TsunadeHime
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
 Egyesített Shinobi Haderő
King of Heroes
|
 |
« Válasz #300 Dátum: 12 feb 04, 10:41:20 » |
|
Nnoitra vs GrimmjowHa jól vettem ki a szavaidból, te a 6. espada-t erősebbnek tartod az 5.-nél? Az espada az erejük szerint van rangsorolva, nem? Ha Grimmjow-t esélyesebbnek tartod, akkor miért nem ő lett az 5. espada? Lehet, hogy a küzdelem szoros lenne, mivel csak 1 szint választja el őket, de a 70-30 túl erős. Legrosszabb esetben is 55-45 arányban Nnoitora nyerne... Yamamoto vs első 3 Espada Szerintem is nyerhetne a tata. Tiszta küzdelembe még Aizen-t is megszorongathatta volna. Amint azt előttem is írták, ha az öreg képes elnyomni a respirat, ő nyer.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
renato
Vendég
|
 |
« Válasz #301 Dátum: 12 feb 04, 11:29:36 » |
|
Te hiszel még annak a számozásnak? Szerinted Yammy erősebb, mint Starrk, Barragan, Harribel vagy Ulquiorra? A számozás szerint igen, mert ő a nulladik, a felsoroltak pedig alatta vannak a ranglistán, és ez úgy hülyeség, ahogy van. Vagy Szayel Apollo szerinted gyengébb, mint Zommari? Az első forma Yammy, aki szarrá verte Ichigo-t és Yoruichi-t gyengébb, mint Arroneiro? Ha mindre igen a válaszod, akkor nem látom értelmét veled vitatkozni, mert a tényeket nagy ívben letojod.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 feb 04, 11:30:40 írta renato »
|
Naplózva
|
|
|
|
Domynyk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Rejtett Köd Falu
|
 |
« Válasz #302 Dátum: 12 feb 04, 14:15:48 » |
|
Én Tousent nem becsülném le annyira. Hiszen gondoljunk bele, itt is Kubo azt csinálta mint Kishimoto. Már az egyik narutos témában részleteztem, hogy ha olyan jutsut talált ki, ami igazán halálos, és nagyon sok ember belehalna, akkor azt az ellenfelet csak olyan karakterrel rakta össze harcolni, akinek van egy pici esélye ellene. P.: Sasori vs ellenszeres Sakura. Itt is Tousen azért kapta Kenpachit, mert neki volt annyi állóképessége, hogy addig ki tudjon tartani, míg valamilyen megoldással elő nem áll Tousen bankaija ellen. Nagyon kevés kapitány lett volna erre képes. Plusz sztem azért se olyan gyenge mert, még hadnagy sem volt, mikor már meg volt a bankai. Amikor Kenseiéket ölögette, akkor Mashiro volt a hadnagy, ő meg talán az 5. tiszt. És azt sem értem, miért ne hatna egy kapitány ellen Tousen shikaija. Gondoljatok bele, hogy ha azt a hangot úgy használná, hogy körülötte ott egy csomó bajtársa, akkor mindenkit kiütne. Ezért nem használta pl Kenpachi ellen, mert akkor Komamurának is annyi. lehet, azzal indokolni, hogy csak egyszer láttuk, és Ishidát jó hogy kiütötte. És még talán azzal jöhettek elő, hogy elegendő szellemi energiával el lehet tompítani. Azért, mert Aizen (hangsúlyozom) egyszer kivédte Soifon suzumebachiját, nem lehet általánosítani, hogy ez miden kardra érvényes. És sose fogunk olyan shinigamit találni, akinek akkora reiatsuja van mint Aizennek. Lehet, hogy Yamanáak van, és Kenpachinak, de ő sztem nagyon béna annak kontrollálásában. És a másik shikai. Azt meg hasonlónak mondanám Senbonzakurához, hiszen Byakuya is pengéket lő, igaz hogy kissebbet, de sokat. Míg Tousen nagyokat és nem feltételnéül ezret, de ki tudja, egyszer láttuk. meg azért az anime és a manga között is van különbség: az animében csak párat lőtt, és tök ritkán, de a mangában van egy néhány kard. Manga: http://www.bleachfan.hu/manga/Bleach_manga/139/16 , Anime: http://images.wikia.com/villains/images/c/c6/TousenBenihikou.jpgSzó ne essék arról, hogy én Tousent istenítem, de azért ezeket vegyük figyelembe, mikor egy harcról eldöntjük, hogy ki nyer.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 feb 04, 14:24:03 írta Domynyk »
|
Naplózva
|
|
|
|
cyberwolf21
Chuunin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #303 Dátum: 12 feb 04, 14:36:30 » |
|
Elnézést amiért hirtelen más témával rontok be a topikba de egy kis megvitatni valóm támadt valakivel. és erre ez a megfelelő hely.
Rini: Akkor most megpróbálom leirni mi a véleményem Tosen bankaiaról és arról hogy kinek milyen esélyei lennének ellene, beleértve az egykori Kenpachi elleni csatát is.
Tousen bankaia 90% esélyjel nyerne minden olyan ellenféllel szemben akinek nincs minden irányban kiterjeszthető védelme vagy területre ható támadása. Anno Kenpachinál szerintem nem is volt szándékában győzni (mert azzal beleköphetett volna Aizen levesébe mert PL: elhalasztják Rukia kivégzését az eset miatt) inkább csak feltartani akarta, ha le akarta volna győzni csak annyi lett volna a dolga hogy kitartóan támad azzal a módszerrel amivel sündisznót csinált Kenpachiból a csata elején előbb utóbb kikészül az ellenfél bármilyen szívós és a távolsági csapások miatt az ellenfél akkor sem tudna semmit csinálni ha egyébként tisztában van a bankai gyenge pontjával amit egyébként az előbb leírtak fényében én nem gyenge pontnak ítélek hanem egy háború esetén kifejezetten stratégiai előnynek, mert azt a tulajdonságot használva csapatmunkát is lehetővé tesz más kapitányokkal összedolgozva ha egyedül nem boldogulnának.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 feb 04, 14:40:36 írta cyberwolf21 »
|
Naplózva
|
"Éljél úgy, mintha holnap meghalnál, de tanulj úgy, mintha örökké élhetnél." (Mahatma Gandhi)
|
|
|
Mistich
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #304 Dátum: 12 feb 04, 15:03:32 » |
|
Tousen képessége valóban kellemetlen, de az hogy kevés kapitány lett volna képes legyőzni nem igaz. Azzal a módszerrel, amit Kenpachi használt valóban csak ő tudta, de akiknek vannak területre ható támadásaik (Byakuya, Yamamoto, Komamura, Soifon, vagy akár Renji) könnyedén elintézik a Bankai-át. Tousen shikai-ával kapcsolatban komolyan gondoltad amit írtál? Oké, Tousen shikai-a kivédhetetlen. De ha ez igaz, akkor minek készítette el Aizen Wonderweiss-t? Egyszerűbb lett volna simán felvennie neki meg az Espadáknak egy jobb minőségű fülhallgatót, és Tousen-t ráküldeni Yamamotora mondjuk. Sokkal egyszerűbb megoldás lett volna mint ez a pecsételgetős dolog. Sőt, mivel nagy hangja van a kardnak egész Soul Society-t elkábíthatná, utána meg egyesével leszúrkodná őket. Viszont ezen az alapon kiindulva felesleges Tousenes harcokat bedobni, mert úgyis elintéz mindenkit. Az meg hogy Tousen visszafogta magát szintén vicces. Nem egyszer mondta a harc közepén, hogy egy Kenpachi féle embernek nem szabadna léteznie, illetve hogy itt helyben megöli. Plusz Komamura említette, hogy Tousen támadása után még Zarakiból se maradhatott semmi, tehát nem hinném hogy visszafogta volna magát a vak kapitány. Az meg hogy távolról lődözi rá azokat a pengéket, szintén nem lett volna jó ötlet. Kenpachi megfogja Komamurát, és úgy nekivágja Tousen-nek, hogy csontjainak a fele darabokra tört volna.  Oké, ez így nyilván túlzás, de ha már a falba bele tudta építeni a róka kapitányt, Kaname-nek is nekivághatta volna. Vagy akár a pengéket kiszedi a testéből és azzal kezd el dartsozni. rini67: ""Vasto Lorde" Ichigo vs. Aizen elleni Ichigo - Ez hülye felvetés. Az Aizen elleni Ichigo birtokolja azt is ami a Vasto Lord forma tud." Itt mire gondoltál? Én az Aizen elleni Ichigotól nem láttam se Cero-t, se Sonidot... Utólag belegondolva viszont egyetértek, tényleg nem a legjobb harc, az Aizen elleninek jóval nagyobb a fizikai és szellemi ereje is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #305 Dátum: 12 feb 04, 15:13:30 » |
|
Látod ebben nagyrészt egyetértek, de azért ki kellene egészíteni. Ahogy Tousen nem vette komolyra, úgy Kenpachi sem fordított túl nagy jelentőséget neki. Ráadásul az a Tousen kijelentések sorozata, hogy Kenpachi nem ide való és az ilyeneket el kell pusztítani nem ezt sugallják, hogy nem vette volna komolyan. Mint ahogy a bankai használata is ezt mutatta. Ha Kenpachi is komolyan vette volna akkor sürgősen megszabadult volna a szemkötőjétől és ezzel együtt nagy valószínűleg Tousen bankaiától is.
Abban viszont egyetértünk, hogy a magas szintű védelem, ellenállás és a területre ható támadási képességek, valamit a bankaiánál hatalmasabb szellemi erőt birtokló más bankaiok, illetve azoknak hatása legyőzheti őt. Példakén ilyen személyek Kenpachi, Byakuya, Yamma, Soi Fong a bankai elsütése után, Mayuri bankai méreg hatása, Hitsugaya, de talán még Komamura is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
renato
Vendég
|
 |
« Válasz #306 Dátum: 12 feb 04, 15:15:37 » |
|
Ez hülyeség. Éppen létfontosságú szervre ment Tousen, mikor Kenpachi megelégelte a játékot, és elkapta a kardját. Ha nem akarta volna megölni, akkor valószínűleg hagyja, hogy tovább szaladgáljon Soul Society-ban, nem áll az útjába. Valamint a Domynyk által linkelt mangában is olvasható, hogy a Shikai után már halottnak vélte Kenpachit. Amúgy Tousen Bankai-a ellen mindenkinek van esélye, aki gyorsabb annál. Szóval Kenpachin kívül mindenkinek, hisz egy ugrással ki is lehet szabadulni belőle, mikor még Tousen a hulahopp karikáit lövöldözi jobbra-balra. Viszont a Bankai-on belül valóban kevés embernek van esélye, de jó párnak van. A következőket gondolom a sötétségben nyerőnek: illúzióhasználók, a főkapitány, Kyoraku (Kageonival mekkorát apríthatna ott  ), a 360°-os védelemmel rendelkezők (pölö: Renji, Byakuya, stb...), és azok, akik valamilyen úton-módon szét tudnák döfködni a kültakarót nagyon gyorsan (például Gin, Kensei, stb..). A Shikai-al pedig ügyesen elkapta az egyetlen kapitányt, aki nem tud Shunpo-zni. Gondolom nem nagyon tervez senki sem Hanataro vs Tousen harcot, így ez a dolog tök felesleges. Valamint a harang nagyon profin működött Ishidán, a gond csak az, hogy a Quincy akkorra már gyakorlatilag nullázta az erejét a végső formával. Nagy dicsőség, mondhatom. Közben ketten is beelőztek, de ha már leírtam ezt az egészet, el is küldöm, így egyel több hozzászólásom lesz, mint volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cyberwolf21
Chuunin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #307 Dátum: 12 feb 04, 15:24:29 » |
|
Az meg hogy Tousen visszafogta magát szintén vicces. Nem egyszer mondta a harc közepén, hogy egy Kenpachi féle embernek nem szabadna léteznie, illetve hogy itt helyben megöli. Plusz Komamura említette, hogy Tousen támadása után még Zarakiból se maradhatott semmi, tehát nem hinném hogy visszafogta volna magát a vak kapitány. Az meg hogy távolról lődözi rá azokat a pengéket, szintén nem lett volna jó ötlet. Kenpachi megfogja Komamurát, és úgy nekivágja Tousen-nek, hogy csontjainak a fele darabokra tört volna. ikszdé Oké, ez így nyilván túlzás, de ha már a falba bele tudta építeni a róka kapitányt, Kaname-nek is nekivághatta volna. Vagy akár a pengéket kiszedi a testéből és azzal kezd el dartsozni. 1.:Az hogy az áruló kapitányok közül bármelyiknek elhagya valami a száját az nem jelenti azt hogy igazat szólt elvégre mindegyik tehetséges volt a megtévesztésben.
2.:A komamurával való dobálozás még viccnek is rossz Pláne hogy róla sem tudta volna Kenpachi hogy hol van.
3.:Ami pedig a távolsági harcra vonatkozó ellenérvedet illeti gondolj bele ha csak távolról támad akkor Kenpachi soha nem szerez tudomást a gyenge pontról igy mivel nem látja Tousent dátszozni sem tud!  Tousen Bankai-a ellen....A következőket gondolom a sötétségben nyerőnek: illúzióhasználók, a főkapitány, Kyoraku (Kageonival mekkorát apríthatna ott Nevet), a 360°-os védelemmel rendelkezők (pölö: Renji, Byakuya, stb...), és azok, akik valamilyen úton-módon szét tudnák döfködni a kültakarót nagyon gyorsan (például Gin, Kensei, stb..). Miből gondolod hogy az enmakorogi szilárd, szerintem sokkál valószinübb hogy legfőkép de nem kizárólag egy optikai halucináció ergo illuzió akár csak Aizen esetében. Ami a felsorolt esetleges legyőzőket illeti Yama jiivel és Byakuyaval egyetértek, Renji eredményesen védekezne detámadni nemtudna eredményesen-döntetlenre jó, a többieknek esélye sincs, találatot csak vak szerencsével tudnának bevini.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 12 feb 04, 15:47:44 írta cyberwolf21 »
|
Naplózva
|
"Éljél úgy, mintha holnap meghalnál, de tanulj úgy, mintha örökké élhetnél." (Mahatma Gandhi)
|
|
|
renato
Vendég
|
 |
« Válasz #308 Dátum: 12 feb 04, 15:47:02 » |
|
Onnan mondjuk, hogy nem mondja Tousen, hogy illúziót használ a Bankai-ával. Úgy általában az ilyeneket meg szokták említeni, bár lehet, hogy így 3. átolvasáskor is átfutottam felette (nem, nem futottam át felette).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cyberwolf21
Chuunin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #309 Dátum: 12 feb 04, 15:55:54 » |
|
Szerintem mivel ugyan azon érzékekre hat mint Aizen ereje így ez egyértelmű + az hogy a fejed fölé húznak egy fekete szilárd kupolát az még csak a látásodra hatna, de az Enmakorogi a tapintást leszámítva minden érzékre hat. Tudom hogy a Bleachben kevés a logika de én szeretek logikusan párhuzamot vonni hasonló dolgok között mert általában eredményre vezet
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
renato
Vendég
|
 |
« Válasz #310 Dátum: 12 feb 04, 16:07:47 » |
|
Na akkor logikázzunk: egy totálisan lezárt térben milyen érzéked marad meg? Hallás, szaglás, ízlelés, tapintás. Tousen az öt érzékből (látás, hallás, ízlelés, tapintás, szaglás) elvesz egyet biztosan, a hallást bizonytalanul (mivel beszélt Kenpachihoz, így gondolom csak a külső hangoktól zárja el ellenfelét, amit manapság egy ablaküveg is képes megtenni), a tapintás megmarad, a szaglásról és az ízlelésről nem tudni semmit, bár őszintén szólva besírtam volna, ha a szaga alapján találja meg a nyelvével Kenpachi Tousent  . Aizen ereje mellékesen nem elveszi, hanem becsapja az érzékeket (lásd: egy kislányt hirtelen egy középkorú, zselézett hajú, magas férfinak látsz.) Nem ugyanaz a kettő.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cyberwolf21
Chuunin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #311 Dátum: 12 feb 04, 16:21:27 » |
|
Egyetértek nem ugyan az. Aizené jóval fejlettebb de ettől még nagyon hasonló. Az a szép ebben a beszélgetésben hogy mindkettőnknek lehet igaza attól függően hogy Enmakorogi megszüntethető e fizikai támadással vagy sem ha igen akkor a megállapításaid többsége helytálló ha nem akkor egy két pontban modositandó. Örültem az eszmecserének bár eltér a véleményünk azért jó volt a véleményemet kifejteni és a tiédet is olvasni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
 |
« Válasz #312 Dátum: 12 feb 04, 16:29:08 » |
|
Nyilván nem illúzió, szerintem logikusabban hangzik az, hogy ez a tér a zampakuto része, egy közeg, ahol a fény- és hanghullámok nem terjednek. Am a Bleach karaktereinek harmada simán szétszedné shinigami Tuosent.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cyberwolf21
Chuunin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #313 Dátum: 12 feb 04, 16:44:49 » |
|
http://www.bleachfan.hu/manga/Bleach_manga/146/14Ez alapján a manga oldal alapján ha a másodfordítás pontos akkor Enmakoorogi valószínűleg egy térszelet melynek minden oldala önmagába hajlik vissza (mozaiktér) ergo végtelen ezáltal belülről nem elpusztítható. Ennek függvényében vezesd le bármely kapitánnyal Yama jii és Byakuja kivételével hogy hogyan győznéd le Tousent.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Domynyk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Rejtett Köd Falu
|
 |
« Válasz #314 Dátum: 12 feb 04, 16:48:03 » |
|
Nos szetintem Tousen kardja nem illuzio, hanem kidou alapu. Ez egy varazslstnak tekintheto, mivel az illuzio lenygeben nem tortenik meg a valosagban, csak azok szamara valtozik minden, akire az illuzio hat. Ellenben Tousen bankaijat Hisagi is latta kivulrol, ergo nem lehet illuzio.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|