24 nov 30, 11:46:12 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310620 alkalommal)
0 Felhasználó és 13 vendég van a témában
Soul
Kezdő Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #1020 Dátum: 10 jan 17, 14:37:28 »

Ha minden születik, él, majd meghal, ahogy te mondod, akkor az idő inkább végtelenbe nyúló egyenes, mert meghatározod a két végpontját, tehát ahhoz hogy körforgás legyen, bele kell illeszteni a "majd újjászület" részt. Én valahogy soha nem tudtam megérteni hogy hogyan lehetne az idő körforgás, nekem valahogy mindig is egyenesnek tűnt, csak az elejét és a végét nehéz meghatározni... Azt hiszem én is az Aes Sedai-san által említett "próbálkozik, de kár a gőzért" csoportba tartozom Nevet
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1021 Dátum: 10 jan 17, 14:50:26 »

Az idő egy dimenzió.  Számomra kicsit fura értelmezni,h egyenesként vagy körforgásként is elképzelhető.
Aki egy kicsit otthonosabban mozog a fizikában, tudna mesélni a 11 dimenzióból párról? Mert úgy hallottam, hogy elméletileg ennyi dimenzió van, csak számunkra összesen 4 érzékelhető.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #1022 Dátum: 10 jan 17, 16:55:54 »

Aszem kihagytátok azt az elméletet, miszerint az idő szerteágazó, és ha belevesszük a hurokidő elméletét is (de elég ez is), akkor az idő voltakép egyszerre egyenes és körforgás.

Ebből jut eszembe, a vízszintest a olyan egyenes (v ív, v kör), mely a nyugvó víz felszínével párhuzamos. Namármost a víz egy gömbfelületre simul rá. Így tehát ami vele párhuzamos az voltaképp egy ívdarab, ebből következik, hogy az egyenes egy görbe, ami pedig a kör része, de tekinthetjük úgy is, hogy a teljes ívgörbe a kör. Továbbá azonos tengelyű, vagy origójú végtelen számú kör mind eltérő szögbeli elforgatással kiadják a gömböt,( de egy kör is kiadhatja, ha azt tengelye mentén megforgatjuk).
Ha ezt (a hülye elméletet by Shiro) nézzük, akkor a az egy dimenziós "egyenesből" leképeztük a tökéletesnek mondott háromdimenziós formát. A leírtakban különböző formák közti átmenetet, (most kivétel az ív és az egyenes) kétféle képpen tekintetjük.
1. része a "nagyobbnak"
2. bizonyos feltételek teljesülésekor megegyezik vele.
Vagyis elmondható, hogy: egyenes=ívgörbe=kör=gömb.  Így tehát az egyenes egy gömb, és h ezt az egészet rávetítjük az időre, akkor voltaképp teljesül az hogy végtelen egyenes, örök körforgás és dimenzió.
Na és akkor még felvetődik az egyenes kanyar kérdés is xD

--
A másikhoz meg annyit, hogy: Én a filozófiát lövésem sincs, hogy milyen szinten művelem. Az hogy növeli az egómat vagy sem hidegen hagy. Az egészre csupán egy érdekes időtöltésre tekintek ami bővíti az ismereteimet, és a nézőpontjaimat. 
Naplózva

Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1023 Dátum: 10 jan 17, 19:27:10 »

Hm, ez jól hangzik. Közben eszembe jutott, hogy még belevájkál az időbe a sebesség is. Fénysebesség közeli sebességet elérve az idő lassul. Még ez is dob az egészen.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Zarathustra
Újonc
*

« Válasz #1024 Dátum: 10 jan 23, 11:53:54 »

Nos én ehhez most hozzászolnék, egy dolgozatom alapján, ami Hérakleitosz felől megy, persze cenzrázatlanul:

Hérakleitosz és az ellentétek: A nyugati metafizika az ellentétekre épít, vagyis azt is mondhatnánk a metafizika ellentéttan, és már mondtam volt, hogy Hérakleitosz nem épít a néphiedelmekre, nem vallja azokat, ő az ellentéteket egy kiegyezésben látja és a kiegyezésig egy viszályban, ami látszólagos, és az a viszály ami pediglen nem ez, az pedig az etikájára vonatkozik, de az egy más kérdés. Hésziodoszra mondja ő a legjobb tanító, nem ismeri a nappalt és éjszakát, és máshol hogyan tud valaki elrejtve maradni az előtt mi sosem megy le. Ő a két ellentétest kiegyenlíti, mi látszólagos ellentét csupán, és egyben köti össze, ez meg mondjuk egy igen Szókratész-tan, hiszen a nappal és éjszaka nem létezők, hanem létezésüket, egy létezőből nyerik, de míg Szókratész igazából a látszathoz ragaszkodik, miszerint ha az egyik ellentétes jön, akkor a másik megy, addig Hérakleitosz itt nem ezt teszi, hanem összeköti őt a Nappal, és így az ellentétet rövidrezárja, és azt mondja mindakettő jelenvan egyszerre.
Van még egy elve ami ugyanezt fejezi ki, és az egész nyugati filozófiának ellen megy, és eddig az egész nyugati filozófia félreértette őt, talán egy buddhistának kellett volna Hérakleitoszt odaadni olvasni, az talán jobban megértette volna, te jó ég, méghogy Hérakleitosz dialektikus lett volna, nevetséges, ez pusztán Hegel és Marx koholmánya, saját elveik bizonygatására, persze sajnos ez is probléma, ha valaki példázatokban ír, azt félre lehet érteni, és maga céljaira használni, mint ma sajnos Nietzschet, szánalmas, a mai interpretátorok szánalmas kis pondrók, megérdemelnék Hérakleitosszal szólva elűzni, és jól megbotozni. Na még a másik elv, miszerint szerintem az orvosok seggébe felnyomhatta volt a bakancsát- ha akkor vala-,  nagy és minden esély meg van reá, őket nem szerette volt, mert szerinte a jó és a rossz összetartoznak és ha az egyiket az ember el akarja pusztítani akkor a másikat is elpusztítja, és még ezért az orvosok, hogy jutalmat kapjanak, inkább mondta volna: „A seggetekbe a jutalmat”. Ez az egész elv ellentétes a Szókratész-tannal, mert mint már mondtuk, lehetetlen,hogy egyszerre, mind a kettő legyen, lehetetlen, hogy a jó és rossz egyszerre legyen jelen, a kellemes és kellemetlen, és azt is mondja ismét Hérakleitosszal szemben, hogy az ellentétes minőség sosem keletkezhet ellentéttyéből, hiszen Héraklitosznál az ellentétekből való keletkezés-tan van jelen, mintha csak fokozatok lennének, vagy valamik, ki tudja, de nem ellentétek.
Az egész nyugati metafizika gyomorába vág egy kurva nagyot, jól beviszi neki Hérakleitosz, nem játszadozik, hanem KO.
„Hallhatatlan halandók, és halandó hallhatatlanok: élik kölcsönösen halálukat, és halják életüket”
Hasonlóan vallja az anaxagoraszit, és mind a parmenidészit, mégpedig, hogy a keletkezés folyamatos legyen, és ne maradjon abba keletkezni, ezért a megelőzőből kell hogy létre jöjjön, annak ami elmúlt, vagyis a nemlétezőből, vagyis ahogy Szókratész mondja valahol, a kezdetnek mindig jelen kell lenni, hogy legyen valami, de ezzel szemben Hérakleitosz hozzátenné kezdet és vég egy a körben, és így ő itt ismét a metafizika gyomrába vágna, mert nem csak a kezdetet mondaná mindig jelenlévőnek, hanem a véget, így a körbe zárja a keletkezést és elmúlást, és még ezzel szemben dialektizál Parmenidész és Szókratész, ő addig mindezt egyszerűen megoldja, bár hasonlóan ő is és mint így Szókratész is vallja a visszatérést, de Héraklitosz nem atomisztikus, nem úgy mint Szókratész valami Egyet, valami oszthatatlant, ami vele együtt visszatér. Bár Szókratész természetesen ellent mondana mert szerinte ami valamiben van, az nem keletkezhet ellentétjéből,  nem anyag, és csak az anyag jöhet az ellentétből, viszont Hérakleitosz meg itt mondana ellent mert ő meg azt mondaná, semmi sem létezik, így csak a minőségek változhatnak, amik meg csupán fokozatok, de azok meg mindig jelen vannak, az ellentétes így semmi nem is változik, mert nincs minek változni, ami nem áll az nem is változhat, csak egy folyamatban lehet a levésben, egy folyamban ha tetszik.

Hérakleitosz és az örök világ: Az emberek úgy szokának mindezről beszélni mintha magánvaló lenne, és magában lenne, az értelme, hisz ahogy Hérakleitosz mondja, beképzelik maguknak, és valójában nem is értik, mit is jelent ez az egész. „Eme világrend, ugyanaz minden lények számára, negye ember és negye( a negye egy kis nyelvújítás, a keinra, nem és egy összevonása) isten teremtette, hanem vala és van és fog lenni egy örökön égő tűz, mértékre megizzva és mértékre kialudva. És nem értik és nem értik, mi is itt a megizzás, hát a bőség, és hogy mi itten a kialvás, hát a hiány, és ez mindakettő ellentétes. De térjünk csak vissza a mondat elejére, hiszen miben is kell végbe menjen ez az egész, hát a folyamatban, a levésben, és ha a levés egy, és benne van kettő, az már három, és ha három, akkor már osztott, és ha már osztott az idő, akkor az időnek léte van, és ha van léte, akkor a levés nem lehetséges. Hiszen három folyamatról beszélnénk ebben az esetben és nem egyről, egy melyben van, egy odamenés, és egy visszamenés, és akkor ez az egész ellenkezik, Hérakleitosz alapvető tanával,a levéssel és a lét tagadásával, de ismét csak egy nevetséges látszat ellentétről van szó, hát a metafizika az ellentéttan, sajnos, és sajnos a fizikusaink is vallják ezt a szerencsétlen ellentéttan elfogadását. A fizikusok azt a nevetséges ellentéttant fújják, és ehhez még az anaxagoraszit, a világ keletkezést, csak modern fogalmakkal, elég jól látható, csak nusz helyett, ebben az esetben ősrobbanás, és más helyett más modern fogalmakkal, és más előítéleteket. Nos de nézzük csak a hérakleitoszit, a hérakleitoszi elvben, nincs ilyen, és én inkább a hérakleitoszi mellé állok , mint az anaxagoraszi mellé. Héraklitosz ellentéttanja, kimondja, hogy minden egyszerre van jelen, és se a hiány és se a bőség nincs külön, hanem egyszerre, olyan nincs, hogy csak hiány legyen- na tessék legyen, ebből a létből lehetetlen kikerülni. Ha csak az egyik jelenléte az hibás elgondolás, és ezen nyugszik a jó öreg fizikánk, és metafizikánk, és itt az Egyszerre, das Zugleiche, ugrik be, és ahol minden egyszerre, és sosem lehet más, mert ha más lenne, és nem az egyszerre, akkor a világ nem örök lenne, „ Meghalt a király, éljen a király!” a jó öreg dráma részlet, mi már szállóige, ezt az elvet fejezi ki pontosan, csak itt is van egy kis hiba, mert ha így írom, „ Éljen a király, meghalt a király”, azonmód ember a Meghalt-at veszi előre, tehát ami már befejeződütt, és nem úgy nézi, mint ami még együttvan, hanem külön, és megelőzően- na ez az angol filozófia.
Ez olyan mint Hérakleitosz etikája, az új és a régi egyszerre van, és nem külön, az új hatalom épp akkor megy el, mikor épp a másik jön fel, így nem egy osztott, hanem egy és nem más.
A bőség és a hiány egyszerre van, és ha jön a kellemes a kellemetlen nem megy, hanem ott marad, így ha elfogadjuk,hogy az ellentét sosem ellentét, és az egyik a másikkal összekapcsolódik, akkor a világ örök, mert elképzelhetetlen, hogy valami a másikkal ne legyen együtt, ami hozájön, bár a fizikus urak ezt vallják
Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #1025 Dátum: 10 jan 28, 12:08:33 »

http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/889

Nem mai a cikk, de aki esetleg még nem vágja teljesen pl a tojástémát, annak jó kis infóforrás.
Maga a weboldal is egész hasznos.

ezt még: http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/1501
« Utoljára szerkesztve: 10 jan 28, 12:13:25 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam

crespo15
Vendég
« Válasz #1026 Dátum: 10 feb 01, 17:17:09 »

Elfáradnék mire a hosszabb postokat elolvasnám Nevet... szeretem az ilyen dolgokat kérdésekké formálni mert azért egy minden napi ember csak éli a saját kis életét tudván egyszer meghal azt majd lesz vmi vagy isten és menyország vagy a saját vallása által beültetet maszlag amit nem lehet bebizonyitani hogy igaz-e vagy sem...
Szerintem nem sok ember van aki azon gondolkozik hogy hol kezdődik az idő és mikor ér végett! Hogyan lett az űr amiben élünk? Mi volt az űr elött? (azt tudom hogy az űrt vmi átkozott nagy robbanás tágította és a mai napig ez megy) most a bolygók kialakulásáról már nincs mit feltárni mert tudjok hogy hatalmas gáz gömbök az cső Nevet
Azon gondolkoztatok hogy mért élünk? Van oka vagy csak véletlen? Az atomok meg annál kisebb dolgok képtelenek önállóan cselekedni de mégis vhogyan alkotnak mi is azokból vagyunk de mi önállóan cselekszünk mért?

Hogyan volt képes az emberi faj a csúcsra törni a többi élőlény között? Van-e másik élőlény faj(ok) a bolygón kivül?
Mi lesz ha meghalunk teljesen kitörlődünk a világból a féle teljes kiürülés vagy vmi másik dolog történik velünk?
Vagy képesek vagyunk egy mai ember erején felül múlni például van egy saját erőd mint "supermannek" és nem a falon átlátásról vagy lézer szem meg szárnyak nélküli repülésre gondolok hanem irányítunk elemeket mondjuk vki teljesen kordába tartja a tüzet képes a gondolatával csak tüzet csinálni robbantani stb.
vagy a viz,föld,levegő írányitása esetleg fuzionálni mindet!?

Vagy az idő vissza tekerhető? Lehet szó idő utazásról?

Ezek a kérdések kavarodnak bennem, meg hogy legfőképpen mire vagyok jó én? Mi az oka hogy létezem!?
Igaz az utóbbira nekem kéne rájönnöm de már majdnem születésem óta ez érdekel, amióta eszemet tudom ezt keresem!
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 01, 17:21:14 írta crespo15 » Naplózva
Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1027 Dátum: 10 feb 02, 18:14:57 »

Ennyi kérdést meg sem tudnék válaszolni,de a "Vannak-e élőlények a Földön kívül?" kérdésre a válasz igen,baktériumok és egyebek megélnek mindenhol.Viszont ha azt akartad kérdezni hogy intelligens lény a Földön kívül,szerintem biztos hogy van,nehogy már egyedül legyünk ebben a **** nagy térben.... Nevet

Shiro sztem amit írtál egész jó elmélet.
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Nauzika
Chuunin
*

« Válasz #1028 Dátum: 10 feb 03, 21:06:04 »

Szerintem sem vagyunk "egyedül" de ebben a naprendszerben tuti nincs más a többi bolygón ez elég egyértelmű... Mármint baktériumokon kívül
Naplózva

Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!
Walt Disney

Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy.
Andrew Matthews
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1029 Dátum: 10 feb 04, 01:43:39 »

Ezt megkérdőjelezném. Ha baktériumok előfordulhatnak, akkor ott megélhetnek akár többsejtü lények is, ha nem is feltétlenül magasabb rendü állatok, vagy növények. Márpedig, a Jupiter Europájának jégrétege alatt feltehetőleg óceán van, ami némi geotermikus aktivitás mellett hasonló lehet a mi mély ócáni árkaink, vagy óceán-fenekeink körülményeihez.
Mivel, mióta tudjuk, hogy jópár egyszerü baktérium elél a kénen, tudjuk azt is, a napfény nem feltétlenül szükséges egy tápláléklánc meglétéhez, így nyugodtan lehet bármiylen hasonló körülméyneket biztosító égitestnek egész fejlett flórája és faunája, ezentúl egyenlőre az sincs bebizonyítva, hogy a mostoha marsi körülméynek tényleg azt jelentik, hogy a bolygón (már?) nincs élet, ugyanis a medveállatkák például, amik nem éppen a zsákszájúak szintjén megrekedt lények, életképesek lehetnének például ott is, amennyiben amellett a sok-sok szén-dioxid mellett akad egy egész kicsi oxigén (ők egyébként egyesek szerint az űrből is érkeztek, mert elég probámás besorolni őket, és tényleg túlélhettek akár egy utazást egy meteoron), de miért lenne meglepő az, ha a szén-dioxidod hazsnosító növények/állatok (leginkább egyik se, emrt ezek földi rendszrertani kategóriák) élnének ott?
- nem beszélve azokról a bolygókról, amikről alig tudunk valamit. A földhöz hasonló burjánzó élővilág nem fejlődhetett ki a naprendszer más bolygóján, vagy a bolygók holdjain, ideális körülmények híján, de az élet szívós, nem nagyon lepődnék meg, ha valamiylen formában akár magasabb szervezetségi fokon álló lények is élnének a naprendszerünk bolygóinak és holdjainak jelentős hányadán.

