24 nov 26, 23:05:24 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 458 459 [460] 461 462 ... 902
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 8  (Megtekintve 1374101 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
*
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

No akame ga kill no life

« Válasz #6885 Dátum: 11 aug 23, 20:17:53 »

Mach5: mért lenne szomorú? o.O........mindenki más milyen és nem hasonlíthatunk CSAK RÁD :/. amúgy nekem is elég egy név hogy már tudjam kiről van szó de van vagy 30-40 dávid ismerősöm és már itt nem megy a megitélés :/........persze fészen ránézek az arcára és már könnyebb ikszdé.
Naplózva
Stance
*

« Válasz #6886 Dátum: 11 aug 23, 20:40:22 »

Ejfel, van benne valami, de ez akkor is kétéltű. Ha valaki mesél egy sztorit, melyben elhangzik a "nem napon barnult emberek" szó, akkor valószínűleg nem a tisztességük és a szentségük fog elsőre eszembe jutni. Ha azt mondanám, hogy ez csak asszociáció volt, nem pedig előítélet, akkor nagyszerűen hazudnék magamnak... önáltatás.

Ez jó: http://foreveralone.hu/wp-content/uploads/2011/08/Edward-Cullenek-h%C3%ADvnak.jpg Nevet
Naplózva

bogcsiika
Akadémiai tanár
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

I never give up! That's my ninja way...

« Válasz #6887 Dátum: 11 aug 23, 22:55:45 »

Szerintem név alapján azért asszociálunk valamilyen tulajdonságra, mert ismerünk valakit, akinek ez a neve, és az a tulajdonság hozzá tartozik. Ha más nem, csak a tudatalattid emlékszik rá. Lehetséges?  Gondolkozik

Stance, lehet, hogy buta vagyok, de nem értem. Hmm?

Naplózva

"Maradj egy éjszakát, és meggyűlölöd, maradj egy hetet, és megszereted, maradj tovább, és örökre itt ragadsz."
Éjfél
*

« Válasz #6888 Dátum: 11 aug 23, 23:16:36 »

Ahogy mondtam Stance, kialakult értékrendtől függő.. természetesen ugyanezen mondat elhangzása más országban, más fajta kultúrában, vagy simán más neveltetés esetében nem ugyanazt fogja jelenteni, nem ugyanarra fog gondolni elsőre az egyén.
A mi társadalmunkban ennek a mondatnak kifejezetten van egyfajta jelentése amit mindenki jól ismer, ezáltal esélytelen is nem azonos dologra asszociálni.

Az előítéletet ne kavarjuk ezzel.. az emberek nem feltétlen előítélet szerint gondolkoznak a kisebbségről vagy más népcsoportokról, mivel általánosításról van szó ez az adott tapasztalatok kivetítése mindenkire.
Az előítélet ott kezdődik (de persze ez csak egy alapvető eset) hogy egy egységnyi dologról, például egy konkrét egyénről ítélkezünk előzetes tapasztalatok hiányában. Úgy gondolom fedheti egymást az asszociáció és előítélet egy szinten, de nem pont annál a példánál amit említettél.

Konkrétan szólva: ha valaki ezt mondja nekem akkor valóban arra asszociálok, gondolok amire te is céloztál tehát a származásra, de ebből még nem következik hogy előítéleteim is vannak.

Az asszociáció nem egy matematikai dolog, ahogy az emberi viselkedés sem..
Naplózva
bogcsiika
Akadémiai tanár
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

I never give up! That's my ninja way...

« Válasz #6889 Dátum: 11 aug 24, 09:44:56 »

Az normális dolog, hogy most, hogy megkaptam a könyveket és bele is néztem, várom az iskolát? De úgy istenigazából, komolyan.  Füligérafeje
Naplózva

"Maradj egy éjszakát, és meggyűlölöd, maradj egy hetet, és megszereted, maradj tovább, és örökre itt ragadsz."
Szabika
*

No akame ga kill no life

« Válasz #6890 Dátum: 11 aug 24, 09:53:23 »

szerintem jó dolog mert én szeretek tanulni (ne vessetek meg emiatt ikszdé) és nem tudom hogy jó e neked de ha neked normális akkor az úgyvan Mosolyog
Naplózva
hanii
Uchiha Madara
*

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

~démoni GoblinGirl >:3

« Válasz #6891 Dátum: 11 aug 24, 10:02:37 »

Nah visszatért az élet a fórumra. ikszdé
Akkor már nem is szereted a kígyókat? Sír

Akkor jól telt a 2 heted.^^ Nekem egyre rosszabb. Bennem van a tudat, hogy mindjárt suli. Szomorú
Naplózva

Férj: Szabi2 ~Gyerekek: Lina, Neirda
Szülők: Ritli, Hiei ~Nővérke: Minagi ~Sógor: heo ~Unokagyerekek: Sabaku, Rikan, M.Bogi
Sensei: Lille17 ~Körianyu: Temari ~Tanulók: Devon, Shion
Szeretet
Szabika
*

No akame ga kill no life

« Válasz #6892 Dátum: 11 aug 24, 10:13:00 »

blair birthday: ikszdé ja már kezdek........ Ohh My God ki volt az aki követgetett?? am jó legalább kiszórakoztad magad ebbe a 2 hétbe főleg a strandozással ikszdé de miért kapnál szívrohamot ha belenézel? ikszdé amúgy én se kedvelem annyira de legalább fenntartani 4-esen jó  :p. hogy táncoltál? van vidi?? hagynevessek Nevet ikszdé

hani: bezony visszatért Nevet ikszdé és perverz módjára képes volt lecserélni a kigyókat egy zacskóra ikszdé.....
Naplózva
Éjfél
*

« Válasz #6893 Dátum: 11 aug 24, 10:16:33 »

Az normális dolog, hogy most, hogy megkaptam a könyveket és bele is néztem, várom az iskolát? De úgy istenigazából, komolyan.  Füligérafeje
Hm, egyébként középiskolában én is mindig így voltam vele, aztán mikor elkezdődött ténylegesen az iskola pár hét után már nem volt kedvem az egész tanulásosdihoz..
Naplózva
Szabika
*

No akame ga kill no life

« Válasz #6894 Dátum: 11 aug 24, 10:20:35 »

tánc: ne szórakozz ikszdé megnézném hogyan táncolsz mert soha nem láttalak Nevet ikszdé
matek: akkor megkérdezel valakit mit és hogyan kell ikszdé
pesztrálás: jól van na ikszdé csak gondoltam hallotad volna hogy az anyja azt mondja '' jancsi kisfiam gyere megyünk'' ikszdé.
Naplózva
Luna-san
Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

The dreamer fairy

« Válasz #6895 Dátum: 11 aug 24, 10:32:02 »

MasiMasi-chan, ezzel én is így vagyok... És lusta lenni újra előkapni a matekkönyvet, most is, pedig majdnem mindent elfelejtettem... ikszdé
Naplózva

I\\\\\\\'m a dreamer. And you?
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #6896 Dátum: 11 aug 24, 11:00:09 »

Nahát Henike, lejárt a bünti?
Dejó...

An én midíg átlátszó borítót raktam a tankönyvekre.
Az a legegyszerűbb.
Naplózva
Éjfél
*

« Válasz #6897 Dátum: 11 aug 24, 12:24:19 »

Mivel manapság szép színesek a könyvek, én is áttetszőt használtam. A legpraktikusabb és kevésbé rongálódik.
Naplózva
Éjfél
*

« Válasz #6898 Dátum: 11 aug 24, 12:48:37 »

Hm.. volt egy nagyon jó barátnőm középiskolában. Rettenetes volt ebből a szempontból.. a füzeteit begyűrte a táskájába, és alapvetően rendetlen volt.. napok/hetek óta bent felejtett szendvics/morzsa/papírfecnik a táskában.. stb. Hiába papoltam neki.. volt hogy én takarítottam ki a táskáját mert képtelen voltam azt nézni ahogy saláta válik mindenből ami oda kerül =D Ő sem öntapadós átlátszó borítót használt.. és elég rendesen tönkrementek a dolgai. Szóval kb így képzelem el a helyzetedet.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #6899 Dátum: 11 aug 24, 14:44:18 »

]Saphira: Ebből látszik hogy abszolút de lövésed nincs arról ki vagyok, úgy hogy Te addig ne ítélj meg engem így (például az imént) mintha úgy ismernél mint  a tenyeredet mert szó sincs erről...

Miért, ki vagy? Alexander mágus az Asztro Showból? Igazából nem értem, hogy jött ez az egész a hozzászólásomhoz. Valóban nem ismerlek, és nem is akarlak megismerni. A rajz témában nem sértésnek szántam azokat a mondatokat, csak gondoltam szólok, hogy ne nézd hülyének az embereket.

Mindegy, telefonról nem fogok veled vitázni, mert nincs kedvem felesleges dolgokért pötyögni.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 458 459 [460] 461 462 ... 902
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins