noemimi-chan
|
|
« Válasz #1800 Dátum: 13 dec 16, 11:04:57 » |
|
Akárhogy keresetem rá arra amit leírtál, a következő cikket hozta ki, de itt semmilyen balszerencsét nem említenek: http://bujinkankecskemet.hu/japan-varazsa/a-japan-kard/meito-mestermunkak-legendas-kardok/A Kusanagi elvileg fehér-ezüstszínű volt, a japán Excaliburként is említik.
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Aizawa Miyako
Újonc
Nem elérhető
Hozzászólások: 2
|
|
« Válasz #1801 Dátum: 13 dec 18, 16:45:01 » |
|
Szia! Nagyon hálás köszönetem a gyors válaszért.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
Hozzászólások: 3837
|
|
« Válasz #1802 Dátum: 14 jan 06, 10:37:22 » |
|
A parasztvakítás egy új példája. http://diabetika.info/10-sokkolo-ok-arra-hogy-elhajitsuk-mikrosutonket/Annyiban szeretem, hogy igyekeznek tudományos magyarázatokkal szolgálni, hogy egyetlen apró hiba és rájössz, hogy az egész kamu. Lehet, hogy már hamarabb is volt benne, de én ennél a mondatnál jöttem rá: "A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz."
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sevanna
|
|
« Válasz #1803 Dátum: 14 jan 06, 10:41:52 » |
|
Ezt vagy hasonló cikket én is olvastam. Nem értek a kémiához úgyhogy én elhittem persze. xD De még ha kamu is a cikk én akkor is károsnak tartom a mikrózást. Plusz nem is jó, elveszi az ételek ízét.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
Hozzászólások: 3837
|
|
« Válasz #1804 Dátum: 14 jan 06, 10:58:04 » |
|
Az ételek ízével egyet értek, de annak teljesen más az oka.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sevanna
|
|
« Válasz #1805 Dátum: 14 jan 06, 11:00:53 » |
|
Mi az oka? Érdekelne a válasz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1806 Dátum: 14 jan 06, 11:11:09 » |
|
Volt anno egy oldal, ami azt híresztelte, hogy 2012 decemberében a Föld "belemegy a nullsíkba", bármit is jelentsen ez. Ma már sajnos csak átírt, átszerkesztett változatait találom meg, amikben nincsenek benne ezek a gyönyörűségek: A DNS-tek (?) jótékonyan erősödik ezekben az időkben a kozmikus sugarak hatására, ami nagy adag alacsony rezgésű energiát tisztít ki az ember pszichéjéből.
Meg a legjobb az volt, hogy: " a kétszálú DNS felszaporodik, és átprogramozódik 12 szálúvá." Meg az hogy: " a Holdnak légköre lesz, ami nátrium." Így leírva. Biokémia előtt szeretettel, Morita.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Hozzászólások: 2122
|
|
« Válasz #1807 Dátum: 14 jan 06, 11:14:23 » |
|
Én is emlékszem. A legszomorúbb (vagy legviccesebb), hogy egy nap alatt több, mint 80 ezren likeolták fészbukon.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #1808 Dátum: 14 jan 06, 11:26:21 » |
|
A NASA pedig kénytelen volt a saját hivatalos oldalán külön aloldalt létrehozni, ahol cáfolták ezeket a faszságokat. Mert állítólag sok aggódó amerikai őket hívta fel, hogy mi igaz ebből.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
Hozzászólások: 3837
|
|
« Válasz #1809 Dátum: 14 jan 06, 11:28:33 » |
|
Mi az oka? Érdekelne a válasz. Nem véletlenül írják oda a receptek mellé, hogy ennyi hőfokon, ennyi ideig, vagy kis lángon, majd felvenni, meg stb. A folyamatok lejátszódásához, mint a fehérjék denaturálódása, figyelembe véve a hő terjedésének sebességét, vagy az aromák felszabadulása megfelelő idő és környezet kell. Főzés során sokkal szabályozottabb körülményeket tudsz létrehozni, nem is beszélve arról, hogy tudod kevergetni a kajádat, amivel homogenizálod. Ha iparilag akarom kifejezni magam, akkor optimalizálod a folyamatot, annak érdekében hogy a legrövidebb idő alatt a lehető legjobb minőséget állítsd elő.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sevanna
|
|
« Válasz #1810 Dátum: 14 jan 06, 11:33:28 » |
|
Köszi a választ! Én mindig azt hittem a mikró-ezek szerint nem létező-káros hatásának tudható be az ízváltozás. És a vízre is nagyjából ez igaz?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
Hozzászólások: 3837
|
|
« Válasz #1811 Dátum: 14 jan 06, 11:36:15 » |
|
Nem értem a vizest kérdést.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sevanna
|
|
« Válasz #1812 Dátum: 14 jan 06, 11:58:01 » |
|
Annak is más lesz az íze szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Hozzászólások: 6681
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #1813 Dátum: 14 jan 06, 12:11:32 » |
|
Szerintem is Seva. Apukámnál dolgozik egy nő, aki nem szereti a mikrókat, a káros hatása miatt, node, annyira nem, hogy mikor bejön dolgozni, a konyhába be nem lép amíg megy a mikro s mindent alufóliába csomagol... bár annak más oka van. O.o (Nem 100-as a nő)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #1814 Dátum: 14 jan 06, 12:14:12 » |
|
Pedig az alufólia egészségtelenebb, mint a mikró.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|