De hogy őszinte legyek, azon se ha nem így lenne, sőt, baktériumok sem lennének.
Mivel nincs mihez viszonyítanunk, ugyanolyan valószínünek kell egyenlőre látnunk, hoyg csakis a földön van és volt élet, mint hogy elvétve, de előfordul a galaxis és a világűr egy-két bolygólyán, vagy mint hogy teljesen általános, mindenütt felbukkanó valami.
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 05, 00:30:17 írta STM » Naplózva
crespo15
Vendég
« Válasz #1030 Dátum: 10 feb 04, 21:04:13 »

és a többi kérdésem-re.. esetleg az emberi erőt felül múlni egy elem manipulálásával? :O
Naplózva
NarutoKyuubi
Akadémiai tanuló
*

« Válasz #1031 Dátum: 10 feb 20, 19:53:26 »

Most olvastam végig a topicot.Szerintem, ha megnéznénk több szempontból is más-más jön ki.
1.Az alkimistáknak az arany lehet a 6. elem
2.Akik a fengshuiban meg az olyasmikben hisznek azoknak lehet a Ying+Yang keveréke vagyis a tökéletes együttállás.
De ez csak az én véleményem.
Naplózva

Naruto-Arena.com - Your #1 Online Multiplayer Naruto Game !
mmartin
Újonc
*

« Válasz #1032 Dátum: 10 feb 21, 15:12:10 »

Sztem nem lehetetlen, de ehhez meg kéne tanulnunk jobban kihasználni az agyunkat, h irányítani tudjuk az anyagokat. De normális esetben ha az ember az agyának nagyobb részét használja akkor akár agyvérzést kaphat. Ezt a problémát kéne kiküszöbölni valahogy és akkor sokmindenre képesek lehetnénk az agyunkkal.
Naplózva
Soul
Kezdő Jounin
*

« Válasz #1033 Dátum: 10 feb 21, 15:15:31 »

Elég optimista látásmód de se megerősíteni se cáfolni nem tudom. Nem vagyok otthon agykutatás terén, de valószínűleg azért tartják lehetségesnek az ilyen dolgokat, mert fogalmunk sincs mi történne ha agyunk teljes kapacitását kihasználnánk.  Technikai KO Lehetséges hogy képesek lennénk telekinézisre meg hasonlókra, de az is lehet hogy csak szuperszámítógép szinten tudnánk gondolkodni.
Naplózva

"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
Lille17
ANBU Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1034 Dátum: 10 feb 21, 17:11:51 »

Én úgy tudom, hogy eddig Einstein volt a "legokosabb" ember a földön. Az agya 10%-át használta "fel". Ez már hatalmas nagyságúnak számít- a miénkhez képest.^^ De a "nagy agy" nem feltétlenül jár több ésszel.. Gondoljunk a neandervölgyiekre.. Ők nem látták sok hasznát.^^
De manapság vannak olyan emberek, akik állítólag  a kezükkel küldik az energiát, pl. gyógyítanak-ez az úgynevezett kinesztézia.. Ti hisztek ebben? Gondolkozik
Naplózva

A szőkék mind gyanúsak, a barnáktól meg bármi kitelik. (Olivia Wilde)

~Tündérkeresztanyám: Nikkie~
 ~Szüleim: Sevanna, CsiziDani~
 ~Testvéreim: A-chan, Loah
 ~Mesterem: Ritli-sama~
 ~Tanítványom: hanii ~
Oldalak: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins