24 dec 02, 23:40:36 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 81 82 [83] 84 85 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 311280 alkalommal)
0 Felhasználó és 4 vendég van a témában
STM
Shinobi no Megami
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1230 Dátum: 10 júl 08, 13:59:17 »

A tulajdonképpeni öregedés egyetlen igazi oka az, hogy lélegzünk. Hogy oxigént égetnek a sejtjeink. Csak nem elég jól Nevet
Ugyebár az elszabaduló szabadgyökök károsítják a sejtjeinket, ami miatt már a belőlük létrejött új testek is tökéletlenek lesznek, ebből adódóan rosszabb lesz az osztódási képességük, meg midnen egyébb. Ha ezt a problémát tudnánk kezelni, akár csak enyhíteni, az öregedés le lenen tudva, vagy legalábbis évszázadokra nyúlna az ember élettartama.

Megjegyzem, vannak is halhatatlan élőléynek,akiknek nincs iylesmivel gondjuk.. példának okáért egyetlen növény sem öregszik genetikailag.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 08, 14:00:10 írta STM » Naplózva
jujguy
Kezdő Jounin
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

Captain Teemo on Duty!

« Válasz #1231 Dátum: 10 júl 08, 14:09:38 »

valaki elárulná ki bee? me nem naon vágom mivel csak pár manga fejezetet olvastam eddig
Naplózva

Lehet néha szemtelen vagyok de annyi baj legyen kacsint
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1232 Dátum: 10 júl 08, 14:11:17 »

Ez itt off, kérdezd a megfelelő Narutos topicban.

Moderátor
Naplózva
Renningan
Elit Jounin
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Nothing is True, Everything is Permitted

« Válasz #1233 Dátum: 10 júl 08, 14:26:27 »

A teret csak a fekete lyukak görbitik meg. Erre bizonyiték a fény. A fény csak egyenes vonalban terjed. A bolygókról, csillagokról csak vissza verődik, illetve megtörik, egyedül a lyukak görbitik meg szó szerint a fényt

Nem igaz! Ha felmész a felhőkarcoló tetejére délben, akkor 24 óramulva a lent álló rendőrök óráján is 12 óra lesz, mint a tieden fent. Az idő egy stabilan változó jelenség. A Jupiteren se megy lassabban az idő, szimplán hosszabb távot kell szerencsétlennek megtennie, lassabban kerüli meg a napot, ezért ugy érezzük h megált, vagy legalábbis lelassult az idő.
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1234 Dátum: 10 júl 08, 14:28:08 »

A fekete lyukak nem a teret görbítik, hanem magát a fényt. Ennek a jelenségnek legalábbis ez az oka. Persze ettől még görbíthetik, de a fény, az csak a gravitáció miatt hajlik meg.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1235 Dátum: 10 júl 08, 14:34:42 »

A fény nem csak egyenes vonalban terjedhet. Sokáig ezt hitték. Ma már nem olyan biztosak benne, ugyanis a Nap közelében a fény nem egyenes vonalú, mivel a fény a téridő vonalát követi. Az viszont görbe. Tudod, gravitáció.
És a téridő görbül meg, nem a fény. A fény már csak amiatt nem lesz egyenes.
Renningan, inkább olvass egy kicsit a téridő görbületről...

És igen, ha megnézel egy mezei órát, akkor valószínű ugyanannyi lesz az idő. A világmindenséghez képest az a párszáz méter csekélység. Egy órán biztos nem fogod látni, hiszen az eltérés csak a másodperc ezredrésze lesz. De ez a kis idő is elég volt már ahhoz, hogy megmérjék és bizonyítsák.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 08, 14:35:41 írta Saphira » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1236 Dátum: 10 júl 08, 14:36:07 »

Érdekes, én mindig is azt hittem, hogy maga a fény görbül meg, "beszívja" a fekete lyuk gravitációja. Úgy néz ki, utána kéne néznem ezeknek a dolgoknak.  Gondolkozik

Rennin: ikerparadoxon. Nézz utána. Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 08, 14:37:13 írta Aes Sedai » Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1237 Dátum: 10 júl 08, 14:38:34 »

CSak a hatás mértéke más. Egy felhőkarcoló szerintem nem elég magas ahhoz, hoyg nagyon mérni lehessen a különbséget, elgalábbis rövid idő alatt nem... de mint azt mutatja a korábabn linkelt kísérlet, pár nanoszekundumos eltérést már egy repülőn töltött idő is elő tud idézni.
A Fekete lyukak gravitációs ereje irdatlan, ezért nyelik el egészen még a fényt is. De mi (minden bizonnyal) a fekete lyuk? Sajtá gravitációs ereje által összeroskadt csillag, tulajdonképpen nem más a teret meghajlító tulajdonságha, mint más anyagé.. csak egyzserűen hihetetlen tömege és sűrűsége miatt jelentősebb... de ugyanez a hatás bárhol meg van, más-más mértékben, ahol nagyobb anyagtömeg található. Ha ezt tagadnád, azzal uyge a fekete lyukak működése is elképzelehtetlen lenne.

Aes:
A kettő nem zárja ki egymást. A fény anyag is... valamiylen szempontból. EGy hullámrészecske kettőséggel jelelmezhető valami. Konkrétan erre is hathat a gravitáció kis mértékben.. egy fekete lyuk már ezt is elnyelheti. De a csillagok mellett meggörbölő fénynél a téridő görbületről lehet csak szó, mert utána (meszsebbb a csillagtól) "visszaegyenesedik".
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 08, 14:41:43 írta STM » Naplózva
Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #1238 Dátum: 10 júl 08, 14:44:28 »

Ez érdekes téma, és ki ki máshogy értelmezi, vagy hallja, de szerintem ugy logikus, h a fényt nem lehet meggörbiteni. Ez magán vélemény, de szerintem jobban bele illik az n dimenziós tézisekbe az, h a tér görbül el. Ugyanis ez még valahogyan elképzelhető. Teszem azt, h ha lenne egy olyan energia mező, ami megváltoztatja a teret (legyen fekete lyuk), akkor ha azon átmész, hirtelen megszünik a fel, és lenne csak az előre, és csak azt és annyit érzékelnél a világból, amit pl egy A4 es papir. mondjuk egy 3 dimenziós lény cipőjéből egy vékonyka szeletet.

De maga a fény görbitése is elképzelhetetlen xDlelgalábbis nekem, és akkor mégse mondtam hülyeséget, hisz a tér görbül, nem a fény.

"Az ikerparadoxon vagy óraparadoxon egy, a speciális relativitáselméletben  fellépő különös jelenség: ha két megfigyelő összehangolt órákkal ugyanabból a pontból indulva különböző mozgást végez, akkor következő találkozásukkor az óráik nem feltétlenül fogják ugyanazt mutatni. (Ez az idődilatáció jelenségén alapul: a mozgó óra lassabban jár, mint az álló. Az eltérés hétköznapi sebességeknél alig kimutatható, de a fénysebességhez közeledve jelentőssé válik.) Az eltérés az elmélet által pontosan meghatározott, matematikailag ellentmondásmentes és kísérletileg ellenőrzött; ennek ellenére hagyományosan paradoxonnak nevezik, mert a jelenség egy kézenfekvő, de hibás elemzése önellentmondásra vezet.

Az ikerparadoxon szokásos megfogalmazásában egy ikerpár egyik tagja űrutazásra indul egy távoli csillaghoz egy közel fénysebességgel haladó űrhajóban, ugyanazon az egyenes útvonalon, ugyanazzal a sebességgel haladva oda-vissza, míg a másik a Földön marad. Ha eltekintünk a Föld forgásától és keringésétől, és az indulást és a fékezést illetve megfordulást pillanatszerűnek vesszük, akkor a földön maradt iker nyugalomban van, testvére pedig egyenesvonalú egyenletes mozgást végez a Földtől a távoli csillagig, majd vissza. Az űrhajós iker visszatérésekor azt tapasztalja, hogy míg számára csak rövid idő telt el, testvére megöregedett, esetleg meg is halt."

