six
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #1530 Dátum: 10 jan 01, 11:17:01 » |
|
Valószínű, hogy el lesz magyarázva. De amíg nem teszi ezt meg Kishimoto-senpai, addig az nekem genjutsu marad. Legalábbis nincs rá más magyarázatom. Mert az már túl abszurd, hogy Danzounak van egy ilyen képessége, akinek meg van rengeteg, abból gyakorlatilag az alap jutsukat mutatják... Persze reális a te elméleted is. Csak inkább megvárom Ksihi-senpai okfejtését erről. Egyébként egy genjutsu képes irányítani az összes érzékszervünket. Akkor a chakraérzékelésünket is képes megbolondítani nem? Danzou kezében az a temérdek Sharingan valószínüleg képes úgy megtenni a genjutsu használatot, hogy még észrevehetetlenebb legyen, mint Itachinál. A hsz törlések szerintem igazságosak voltak. Valóban tele offoltuk a témát. És bocsánatot kérek, hogy benne voltam ebben. Megint
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Loah
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1531 Dátum: 10 jan 01, 16:10:57 » |
|
előfordult már olyan, hogy egy külső szemlélő rosszul ítélt volna meg valamit egy csata közben? ez azért lehet fontos, mert karin szövegeit úgy tudnánk kezelni, ahogy kell a törlésekkel kapcsolatban: az offtopic vitához hozzátartozó, de ontopic hsz-ek minek számítanak? az amaterasut máshol nem is szabadna elemezni, hol máshol tegyem meg, ha nem itt?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #1532 Dátum: 10 jan 01, 18:13:18 » |
|
Six: A genjutsu elvileg a látást, hallást, szaglást, ízlelést és tapintást zavarja meg. Vagyis az öt érzékszervet. Nem tudom, hogy a chakra-érzékelés ide tartozik-e... ^^" A fenti öt ingert az agy dolgozza fel, a genjutsu pedig az agyban lévő chakrára hat (elvileg). Persze mivel az ember központi feldolgozóegysége az agy, így a chakra-érzékelés adatai is oda futnak be. Így lehet, hogy arra is tud hatni. Hű, de zavaros. Ha pedig ninjutsu, akkor lehet, hogy valami olyasmi, mint Orihime "gyógyító" képessége a Bleachből. Ami valójában nem gyógyítás, hanem téridő visszaállítás (hasonlóan STM elméletéhez).
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #1533 Dátum: 10 jan 01, 21:21:57 » |
|
Hát, végülis, Itachi és Sasuke hazsnált oylan genjutsukat, amik az ellenfél genjutsujára voltak hatással, vagy elhitették vele, hogy genjutsut használ, miközben pont ő volt genjutsuban, úgyhogy simán hat a chakraérzékelésr e is a genjutsu. Más klrdés, hogyha egy animében/mangában valamit elmagyaráz egy megfigyelő (vagy az egyik küzdő fél áll le magyarázni) aakkor általában a mangaka szól hozzánk rajta keresztül, és így magyarázza el mi történik éppen. SZerintem emiatt vehetjük kézpénznek KArin szavait.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 01, 21:28:03 írta STM »
|
Naplózva
|
|
|
|
six
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #1534 Dátum: 10 jan 01, 21:25:00 » |
|
Hát nemtom... Karin eddig mindenre jó volt épp csak arra nem, amire megkérték, hogy tegye meg... Ráadásul vannak olyan dolgok, amiket később tudtunk meg, előtte mást magyarázott a manga egy szereplőn keresztül... Ilyen tipikusan Itachi története...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #1535 Dátum: 10 jan 01, 21:28:56 » |
|
Igaz, de ott a történet egy részéről, egy esmeénysorozatról, és egy kakrakter jelleméről volt szó, nem egy harc történéseiről, vagy egy technika működéséről. Én az iylen esetekre gondoltam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
six
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #1536 Dátum: 10 jan 01, 21:31:18 » |
|
Akkor egy másik példa: a Mangekyou Sharingant egy féle képpen lehet elérni. Csak úgy, ha az illető ember megöli a legjobb barátját. Kakashinak mégis lett. Sasuke sem úgy kapta meg, hogy megölte a legjobb barátját. Bár.. ki tudja... Lehet, Orochimaruval világi cimborák voltak
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Renningan
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
Nothing is True, Everything is Permitted
|
|
« Válasz #1537 Dátum: 10 jan 01, 21:38:24 » |
|
A barát megölése csak 1 mód, a lényeg h egy bizonyos mennyiségü stressz érjen. Kakashinál ez lehet akár Obitó vagy Rin halála. Lehet annyira bemagyarázta magának, vagy annyira felelősnek érezte magát a haláluk miatt, h az a stressz szint aktiválta az MS-t.
Lehet h rosszul gondolom, de Sasuke MS is akkor alakult ki, amikor rájött h "HOPPÁ, Itachi jó testvér volt, és csak nekem akart jót, hüüüü vazze, akkor megöltem a példaképem, a legjobb "barátomat", a testvéremet, azt akit mindennél és mindenkinél jobban szerettem és tiszteltem"
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1538 Dátum: 10 jan 01, 21:45:13 » |
|
Nem Szöcske tette el láb alól Orcsimarcsit Kakashi esetleg akkor aktiválhatta az MS-t mikor Rin meghalt
|
|
|
Naplózva
|
Sensei:Miroku
Lányom:boci555
Csapattárs:Riel---chan és pintermate
Tanítvány:ATON14
Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)
NHFK tag
|
|
|
hiroto
Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #1539 Dátum: 10 jan 01, 21:48:55 » |
|
A lelki megrázkodtatás hozza elő az MS, sztem.
kakashinál talán a gyerekkorában végbemenő megrázkodtatás alakította ki. Itachi megölte egy közeli barátját, és még tán az is, hogy tudta, hogy le kell mészárolni a családját. Szaszuke meg azért, mert talán a bünösnek hitt szerető és ártatlan bátyát kellet megölnie.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1540 Dátum: 10 jan 01, 21:56:34 » |
|
Itachi amúgy is haldoklott,szóval megölette magát Szöcskével és átadott neki néhány jutsut...Egyébként nem attól ébredt fel az MS-e hogy Ita átvitte minden doujutsuját belé és az ébresztette fel?
|
|
|
Naplózva
|
NHFK tag
|
|
|
Renningan
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #1541 Dátum: 10 jan 01, 21:59:12 » |
|
Csak 1db 1lövetü amaterasut adott át neki mást nem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hiroto
Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #1542 Dátum: 10 jan 01, 22:05:18 » |
|
Szerintem nem, mert eddigi tudásom szerint csak egy egylövetü amát kapott, ami madara ellen irányult. Ha megnézed azt a manga oldalt, ahol madarát elkapja szaszuke amája, ott látszik, hogy itachi MS-ének a képe van, De szaszkének teljesen más az MS képe.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1543 Dátum: 10 jan 01, 22:07:26 » |
|
Madara nem azt mondta Sasukénak amikor beszélgettek h Ita minden doujutsuját átvitte belé amikor a homlokán végighúzta az ujját? ezt a részt kikeresem Az animében úgy van hogy:"...átvitte a szemeinek erejét beléd"Ez gondolom nem csak egy lövést jelent az Amaterasuval ha találkozna Szöcske Madarával.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 01, 22:14:54 írta Marci1996 »
|
Naplózva
|
NHFK tag
|
|
|
Renningan
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
|
|
« Válasz #1544 Dátum: 10 jan 01, 22:17:55 » |
|
Szerintem nem, mert eddigi tudásom szerint csak egy egylövetü amát kapott, ami madara ellen irányult. Ha megnézed azt a manga oldalt, ahol madarát elkapja szaszuke amája, ott látszik, hogy itachi MS-ének a képe van, De szaszkének teljesen más az MS képe.
Igen, ennyi időre jelent meg a szeme, ekkor még nem volt Saskénak MSe. Milyen erőt tudott volna bele vinni a szemeibe?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|