan ember hogyan vágyakozik a békés, szép halál iránt.
A mangába még bele se néztem eddig, de azt hiszem, abba is belelolvasok majd. Most éppen azon tűnődöm, hogy nézzem-e meg az eredeti sorozatot is, bár nem igazán vagyok egy filler-rajongó.