Sasukét és Kabuoro-t nem tekintem Akatsuki tagnak, sőt szerintem a szervezet Konan halálával végleg meg is szűnt létezni. Mert maradt egy négyes:
Tobi, akit saját világgenjutsuzó tervei izgatnak.
Sasuke, aki Konohát akarja lerombolni.
Kabuoro, őt kitudja milyen tervek mozgatják.
Meg Zetsu, aki támogatja Tobi terveit.
Ők már olyan távol állnak a Yahiko által alapított szervezettől, de még a Nagato által félig-meddig (mert ugye ott volt a háttérben Tobi) átvett és félig-meddig szellemileg vezérelt "új" Akatsukitól is, mint Makó Jeruzsálemtől.
Mert ugye a régi gárda: Konan, Nagato, Sasori, Dei, Kakuzu, Hidan, Kisame szóval azok akik az Akatsuki sava-borsát adták, néminemű büszkeséggel viselték "rettegett" szervezet vörös felhős köpenyét. Ilyen-olyan okokból de ragaszkodtak hozzá és volt bennük egy kis
"egy banda lennék, vagy mi a fene" érzés.
Ez erről a négyesről már a kevésbé mondaható el. Sőt, ha máról-holnapra átneveznék az átmeneti csoportosulásukat Kis Pista bandájának és kapnának egy csinos köpenyt, mondjuk pirospöttyös labdákkal, az se nagyon izgatná őket.
Szóval lehet a másik oldal elsüti még egyszer-kétszer velük kapcsolatban az Akatsukisok jelzőt, de én személy szerint nem tekintem annak őket.
Nem mondom, ha jönne még mondjuk 4-5 új tápos tag, akiket a régi gárdához hasonló érzések fognának el a köpenyt felhúzva és vigyorogva közölnék mondjuk harc közben, hogy
"ilyen az Akatsuki, kisfiam" beszélhetnénk még a szervezetről, de nem látom, hogy ilyen fordulat benne lenne jelenleg a mangában.
(végső mentőkötélként, ha Kabuoro visszaadja, pontosítva nem veszi el a személyiségét az általa Edo Tensei-t tagoknak, de lehet, ők már akkor sem lennének a "régiek")