Ezt nem hiszem el!
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1239 Dátum: 10 júl 08, 14:45:12 »

Pedig jobban tennéd, ah elhinnéd. Mosolyog Mert ez így igaz. Mosolyog
Naplózva
Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1240 Dátum: 10 júl 08, 14:46:17 »

Az atomórás kísérletben is volt eltérés amit STM linkelt,úgyhogy igaz.
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #1241 Dátum: 10 júl 08, 14:49:44 »

NE legyél már rejtett xD

Ez akkor is abszurd! Már miért lenne az, h ha elmegy ürrepülni az egyik iker fénysebsességgel, és vissza jön, neki az szinte meg se kottyan, mig a másik meghal. Ez időutazás.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1242 Dátum: 10 júl 08, 14:52:58 »

Renningan, szóval nem hiszed el, hogy a fény gravitációs tér hatására meggörbül - melyet már kísérletben is megfigyeltek -, és hogy az idő nem feltétlenül ugyanúgy telik mindenhol, hanem maradsz a régi - egyébként azóta sok helyen módosított, megváltoztatott - elméleteknél.
És mondd, csak úgy vakon, találomra ragaszkodsz ezekhez, vagy valamilyen módon le is vezeted nekünk, hogy miért nem hiszed el? Tudod, bizonyítékok, alátámasztás, adatok...
Naplózva

Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #1243 Dátum: 10 júl 08, 15:00:49 »

A tér (és akkor már az idő is) görbül meg a gravitáció hatására, és ennek következtében hajlik meg a fény.
A fény nem csak egyenes vonalban terjedhet. Sokáig ezt hitték. Ma már nem olyan biztosak benne, ugyanis a Nap közelében a fény nem egyenes vonalú, mivel a fény a téridő vonalát követi. Az viszont görbe. Tudod, gravitáció.
És a téridő görbül meg, nem a fény..

Ugyan ezt mondtam, azzal a kivétellel, h én csak a teret emlitettem meg, az időt pedig nem, és ekkora gravitációs erőt nem csillagoknak, hanem fekete lyukaknak tulajdonitottam. De gyakorlati szemszögből ugyanaz.

Viszont ez jópofa dolog, h elvileg képes az ember a jövőbe utazni, abban az esetben ha sikerül fénysebességgel végig haladnia egy teljesen összesürüsödött téridőn vagy min.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 08, 15:30:31 írta Renningan » Naplózva

adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1244 Dátum: 10 júl 08, 18:01:13 »

Tudjátok vannak az ilyen űrhajós kiképző szimulátorok, amikor beülnek egy gömbszerű valamibe, ami egy tengely körül forog nagyon gyorsan... Azt hiszem el lehet képzelni, szóval ha lenne egy ilyen gép -ami tegyük fel fénysebességgel tudna a tengelye körül forogni- akkor ha mondjuk egy hétig pörög benne az aki beleült, és kiszáll, akkor talán lehetséges az, hogy gyorsabban, vagy lassabban öregszik? Hmm?
Vagy ez szimplán hülyeség?  >.<#
Akár az is lehet, hogy van akkora sebesség, ami mondjuk a fénysebességnél is gyorsabb, vagy nem is tudom, szóval lehet olyan gyorsan menni, hogy szinte már eltűnjön az ami ilyen gyorsan halad? Technikai KO
Uhh ezek lehet hülye ötletek...
Naplózva

Az aláírások minden egyes hozzászólás vagy privát üzenet alján megjelennek.
Oldalak: 1 ... 81 82 [83] 84 85 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins