Nem ölted meg a témát (olyat csak én tudok, és csak Vita topicban
), csak mindenki annyira elmerült a zenehallgatásban, hogy nem volt időnk írni.
Ez a Times Of Grace tetszetős, sose hallottam még róluk, de bejön, amúgy jah, műfajilag valóban nehéz belőni, metalcore-nak nevezném én is, bár annak inkább a metal és nem a core oldaláról. (Vesd össze bármely tetszőleges Hatebreed számmal, az is metalcore csak inkább core mint metal) Ezek már csak leheletnyi különbségek, és sokszor nehéz is eldönteni. Meg ott van még az a tendencia, hogy sokan hajlamosak bármilyen 2000 után alakult zúzás+üvöltés (nem hörgés) zenekart metalcore-nak nevezni, főleg, ha a banda amerikai.
Egy kissé ki is koptatták ezt a műfaj megnevezést, pedig amúgy jó zenét takar, csak ha ráhúzzák mindenre akkor használhatatlanná válik. De mindegy, sok rizsának sok az alja, a lényeg, hogy ez egy jó banda.
Na, ha már itt vagyok, akkor mutatok is valamit. Ezúttal a legextrémebb zenék kedvelőinek kívánok zenét ajánlani, ha vannak itt egyáltalán ilyenek. (Rajtam kívül persze.)
A banda neve
Lock Up, Angliából, műfajilag
grindcore, a harmadik, utolsó albumuk pedig
deathgrind. A zenekar vállalt célja az, hogy a 80as évek eleje kezdeti death metaljának brutalitását hozzák vissza. Bármit is értsenek ezen, a lényeg, hogy igazán extrém és ütős metalt hoztak össze. Ami nem is meglepő - és itt jön a banda érdekessége - ugyanis a zenekar egyfajta best of, a tagjai mind a legismertebb európai extrém metal zenekarokban játszanak/játszottak.
Tagok:
Shane Embury (Napalm Death)
Nicholas Barker (Cradle of Filth, Dimmu Borgir)
Jesse Pintado (Napalm Death)
A zenekarban emellett megfordult még pár szintén ismert extrém zenész pl. Peter Tägtgren (Hypocrisy) Jeff Walker (Carcass) és Tomas Lindberg (At The Gates)
Aki ismeri a fenti neveket (a zenészekét, vagy a bandákét), az sejtheti, mire lehet számítani.
Mindenesetre itt egy kis kóstoló:
Lock Up - Fever Landscapes (grindcore)
Lock Up - Hate Breeds Suffering (grindcore)
Lock Up - Life Of Devastation (deathgrind)
Azért hozzáteszem, ez néha egy kicsit már nekem is sok, szóval inkább maradok a melodic death metalnál, meg a többi dallamosabb műfajnál. Azonban néha kellenek ilyen különlegességek is.