Aes Sedai
|
|
« Válasz #1515 Dátum: 11 aug 26, 16:45:05 » |
|
Ha úgy gondolod, hogy csak az ijesztgetés kedvéért nem robbantgattak akkor nem ismered a nagyhatalmakat. Persze vizsgálták is a robbanásokat, főleg az elején volt ez fontos. De a lényeg nem ez volt. Amit tudni akartak erről azt Hiroshima és Nagasaki megmutatta nekik. Utána már csak egyre nagyobbakat kellett építeni. A hidrogénbomba és a neutronbomba voltak még mérföldkövek ennek a történetében. A kémrepülők, műholdak felvételei alapján meg még nem biztos, hogy működőképes a dolog. Meg egyetlen ország sem űállhat úgy hozzá, hogy " Áhh majd jönnek a kémrepülők, és jól lefényképezik, aztán meg beszarnak azon amit láttak!" xD Egy nagyhatalom nem mond olyat, hogy jönnek a kémrepülők, csak olyat, hogy jól lelőjük őket. Égés lenne beismerniük, hogy valaki csak úgy berepkedhet a fejük felé, még ha ez valójában így is van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1516 Dátum: 11 aug 26, 17:56:26 » |
|
Aesnek szerintem is igaza van. Az erődemonstráció fontos. Küldhettek volna egymásnak egy levelet is, hogy "Kedves ellenségem! Van egy hidrogénbombám, amivel a fél országod letarolhatom. További kellemes napot: Az ellenséged" De valljuk be nem lett volna hatásos. A másik ok, amiért szerintem robbantottak az az volt, hogy maguk a készítők se tudták elképzelni, milyen hatása lehet, annak ami alkotta és szimplán csak meg akarták nézni. Egy bizonyos szemszögből ez semmivel se volt másabb, mint megkóstolni az általad főzött ételt, hogy finom lett-e. Bár ez amilyen távoli hasonlat, annyira megbotránkoztató is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #1517 Dátum: 11 aug 27, 20:16:49 » |
|
Hehe, pedig megpróbálhattak volna egy ilyen levelet. Epic lett volna, ha mondjuk az amcsi elnök kap egy ilyet Szásáéktól. A hasonlatod meg igencsak helytálló, bár valóban elég durva. Hirosima előtt még nem igazán tudták. Bár gondolom azért elég alaposan kiszámolták, de az nem igazán mutatja meg a valóságot. Meg a radioaktivitás élettani hatásait is csak utáan ismerték meg alaposabban. (Tudtak már előtti is róla, de azért ennyire durvára nem számítottak.) Jah és még a Cár-bombához, minden idők legnagyobb robbanásához az is hozzátartozik, hogy ez volt az egyik "legtisztább" atomrobbanás, mert olyan energiája volt, hogy gyakorlatilag teljesen megsemmisítette a radioaktív elemeket. A hirosima pl sokkal retkesebb volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soul
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #1518 Dátum: 11 aug 27, 22:25:38 » |
|
Jah és még a Cár-bombához, minden idők legnagyobb robbanásához az is hozzátartozik, hogy ez volt az egyik "legtisztább" atomrobbanás, mert olyan energiája volt, hogy gyakorlatilag teljesen megsemmisítette a radioaktív elemeket. A hirosima pl sokkal retkesebb volt.
Az igaz hogy az erejéhez képest viszonylag "tiszta" volt, de tudtommal nem azért mert az energiája megsemmisítette a radioaktív elemeket, hanem azért mert ez fúziós bomba volt, gyakorlatilag csak a fúzió beindításához használt fissziós töltet okozott sugárszennyezést.
|
|
|
Naplózva
|
"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
|
|
|
Sway
Gennin
Nem elérhető
Vas Országa
|
|
« Válasz #1519 Dátum: 11 aug 28, 21:21:57 » |
|
Ott a pont, hidrogén bomba volt. Tiszta atomrobbanás nincs. Igazából még fúziós sem az. Ahogy Soul mondta, ott is szükség van egy "kis" atomtöltetre, aminek segítségével létrehozhatják a megfelelő hőt és nyomást ahhoz, hogy az atommagok egyesülése elkezdődjön. Az egyetlen ember alkotta fúziós bomba, ahol eltudták érni a "gyujtáshoz" szükséges körülményeket, a hidrogénbomba volt. Az első pedig Ivy Mike. Egyébként, igazatok volt. Utánanéztem a ezeknek a hidegháborús robbantásoknak. Egyedül a Manhattan Project ment ténylegesen kutatás céllal. A többi már inkább csak felvágás volt.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 aug 28, 22:31:29 írta Sway »
|
Naplózva
|
# Always be yourself. Unless you can be Batman, always be Batman.
## Schrödinger\'s cat WANTED: Dead or Alive!
|
|
|
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
|
« Válasz #1520 Dátum: 11 aug 28, 23:09:41 » |
|
ON: hú ez aztán a bomba ''O_O'' mennyi ideig építették? OFF: holland feliratú és szerencse értem
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sway
Gennin
Nem elérhető
Vas Országa
|
|
« Válasz #1521 Dátum: 11 aug 31, 15:40:32 » |
|
Egy kérdés. Hisztek a világvégében? Arra gondolok, hogy mi van, ha ennek az egésznek tényleg van alapja. No nem a szó szerinti "2012 december 21-én felrobban a föld és kihal az emberiség és isten haragja lesújt ránk" értelemben véve. Mi van, ha jövőre összeomlik a társadalom. Tudom őrültségnek hangzik így egyszerűen kimondva, mert a ez összetett. De gondoljunk csak a mostani válságokra. Pár év múlva nem is biztos, hogy lesz még EU. Már Amerika is a kínaiaktól vett fel kölcsönt. Ez az egész infláción alapuló gazdaság könnyen összeomolhat. Ez jelentheti a mostani társadalmi berendezkedésünk, és a jelen vezető országainak a végét. Nem a világvége, hanem egy világ vége. Mint ahogy anno a régi rendszerek, úgy a mostani kapitalista is bedőlhet. Lehet ennek értelme?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 aug 31, 15:41:50 írta Sway »
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #1522 Dátum: 11 aug 31, 17:09:04 » |
|
El tudom képzelni... az a baj :S igazából reméltem hogy ez még az életem utánra csúszik... de túl gyors a fejlődés és ez a gazdasági berendezkedés nem életképes már sokáig.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
Stance
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1523 Dátum: 11 aug 31, 22:55:50 » |
|
Ez nem hit kérdése. Valami biztosan lesz. Nem úgy kell felfogni, hogy világvége. Hanem egy új világ kezdete. Persze ezt döntse el mindenki magában, hogy ő örül e a változásnak, vagy nem. Vagyis ő élő ember, vagy halott. Hisz valami attól él, hogy változik: a fák, a növények, az állatok, az emberek... az, hogy mi lesz... majd ha oda kerülünk, megtudjuk. Nem kell ezen fantáziálni, mert aki a jelenben él, az nem fog majd pácba kerülni. Azt kell látni, ami az orrunk előtt van, nem azt, hogy mi lesz. Valaki a megváltásba halad, valaki pedig a pokolba. Már elkezdődött, 'az óra ketyeg'. Magaddal versenyzel. Szerintem érezhető, hogy valami nagy fog történni. Sőt, már hónapokkal ezelőtt lehetett érezni. Egyrészt szellemileg. Másrészt nézzünk csak rá az emberekre. Most a társadalomra... mindenki kezd megőrülni. Kevesen fogunk maradni, ha oda kerülünk. Kezdjen el mindenki magáért tenni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Éjfél
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1524 Dátum: 11 szep 01, 07:02:41 » |
|
Konkrétan csak az országról beszélsz, vagy az egész világról? Komolyan, szerintem kicsit túl dramatizáljátok. Én nem érzem ennek a szelét.. konkretizáljatok kicsit légyszíves.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zemori
|
|
« Válasz #1525 Dátum: 11 szep 01, 11:45:11 » |
|
Kezdjen el mindenki magáért tenni:D Legyél önző, rabolj bankot és élj mint marci a hevesen:D Változás az lehet, hogy lesz, de minek sikoltozva rohangálni? Tedd, amit tenned kell és tedd jól, haladj az életeddel. Azt, hogy mi lesz, csak úgyis 100 év múlva történészek segítségével fogják átlátni _utólag_ (mint mindig). Ezt láttátok már? http://www.demotivalo.net/pic/1314688715-9gm9HL.jpgEz érdekesebbnek hangzik szerintem: http://index.hu/tudomany/holo0626/
|
|
|
Naplózva
|
Ezt hallgatom Ezeket olvastam Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz. "Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #1526 Dátum: 11 szep 01, 13:47:00 » |
|
Ez kicsit átírná a játékszabályokat. Erről volt is szó de kicsit magas ez nekemXD Pedig szeretem az ilyesmit.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
Sway
Gennin
Nem elérhető
Vas Országa
|
|
« Válasz #1527 Dátum: 11 szep 01, 19:51:39 » |
|
@Stance Én is úgy értettem, hogy ez egy új kezdete is egyben. És tényleg nem hit kérdése, rosszul fogalmaztam. @Ejfel Ha figyelmesen elolvasod, akkor rájössz, hogy a világról. Amúgy nem dramatizáljuk túl, kicsit olvasgass utána ennek, és meglátod. Egyébként, ha bárkit érdekel komolyabban ez a gazdasági téma, nézze meg a Zeitgeist: Addendum-ot. Az első 20 perc erről szól. Érdekes. Nem azt mondom, hogy helyenként nem túloz, de van alapja annak amit mond. @Zemori-San Ha kicsit mélyebbre szeretnél ásni ebben az indey.hu-s témában, akkor itt van 2 link: http://www.idokep.hu/hirek/a-fenynel-is-gyorsabbanhttp://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraserKicsit nehéz olvasmány, de nagyon érdekes. Tényleg.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 szep 01, 19:52:28 írta Sway »
|
Naplózva
|
|
|
|
Éjfél
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1528 Dátum: 11 szep 01, 20:38:01 » |
|
A világ talán részeiben változik, de szerény véleményem szerint radikális változás a közel jövőben nem lesz, Egy konkrét, megalapozott, bizonyítással alátámasztott mondatot se láttam. Figyelmesen olvastam el.. köszönöm a tanácsot.
(Viszont feltételezem Magyarországon tartózkodtok. Aki pedig nem az sem fog így beszélni ha épp más országban tartózkodik és arra utal) "Másrészt nézzünk csak rá az emberekre. Most a társadalomra... mindenki kezd megőrülni. Kevesen fogunk maradni, ha oda kerülünk. Kezdjen el mindenki magáért tenni. "
A társadalom kifejezés nem világra utal, hanem egy adott területre illetve kulturális/szociológiailag egy síkon élő emberekre vonatkozik..
A "nézzünk az emberekre" sem világméretű rámutatást jelöl..
A további elemzést inkább nem is folytatom mert szinte teljesen biztos hogy fölöslegesen tenném. Lehet hogy ilyen állapotban ennyit sem kellett volna reagálnom, mindenesetre nem hagyhattalak válasz nélkül...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sway
Gennin
Nem elérhető
Vas Országa
|
|
« Válasz #1529 Dátum: 11 szep 01, 20:52:49 » |
|
Bocsáss meg, azt hittem az én postomra reagáltál. A radikális változásokhoz pedig annyit fűznék hozzá, hogy álláspontom szerint a kapitalista világgazdaság fog átalakulni, nem feltétlenül gyökeresen, de átfog. Lusta vagyok most leírni pontosan mért gondolom ezt, szóval... http://www.youtube.com/watch?v=JcbMW5Y5HxY nézz bele ebbe. ha jól emlékszem úgy az első fél óra szól a témával kapcsolatban. Egyébként ha nem tűnik tolakodásnak, és válaszolhatsz is rá... milyen állapotban?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|