25 máj 15, 09:04:43 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 95 96 [97] 98 99 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 349177 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
STM
Shinobi no Megami
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1440 Dátum: 10 dec 20, 21:55:15 »

Imádod a szőrszálhasogatást, igaz? Nos, kezd öncélúvá válni a kis "vita" ezen része, szóval nem tudom, miért válaszolok még, de ha mondjuk  szobámban-t/otthont, "a gépem előtt"-et írok, úgy már megfelel, ugye? Nevet
Bárhogy is, attól még, hogy valami általánosan igaz lehet midnenkire, miért jelentene valamiféle összetartozást ezek között?

EGyébként amit te az előbb énként kezeltél, az az, amit én csak az öntudatként határoztam meg.
Mindenesetre ez egy jó kérdésfelvetés volt. Hmmm.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1441 Dátum: 10 dec 20, 22:23:47 »

Idézet
EGyébként amit te az előbb énként kezeltél, az az, amit én csak az öntudatként határoztam meg.
Az tényleg az volt. Ennél jobban nem is lehet meghatározni. Viszont az érdekes dolog, hogy ez mindenkire pontosan ugyanúgy igaz. Tehát ez egy szép egyetemes "én" megfogalmazás. Mind a tied, mind az enyém.

De ha ez a definíció két emberre pontosan ugyanúgy igaz, akkor mi a különbség a két ember között. Az emlékei vagy a gondolatai? Ezt sem lehet elfogadni, mert azok meg változhatnak.
Még csak azt sem lehet mondani, hogy akinek külön teste van, mert akkor hozhatjuk példának a sziámi ikreket akinek egy teste van, de két feje. http://anotherlife2time.qwqw.hu/tarhely/anotherlife2time/blog/111452_3.jpg

Nemtom mennyire jön át amire gondolok.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1442 Dátum: 10 dec 21, 04:30:50 »

SZóval itt arról van szó, miben is különbözik két ember, mitől más mint bárki. Mitől két különböző üveggolyó a kté látszatra egyforma üveggolyó. Egyszerűen az is leehtne a válazs, hogy emrt külön önálló egész, de ez a válasz nem ér sokat az esetleges megfelelő világnézet nélkül, arra viszont jó, hogy szóba hozzam az ikreid.
A két ikerrel kapcsol,atban szögezzük le, ez két személy, összenőve, két külön testtel. Jobb példa esetleg egy disszociatív személyiségzavarral küzdő, akinek a fejében két személyiség él. Ugyanakkor ott csak a pszchihés tudatosság szintjén különül el a szellem kétfelő, nem sokkal több mint amikor válazsolgatsz magadnak egy gondolatmenetben, valójában "csak játék, trükk".

Ami a  gondolatiságot illeti, a gondolataink változnak, de ne csak részenként láss, az én kollektívájára hatnak, jelenmaradnak benen, és a változó gondolatok változásainak miylenségét korábbi gondolatainkbefolyásolják, eszméink, személyünk, az amit megéltünk, és ahogy megéltünk. Változunk. Na és? Az, hogy a szellem milyensége megváltozik, a szellem egészének jelenlétén semmit nem változtat. Nem tudom, ha pillanatnyi képét nézzük, és úgy hasonlítjuk össze egy másikkal, vagy ha változásaival együtt, melyknél tapasztalunk nagyobb különbséget. És a változást meghatározza minden, ami volt a szellem, és amit továbbra is magában hord.

Az öntudat magában nem feltétlenül rejt nagy különbségeket az egyének között, de nem is számít, mert egyrészt az öntudat nem én meghatározás, csak az én jelenlétének érzete, felfogása, ami mondjuk sok állatban nincs jelen, de ettől még ezek is mutatják egy egyén, egyéniség tulajdonságait, msárészt ezt jobban meg lehet közelíteni a személyiség oldaláról.
Általában azt szoktam mondnai, a szeméyiség elsősorban három fő dolog, egymásra változó mértékben ható, finom arányú, harmonikus egészéből tevődik össze, de ezt itt inkább négyfelé bontom.
-Az első a biológiai sajátosságok összessége, öröklött tulajdonságok, az agyműködés hogyanja, anatómiai sajátosságok.
-A második a külvilág befolyásoló hatása, a neveltetés, a társadalom, traumák, történések emlékei, és maguk a történések, melyeket megélünk, és emlyek hatnak ránk.
-A harmadik pont a gondolatiság, az, ahogy megéljük ami ér minket, ahogy feldolgozzuk ami történik, ezek lenyomatának befolyásoló hatása, és csak belső, elvont gondolatok, hatásuk, és változások.
-A negyedik, pedig valami több. Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 10 dec 21, 04:31:59 írta STM » Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #1443 Dátum: 10 dec 21, 15:03:03 »

Idézet
Az, hogy a szellem milyensége megváltozik, a szellem egészének jelenlétén semmit nem változtat.
Ez nem ilyen egyszerű. Thészeusz hajója mond valamit?
Felmerül ugye a kérdés, hogy ha idővel minden alkatrész kicserélnek egy hajón, az ugyanaz a hajó-e.

Idézet
A két ikerrel kapcsol,atban szögezzük le, ez két személy, összenőve, két külön testtel.
Miért szögeznénk le? Pont ez benne az érdekes. Két különböző agy irányít egy testet. Gyakorlatilag még az emlékeik is ugyanazok. Csak máshogy gondolkodnak róla. De a fenti példa is mutatja, hogy nem az aktuális gondolkodás határozza meg az ember mibenlétét. Nem olyan egyszerű kijelenteni, hogy két különböző személy.

---

Ezt a "vitához" való hozzáállást felejtsd el. Te most komolyan úgy állsz ehhez hozzá, hogy személyek vitáznak? Szerintem az egyik legérdekesebb dolog vitatkozni, úgy hogy vélemények ütköznek és ami nem teljesen világos, vagy nem pontosan érti az egyik fél, hogy mire gondol a másik akkor beleköt és az érv vagy megállja a helyét vagy összedől. Ez a legkonstruktívabb vitafajta. Az intelligens embert sosem érdekli, hogy győzzön, csak hogy az igazság jöjjön ki a végén.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1444 Dátum: 10 dec 21, 15:48:24 »

Miféle hozzáállást felejtsek el? Ó, arra gondolsz, amit az öncélúságról modntam, valami apróság kapcsán? Nos, egy haosnló vitának, különösen egy hasonló témájúnak addig van értelem, amíg van célja, keres, vezet valahová. Ha csak mert lehetséges, belekötsz valamibe, mint az itthon tök mellékes fogalma, amit egy rakás konkrétabb megfogalmazással be lehet helyettesíteni, én kijavítom, de nem visz sehová.
Persze egy hasonló vita nem "igazi" vita, nem véletlenül tettem idézőjelbe fentebb. Az ilyen tapogatózó, valamerre haladó, keresgélő beszélgetésekben ha jelen is van a vitázás, ha eszköze is a vitázás, nem ez a lényege. Egy igazi vitában, vagy abban, amit pillanatnyi szeszélyemben annak nevezek, számít kinek van igaza, nagyon is. Egy igazi vitában tudod, vagy hiszed, hogy igazad van, és emellett állsz ki, ha át is értékeled véleményed, bizonyítani akarod helyességét, létjogosultságát, le akarod győzni, össze akarod zúzni méltatlan kétségbe vonását.

A sziámi ikrekekl kapcsolatban biológiailag értettem a dolgot, de végülis teljesen mindegy. A testük csak részben egy, amíg van külön agyuk, külön érzékszerveik, amíg a gondolataik elkülönülnek, adidg mások az emlékeik, más ingerek érik őket a külvilágból, és teljesen mellékes, hogy mindig együtt vannak valaki mással iylen zavarba ejtő, groteszk módon.

Thészeusz paradoxonában kicserélték azokata  részeket. Itt ugyanazok az alkatrészek maradnak a helyükön, csak mondjuk megváltozik az alakjuk, vagy iylesmi (igen, ez iylen varázshajó Nevet ). Legfeljebb lefestik itt-ott, vagy egykét kis új szöget vernek bele.

« Utoljára szerkesztve: 10 dec 21, 15:50:12 írta STM » Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #1445 Dátum: 10 dec 24, 23:01:23 »

Két érdekes kérdéssel találkoztam mostanság melyekkel kapcsolatban kérdezném véleményeteket.

Nos az első igazából csak egy találós kérdés volt, de, ha továbbgondolod nem is tűnik olyan gyerekesnek a kérdés.
1, Mi is az a dolog ami minden élőnek s nem élőnek szükséges?

S a második egy kissé elvontabb kérdés, sőt igazából egy idézet, de nagyon elgondolkodtatott kíváncsian várom erről a ti véleményeteket is.
2, Miért járja ez a világ önként az őrület útját?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #1446 Dátum: 10 dec 25, 01:39:09 »

Mi is az a dolog ami minden élőnek s nem élőnek szükséges?
Én. Nevet
Már csak azért is, mert ahhoz, hogy egyáltalán válaszoljak erre a kérdésre és létezzen számomra a világ vagy abban bármi. Léteznek kell. Ha nem létezek akkor számomra nincs is semmi más. Ja, hogy nem arra voltál kíváncsi, hogy számomra mi? Akkor az a válasz, hogy te. Nevet

---

Nemtom, de jóóóóóóó!
Naplózva
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #1447 Dátum: 10 dec 25, 06:30:02 »

Részeges, akarom mondani részleges napfogyatkozás várható január 4.-én

Ha az időjárás kedvező lesz, akkor reggel nyolc és tizenegy óra között tekinthetjük meg a z eseményt, melynek során a Hold eltakarja kb a Nap mintegy 80%-át.

Igaz keddi napra esik, de aki teheti, szerintem ne hagyja ki!
ui: Védőszemüveget használjatok!

forrás: http://saros139.csillagaszat.hu/eclipse/PSE2011jan04.htm

------
Mivel napvédő szemüveg nem igen van otthon, ezért érdemes beszerezni napszűrőt. 10 Ft per négyzetcentiméter-es áron kapható.
Szal két db 3x3-as négyzet kijön 180 Ft-ból, ami szerintem már elég nagy, hogy egy karton papírral kiegészítve házilag készítsünk magunknak napvédő szemüveget.

« Utoljára szerkesztve: 10 dec 25, 07:02:37 írta Shiro » Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1448 Dátum: 10 dec 25, 14:29:19 »

Szerintem erre egy "nesze semmi, fogd meg jól" stílusú "létezésen" kívül nem lehet elfogadható választ adni.

A második meg.. hm... így alakult, kérdezd régi barátaimat, a hét főbűnt, az emberi természetet, és Ceaser Véletlent.
Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1449 Dátum: 11 jan 06, 00:22:25 »

http://index.hu/tudomany/2011/01/05/esot_fakasztottak_a_sivatagban/ hoppá-hoppá

Moderátor: Legközelebb legyen meg a 4 szó. Köszönöm.

szerk: Akár most is: Esőt fakasztottak a sivatagban! Innen eltüntethetnék...   Hümm-hümm
« Utoljára szerkesztve: 11 jan 06, 07:35:44 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1450 Dátum: 11 jan 06, 02:56:03 »

Nos, mint itt is írták, már ismert mechanizmus, és pusztán egy kis szárazjég főzésével már réges régen házaltak az esőcsinálók, de emllett, iylen méretekben tényleg szép eedmény.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1451 Dátum: 11 jan 06, 10:11:02 »

Nemsemmi. BTW Kínában van Időjárásszabályzási Minisztérium is. xD

Az emberek szeretnek Istent játszani. Csak be ne szívjuk egyszer ezzel. Lesütöttszemek
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1452 Dátum: 11 jan 06, 14:58:19 »

Istent játszani? Csak haladunk amerre haladhatunk, és haladnunk kell. Ha az ember eljut odáig, hogy komyolyan bajt csináljon, addigra felelősséggel is tudja kezelni, amit művel, és valamelyest mérsékelni is tudja a kárt.
Vegyük az atomfegyvereket például. Bármikor egy év alatt legyalulhatnánk a civilizációt. De nem tesszük, mert nem vagyunk ekkora balf*szok Nevet
Hogy pókembert idézzem, a nagy hatalom angy felelősség.. a civilizáció pedig, ha az egyén nem is, a hatalommal fel ismeri általában a felelősséget is. Az emeber, bárhoyg is nézzük lehetőségei kezellésének változását a századok és évtizedek folyamán, kamaszodik kérem szépen. A végén még embör is lesz belőlünk.
Most pedig, ha mrá manipuláljuk az időjárást, akarok egy holdnyaraló központot!

Moderátor: Csillagozd, már szóltam érte, szokd meg.
« Utoljára szerkesztve: 11 jan 06, 15:07:59 írta Hiei D. Legend » Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1453 Dátum: 11 jan 06, 15:26:30 »

Ha Észak- Korea nem marad nyugton, akkor a Föld nem egy év hanem egy nap alatt lesz legyalulva.
Gyorsan repül az atom.
Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #1454 Dátum: 11 jan 10, 23:24:30 »

Egy atomháború kitörése esetén nem kell azt feltételezni, hogy megnyomják a gombot, rajzol egy szép interkontinentális kondenzcsíkot a rakéta, és bumm, vége a világnak, mint a Terminátorban... Hirosimában is 65 évvel a bombatámadás után élnek, és virulnak az emberek!
Tagadhatatlan, hogy nagy lesz a pusztítás, de inkább csak taktikai atomtöltetek bevetésétől kell tartani... Azoktól is csak azokban a zónákban, amit sratégiailag fontosak... Pl Észak-Korea atommal való bombázása után Magyarországot én úgy hiszem hogy körülbelül akkora sugárdózis érné, mint Csernobil felrobbanásakor...
Naplózva
Oldalak: 1 ... 95 96 [97] 98 99 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins