24 nov 30, 03:34:19 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310315 alkalommal)
0 Felhasználó és 9 vendég van a témában
STM
Shinobi no Megami
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1425 Dátum: 10 dec 05, 13:03:15 »

Szerintem is érdekes, de egy kicsit túllihegték. Részemről tényleg földönkívüli életben reménykedtem, de ez van.
Ezzel és a sok ként hasznosító életformával, vagy akár ökoszisztémával viszont már egyértelműen kitágultak az "életkeresés" lehetőségei. Gyakorlatilag azt látjuk, rrendhagyó esetben éppen azt használja egyszerűen az élet, ami akad.
De ha már témánál vagyunk, kinek mi a véleménye a medveállatkákról?
Szerintem vitatható a rendszertani besorolásuk.. részemről tényleg látok egy kis, de nem elhanyagolható esélyt, már csak érdekesebb lenen okból is, arra, hogy az űrből származnak.
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1426 Dátum: 10 dec 05, 15:03:03 »

Nem biztos hogy ami eltér a mi életfánk biológiájától az feltétlen földönkívüli lenne. Nemtudom hol hallottam de emlékszem hogy valahol beszélgettek un. árnyékökoszisztémákról amelyek teljesen más életfához taroznak, és kb ugyanakkor jöttek létre mint a mi mi életfánk, csak a miénk volt a leghatékonyabb ezért mii fejlődtünk tovább a többi meg kezdetlegesebb szinten maradt.... Érdekes gondolat hogy a földön nemcsak 1 élet jött létre hanem több és nem 1 törzsfejlődés volt hanem akár tucat is elkezdődött....   
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1427 Dátum: 10 dec 05, 21:06:19 »

Na igen, ez is jogos. Igazából elég nyílvánvaló gondolat, és a kezdetekben akár keveredés is lehetett, vagy nem olyan rég is újra és újra létrejöhetett élet. Ez részemről legalább oylan érdekes, mint az űrbeli élet.
Egyébként egy laza dns vizsgálat azért megoldja az ilyesmit, és ez sajnos igazából a  medveállatkás felvetést is lazán cáfolja. Mármint, amikro keresgéltem a témában semmit nem találtam, de ha a besorolásuk pontossága kérdéses is lehet, csak feltünt volna egy teljesne különböző, esetleg más alapelemekből álló géntérkép.
A belinkelt arzént magukba építő baktériumok például "csak" "torzultak", és a "térkép" ha hiányos is, de tiszta és valamennyire egyértelmű a kezdetleges baktériumok fejlődéséig, szóval, ha valami akad is, az csak nagyon kezdetleges szinten (a vírusok felé érdemes lenne nézelődni talán), viszont, például a mesterségesen létrehozott, létrejövő élettel kapcsolatos állítólagos néhány eredmény jutott eszembe erről a témáról.
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1428 Dátum: 10 dec 05, 22:58:01 »

A földi élet mesterséges? Ezen már én is gondolkoztam és könnyen meglehet. DE az élet definiciójára visszatérve. Ez az új életforma szintén főleg szén alapú és a belső információhordozó még mindig a DNS szóval ez még annyira nem meglepő. Ha szilícium alapú lényt találnának aminek nem spirális dns az információhordozója hanem egy hármas spirál vagy valami taljesen más...  na az lenne a nagy szám.....
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1429 Dátum: 10 dec 06, 00:01:08 »

Félreértesz, persze el leeht poénkodni iylen elméletekkel a földi élet eredetével kapcsolatban, de ez csak eltolja a kérdést, nem megválaszolja. Teljesen nonszensz, mint Däniken elméletei.
Én a lombik kis lakóiról ebszélek, tudósok boszorkánykonyháiban kotyvasztott őslevesekről, azokról a szétszabdalt és összeeszkábált dns-ekről, amiket aztán egy már meglévő baktériumba helyezve működést tapasztalunk, és hasonló kutatásokról.
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1430 Dátum: 10 dec 06, 00:33:25 »

Hmmm Daniken elméletei között azért van 1-2 amiben van valami... De ebbe ne menjünk bele mert felesleges. A kutatások amiket említettél érdekesek.
Viszont életet összehoznia még senkinek se sikerült. Az hogy DNSeket alkotunk és baktériumokba helyzzük őket még nem életalkotás.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1431 Dátum: 10 dec 19, 22:51:48 »

Gondolkodtatok azon, hogy ki vagyok én? Mármint ÉN, a nagy Gábor. Fel tudjátok fogni, hogy ki vagyok ÉN?  bow
Na jó, komolyra fordítva a szót.  Nevet Hogy az ént mi alkotja.

Mert a gondolataink nyilván nem vagyunk, hiszen azok megváltozhatnak és akkor már más emberek lennénk. Még csak a testünkre sem lehet azt mondani, mert egy bizonyos idő elteltével lecserélődik minden sejt. A munkára, nemzetiségre, csoportba való tartozás pláne nem egy komoly dolog. Csak sodródunk a világban és tesszük a dolgunkat anélkül, hogy ismernénk is magunkat.

Aki most azt mondja, hogy ismeri magát az megint csak gondoljon bele. Milyen beteges kijelentés. E/3-ban beszélni önmagáról. Akkor már ketten vagytok?
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1432 Dátum: 10 dec 20, 01:43:26 »

Elég nyilvánvaló kérdés, szerintem kevesekben nem merült még fel egyáltalán...
..végső soron a válasz is könnyen összefoglalható, ha homályosan is, és világnézetünktől, vallásunktól, kedélyünktől, gondolkodásunktól függően mást mond.
...nem emlékezetünk, érzelemvilágunk, gondolataink vagyunk,  nem csupán az, amit a lélektan egonak hív, hanem az erő, ami rendezi és irányítja azokat, ami meghatározza az előbbieket, valami, ami mindezt átfogja, szellemünk és valami, ami azt is felöleli, ami ezek felett áll, és valami több, ami meghatározza, hogyan élik meg az emebrek ugyanazt a dolgot, személyenként egészen máshogy, szellemünk és lelkünk teljes, harmonikus egésze, mely változik részeiben, de lényegében mindig ugyanaz marad.
 Egy kollektív, egész lényünket magába foglaló, öntudatát is egészében magában hordozó, de nem öntudatával meghatározott egész vagyunk.

-"Én" vagyok minden, ami részem, és "énem" átfogja egészem.
« Utoljára szerkesztve: 10 dec 20, 01:47:00 írta STM » Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1433 Dátum: 10 dec 20, 13:16:53 »

Az öntudatunk vagyunk gyakorlatilag....  és a valóság egyedi lenyomatai.... és ahogy pl minden ember írisze egyedi így mindenki tudata is egyedi...  ennél jobban nem tudom megfogalmazni...
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #1434 Dátum: 10 dec 20, 13:44:30 »

Ezt azért nem mondanám, hogy az öntudatunk, mert ha valakit tarkóncsapnak egy szeneslapáttal, annak egy ideig nem lesz öntudata. Nevet
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1435 Dátum: 10 dec 20, 13:46:00 »

Általánosságban beszéltem erről....  Ha van egy tv-d és ki van kapcsolva attól az még tv..... csak nem megy... néha az ember se megy Nevet
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1436 Dátum: 10 dec 20, 15:52:15 »

A tv tv, ha bevan kapcsolva, ha nincs, de az agyunk is a helyén van, akár alszunk, akár kivagyunk ütve,  akár nem... az öntudat, és az öntudatosság kérdése más. Ez inkább oylan, mmint a képernyőn látható adás Mosolyog
Jó, persze az öntuadotásság jelenléte is krédés lehet, ah "nem vagyunk tudatunknál", de az öntudat egy átfogó fogalom, ami bizonyos tekintetben csak "énérzetünk", énünk jelenlétének érzete, és bizonyos működések szabályozása énünk által.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #1437 Dátum: 10 dec 20, 16:35:55 »

Nagy vonalakban ez igaz. Én az ami az egót érzékelő tudatosság. Ugyebár.
De ez meg mindenkire igaz. Akkor meg mindenki egy.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1438 Dátum: 10 dec 20, 16:45:25 »

Ez a konklúzió nagyon sántít.

-Én "itthon" vagyok.
-Te is azt mondanád "itthon" vagy.
-Ugyanott vagyunk? Mosolyog

Részemről az első gondolatmenetemet tartom egy helyenkétn ködös, de mindenképpen helyes válasznak, és az "én" fogalmát az egotól és az öntudattól különböző fogalomként, lényem kollektív, homogén, egészének mondanám negyszerűen. Ennek mibenléte, határai, önállósága, vagy máshoz tartozása már egy másik kérdéskör.
« Utoljára szerkesztve: 10 dec 20, 16:48:07 írta STM » Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #1439 Dátum: 10 dec 20, 17:39:58 »

Az "itthon" fogalma nyilvánvalóan egy nagy területet jelent, ahol sokan elférnek. Ez nem jelent semmit. Csak azt, hogy mind a ketten egy halmazon belül vagyunk.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins