24 nov 26, 16:32:19 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309342 alkalommal)
0 Felhasználó és 20 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1620 Dátum: 12 ápr 25, 21:31:38 »

Szerintem van ebben fantázia. Akár új ipari forradalom is lehet belőle. Nevet

A Holdra szállás kapcsán: a Holdutazást a 60as években csinálták, akkori technikával. Meg tudták oldani. Mára pedig rengeteget fejlődtünk azóta, főleg a robotizálás területén. Lehet egy kicsit nagyképűen hangzik, de ma már egy Holdutazást simán meg lehetne oldani. Egyszerűen túl nagyok a költségek, és nem éri meg, hiszen pénzt nem igazán hoz. (Bár én úgy gondolom, hogy hosszútávon megérné, hiszen az emberiség jövője a világűrben van, de ezt magyarázd el egy 4 évre választott politikusnak...) A lényeg az, hogy az űrbéli bányászat viszont pénzt hoz. A költségek itt megtérülhetnének, sőt nyereséget lehetne termelni ezzel.

Heonak ez a gondolata nekem is azonnal eszembe jutott:

Idézet
Ezek a nyersanyagok attól értékesek, hogy kevés van belőlük, tehát, ha ők elárasztják vele a piacot, akkor nem fogják visszakapni a befektetett pénzüket, mert nem tudják majd annyiért eladni, mit szeretnék

Ez nagyon jogos, én is ezen agyaltam. Eszembe jutott viszont az is, hogy sok olyan nyersanyag van, aminek az értékét a ritkasága adja, de ugyanakkor vannak olyan nyersanyagok, amit sokfelé lehetne hasznosítani, csak egyszerűen nem áll rendelkezésre belőle elég, viszont nagy mennyiségben még sokfelé lehetne használni. A  platina egyes vegyületeit pl. a gyógyászatban is használják. Szóval, ha ez az egész működne, akkor lehet sok ma használt nyersanyagot le lehetne cserélni olyan alapanyagokra, amik eddig a ritkaságuk miatt nem terjedtek el, pedig jobbak a tulajdonságaik, mint a ma használtaknak. Az értékük ugyan lecsökkenne a ritkaság megszűnésével, viszont nagy mennyiségben még mindig rengeteg pénzt hozhatnának. Gyorsan hozzáteszem, a parttalan viták elhárítása céljából, hogy nem igazán vagyok járatos a kémiában, sem az ipari nyersanyag-feldolgozásban, tehát a véleményem nem szakszerű, lehet, hogy simán marhaság az egész. Ettől függetlenül, azért szerintem van ebben az egészben valami.

Ami magukat a munkálatokat illeti, szerintem is a robotokkal történő bányászat a legcélravezetőbb. Ettől függetlenül, ahogy heo is mondta, emberekre is szüksége lesz, mérnök űrhajósokra, azonban, ha ez dolog működik, és hozza a pénzt, akkor bőven tudnak annyit fizetni, hogy a jelentkezőkkel ne legyen baj.

Ami a dolog közgazdasági részéhez tartozik még, ha ez a cég ezt tényleg meg tudja csinálni, és sok pénzt keres vele, akkor fennáll a veszélye, hogy monopolhelyzetbe kerül, és olyan árakat szab meg amilyeneket akar (hiszen azonnal hazavágja az egész földi nyersanyag piacot), viszont ha mások is időben be tudnak csatlakozni, akkor továbbra is fennmarad a verseny. Ennek viszont már politikai következményei lesznek, hiszen az újabb és újabb "jobb" aszteroidák feltárásáért adott esetben komoly konfliktusok jöhetnek létre. Mindez azonban (s veszélyei mellett) a technikának is újabb lendületet adna, hiszen az űr végtelen (számunkra legalábbis biztosan az), és minél messzebbre akarnának eljutni a cégek, ha újabb bányákat akarnak nyitni. Ki tudja, lehet ez vinne el minket a végén a többi bolygóra is. Na, nem fantáziálok tovább, meglátjuk mi lesz belőle. Nevet
Naplózva
Loah
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1621 Dátum: 12 ápr 25, 21:36:43 »

A közgazdasági részéhez: egy cég semmiképp sem tudna monopol helyzetbe kerülni, hiszen olyan hihetetlen pénzekről beszélünk, ami nem létezik sehol. Úgy is nagyon neccesen térülne meg a befektetés, ha nagyon sok nagyon óriási mamutvállalat szállna bele, hiszen konkrétan még a technológia sincs azon a szinten, ami ehhez szükséges lenne.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1622 Dátum: 12 máj 30, 10:01:27 »

Ezt olvassátok el:

40 millió japán költözhet rövidesen - de hova?

Nagyon durva. Persze lehet, hogy a cikk kissé eltúlozza a dolgokat, de ki tudja. Szegény japánok. Szomorú
Naplózva
Loah
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1623 Dátum: 12 máj 30, 10:09:05 »

Biztosan eltúlozza és az "üzemanyagrúd" kifejezés miatt felettébb szakmai írásként hat.
Az mondjuk semmit sem jelent, és lehet, hogy csak az én tájékozatlanságom, de még sosem hallottam a "naturhirek.hu"-ról, ezért nem is nagyon tudom komoly forrásként kezelni.
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1624 Dátum: 12 máj 30, 10:13:07 »

És már maga az is hülyeség, hogy felrobbanhat a nukleáris anyag. Nem tud felrobbanni... ez nem így működik. 235-ös urán izotópnak nagyon nagy többségben kell ehhez lennie, míg az atomerőművekben használt rudakban alig néhány százalékban van. Nem attól robban fel, hogy felmelegszik...
Naplózva
norby-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #1625 Dátum: 12 máj 30, 10:15:25 »

Én sem hiszek a cikknek. A károk tényleg nagyok voltak és történtek veszélyes dolgok fukusimában, de azért akkora probléma nem lehet. Csernobil is beadta a törülközőt mégsem történt ekkora méretű kitelepítés.
Meg hogy beköltözzenek Kínába... kizártnak tartom.
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1626 Dátum: 12 máj 30, 10:38:00 »

Jah, hát van benne néhány hülyeség, azt én is tudom, hogy az erőművek nem robbanhatnak fel atombomba-szerűen. Ettől függetlenül, azért még lehet baj abból az erőműből bőven, ha nem is ekkora.

A Kínába település nekem is erősen hangzik persze, nem tudom a kínaiakat megkérdezték e róla. ikszdé

Az meg, hogy a cikk honnan származik, nem igazán lényeges, ők is csak átvették egy nagy külföldi hírportárról. Csak nem akartam az angolt linkelni, hátha valaki azt nem érti, de a cikkben ott van a link. Az üzemanyagrúd szó meg simán az angol "fuel rod" fordítása, lehet nem így kellett volna fordítani, de szvsz ez annyira nem lényeges.
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1627 Dátum: 12 máj 30, 10:58:54 »

Lehet abból baj, de nem hiszem, hogy ne dolgoznának rajta és ne születne megoldás. Igazából szegényeknek pechük volt. Álmukba se gondolták volna, hogy egy cunami elviszi az erőmű felét.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1628 Dátum: 12 máj 30, 11:05:44 »

Azt én se feltételezem, hogy ne dolgoznának rajta. Nevet A japánok nem olyanok. (Ellentétben másokkal, ahol még hetekkel-hónapokkal egy nagy katasztrófa után se kezdtek el rendet csinálni, csak szédülten kerülgették a romokat meg a temetetlen hullákat, és rinyáltak az ENSZnek segélyért. Szerencsére a japánok nagyon nem ilyenek.)

Azért remélem, hogy valami biztos megoldást tudnak találni erre az egészre. De oltári pechük volt az tény.
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1629 Dátum: 12 máj 30, 11:17:08 »

Nagyon nem értek hozzá, de akár azt is meg lehet csinálni, hogy elszállítják a veszélyes anyagot más erőművekbe. Elég sok van feléjük is... Bár ez olyan józan paraszti ész című megoldás...
Naplózva
norby-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #1630 Dátum: 12 máj 30, 11:42:00 »

Tudtommal Japánban az összes atomerőmű le van állítva bizonytalan ideig. Valami stressztesztet vagy mit végeznek. Azért még elszállíthatják külföldre, de az rengetegbe kerülne, elvégre nem olyan egyszerű radioaktív dolgok szállítása egyik helyről a másikra.
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1631 Dátum: 12 máj 30, 11:59:27 »

Még szállítani lehet pket, bár gondolom nagyon nem egyszerű. Kibányászni viszont még nehezebb lesz a romok közül. Sztem ez lehet most a legfőbb probléma ott.
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1632 Dátum: 12 máj 30, 12:07:56 »

Japán teljesen le akar állni a jelenlegi nukleáris energia alkalmazásáról. Én legalábbis így hallottam.  Egy atomerőmű nem tud úgy felrobbanni mit egy atombomba. Inkább úgy viselkedik mint egy óriási piszkos bomba. És nem hiszem hogy az erőművet hagyják összeomlani. Ha akkor gáz lesz szerintem max kap egy olyan ólom, beton szarkofágot amit a csernobili erőmű kapott. Az áttelepítés tényleg probléma, de mostanában a kínai japán diplomáciai kapcsolatok rengeteget javultak, most született 2 egyezmény is egy közös piac kialakításáról, és hogy a felszámolják a valutakészletükből a dollárt. (erre emlékszem lehet nem így van. Szóval ezt az áttelepítéses dolgot el tudom képzelni. Az oroszoknak is érdekük az hogy keleten javítsanak a diplomáciai helyzetükön, mert nyugaton most nem igazán népszerűek az eunál de az amcsiknál meg pláne.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1633 Dátum: 12 jún 19, 08:07:45 »

http://nemkutya.com/like/46195
Ez kb. micsoda? Azt látom, hogy hűtő, mert oda van írva, de akkor sem vágom. Azt viszont tudom, hogy akarok egyet.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1634 Dátum: 12 jún 19, 08:16:51 »

Szerintem ez Photoshop. ikszdé De jól néz ki, az tény.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins