Ms. Trager
Vendég
|
|
« Válasz #1058 Dátum: 14 márc 14, 23:37:54 » |
|
Az én környezetemben élők körében, még évekkel ezelőtt tán, hogy akkora divat volt, és mindenki MineCraftozott. Akkor épp ez volt az oka annak, amiért nem akartam kipróbálni. Természetesen elég grafikaéhes játékos vagyok, tehát ha valaha is hozzá nyúlok egy játékhoz, akkor azt általában annak fejében teszem, hogy a kidolgozottsága az ízléseim határán belül esik (itt persze elég erős ellenpont, hogy a videó kártyám finnyásabb, mint én).
Többször láttam, először öcsémet játszani vele, akkor már a megjelenésétől is az epilepsziás roham kerülgetett, mert akkora pixelháborút még annak előtt sosem láttam. Mondá' az Úr.
Aztán ahogy egyre inkább virágoztam, és gyűjtöttem a fiatalabb ismerősöket, úgy kivehetőbb volt, hogy valami oka biztos van annak, amiért ezt ennyire szeretik. Gyakran hallani, hogy a grafika szinte semmit nem jelent, bár szerintem a játékélményt sajátossá teszi egy, az adott játékra, és csak arra jellemző grafika.
Természetesen, még karácsony környékén sikerült elérnie az engem bombázó merénylőknek, hogy megkíséreljem kipróbálni.
Na most a nagy harci helyzet az volt, hogy maga a téma, melyre épül a játék, nagyon az én stílusom. Legalábbis a kedvenceim közé sorolom. Tetszenek az efféle, kreatív, túlélős játékok, ahol fontos a taktikázás, a gondolkodás és az ügyesség is. Mindezek mellett már kezdett eltűnni az a problémám, ami a grafikával volt kapcsolatban.
Persze gondolkodtam már azon, hogy milyen lenne a MineCraft egy olyan változata, ami a napjainkban megjelenő játékokkal lenne, grafikailag egyenértékű. Minden bizonnyal egy horror kategóriába is beleférne. Valljuk be, nem egyszer hozták rám a frászt a szörnyecskék, pedig nem vagyok egy ijedős fajta.
Lényegében ez a fajta "kidolgozottság" ad egyfajta hangulatot a játéknak, és talán ez az, ami a téma mellett teszi valóban, annyira jellegzetessé. Lehet, hogy akkor a világ összes pénzéért sem voltam hajlandó felmenni, most azonban valamiért úgy látom, hogy semmiképp nem mennék bele egy pixeltelenítésbe, ha még nekem fizetnének érte sem.
Különösen tetszenek az élőlények is. Rendkívül aranyosakra sikerültek. Enderman pedig teljesen úgy néz ki, mint a nemrég mellém "craftolt" ajtó. Fekete, közel kétszer akkora, mint én, karcsú és még a felépítése is teljesen olyan (azt hiszem, már csak a szemeit kellene valahogy fel hókuszpókolnom rá, talán meg is teszem). A csirkéket pedig nem kommentálnám. Az elfogyasztható állatkák közül megjelenésre is a kedvencem. Sajnálom, hogy nem rohangálnak pixelből kirakott frizsider szökevények a folyosómon. Endermannel pedig egy remek kis teapartit lehetne csapni.
|