De ez akkor is meglehetősen gyors volt. Minden romokban hever, felfordulás uralja az egész várost, mégis ilyen gyorsan elviharzik az egész csapat, ráadásul úgy, hogy mind megsérültek. Valószínű jó lesz úgy átkelni a nagy sivatagon.
Persze Lin már biztos lázban égett, hogy végre ő lesz a császár... vegyük úgy ezért siettek.
Igazából ez nem is zavart annyira, mondom nekem csak azzal volt bajom, hogy megint jöttek ezzel a "nem használom fel a bölcsek kövét..." dologgal. Megfogadták. És? Ha én megfogadom, hogy soha egy lény életét sem oltom ki, akkor hagyom, hogy a testvéremet szétmarcangolja egy oroszlán a szemem láttára, miközben ott szorongatom markomban a fegyvert? Valószínűleg nem.
Ugyanígy vagyok a bölcsek kövével is. Ha egyszer már elkészítették a követ, ha már feláldozták az embereket, akkor miért nem lehet használni? Nem ő állította elő, nem ő ölte meg az embereket. Ő csak megmentett volna vele egy életet. Dr. Marcoh is felhasználta a követ, és mire? Életeket mentett vele. Ha már egyszer meggyilkoltak érte annyi érző lényt, akkor hagyjuk veszendőbe ahelyett, hogy segítsünk vele másokon? Ezt nem tudom megérteni... Ehhez már csak azt tudom hasonlítani, amikor egy téliszalámit rejtegetsz a zsákodban, miközben kint fagyoskodsz balesetet szenvedett kutyaszánoddal egy alaszkai hóviharban, de mégsem adod oda éhhalállal harcoló kutyáidnak, hiszen szegény, ártatlan haszonállatokból készült. Igen, azok az állatok is ugyanolyan szegények, de már meghaltak. Akkor meg nem mindegy, hogy megmentesz segítségükkel egy életet?
Lehet, hogy csak én vagyok túl maradi, de nekem ez nem esett le. o.O
Meg Hohenheimhoz visszatérve: még ha Ed nem is akarta, hogy Hohenheim feláldozza magát, attól még simán joga lett volna hozzá. Elvégre végül is az apja nem? Ugyanolyan döntés lett volna, mint amit Ed is meghozott, csak éppen Hohenheim részéről. Ednek pedig utána miért lett volna bűntudata? Semmiért. Ha ő elutasítja Hohenheim ajánlatát, de az mégis megteszi, akkor az teljes egészében apja döntése lett volna. Ugyanúgy, ahogy Al döntésa volt az is, amit tett. Ezt Ed is mondja Maynek. Ezért volt szerintem félmártírság a dolog.
Aztán meg nem hiszem, hogy Al olyan sokáig siránkozott volna, ha a követ - vagy az apját áldozzák fel. Visszakapta volna a testét, úgy hiszem ez elég boldogság, hogy elnyomja a bűntudatot. Amúgy is, ha egy kicsit is komolyodnak, idővel máshogy értékelték volna a dolgokat. Bár lehet csak én vagyok túl elfogult.
Valószínűleg azért, mert egyébként már kezd elegem lenni az afféle kijelentésekből, hogy: "soha egy ember életét sem veszem el", "nem ölök meg senkit"... ?
Rendben, rendben, rendben. Azért egy shoujotól, vagy egy iskolai élet témájú animétől nem is várom, de amikor nindzsák vagy harcosok mondják, már egy kicsit sok...
Oké, bocs, hogy emiatt kötözködöm, de nekem elég lehangoló volt, hogy Ed elvesztette alkímiára vonatkozó minden képességét. Kicsit szomorú helyzet, figyelembe véve, hogy az alkímia az élete volt. Nem tudom, idővel én csak megbánnám ezt a döntésemet, és visszasírnám a múltat, hogy inkább használtam volna a követ... Persze a múlt sosem tér vissza abba a folyómederbe, ahol egyszer már lefolyt...
Azt hol olvastad, hogy azért nem lett Führer Roy, mert elfogadta a követ? Erre nem emlékszem.
Én is sajnáltam egyébként, hogy csak ilyen képekben lettek bemutatva a dolgok. Szerintem rengeteg szereplő volt, akire még kíváncsiak voltak az olvasók, ők viszont nem kaptak olyan nagy szerepet.
Bírtam volna még egy olyan képet, ahol a főhadiszállás előtt két vonalban haptákban álló katonák várakoznak, majd valaki felkiált, mikor Riza és Roy megjelenik a kapuban:
"Vigyázzba! A Führer!" Persze nem álmodozom...