Jobb az anime, mint a manga?
Én most kezdtem neki nemrég a mangának (szóval ne spoilerkedjetek légyszi), a 170. résznél tartok, amikor Kurono szakítani készül a barátnőjével. Eddigi észrevételeim:
- Az első rész baromira tetszett, mert:
*Kurono emberi jellem annak gyengeségeivel együtt
*Már az első részben meghal, azaz nem hozza a szokásos "a főhős mindig megmenekül" sémát
*Misztikus töltetet adott, ahogy a holtak megjelennek egy szobában, elmélkedve a léten (ezt a vonalat erősítendő jött be később a buddhista pap is, ugye) - enyhe Sartre utóérzés
-Nem rajongtam annyira a küldetésekért, viszaesett ezzel egy tipikus shonen szintjére, de jó volt, ahogy vaciláltak a morális kérdések miatt (lemészárolhatjuk-e az idegeneket)
-Nem tudom melyik volt hamarabb, de nagyon emlékeztet a Hoshi no Samidare-ra
-Kellő mennyiségű szex
-Úgy érzem akkor lett volna szép vége, amikor Kurono egyedül marad
-Izumit már erőltetettnek érzem, de még elfogadható. A két mágus, majd a vámpírok viszont borzalmasak. Ez utóbbi főleg úgy, hogy Kurono öccse is "véletlenül" pont közéjük tartozik.
-A két állapot közötti átjárhatóság egyelőre inkább zavar, mint nem, de együtt tudok élni vele.
Elmélkedések:
-Miért őket választja ki Gantz?
-Kicsoda Gantz?
-Hogyan csinálja Gantz?
-Miért csinálja Gantz?
Az eddigi tippem az volt, hogy Gantz is egy földönkívüli, aki így akar megszabadulni a többi földönkívülitől. De ezt az elméletemet most megzavarták a vámpírok.
De összességében tetszik, izgalmas, régen olvastam már végig mangát. És már csak 200 rész van hátra
Az anime a teljes mangát feldolgozza vagy csak az első x részt? Ha anime-készítő lennék, az első évad végét odatenném, ahol Kurono egyedül marad.